Kofolytik napsal:A ještě vysvětlení ze zahraničního fóra:
The traffic feature reporting has been improved in 3.90. When traffic has not been updated for a period of time, the traffic icon (green/yellow/red) will now turn to a gray/blue color. Also, pressing the traffic icon and going to the traffic page will now show the traffic status, like the 1xxx series does...up to date, or no reception for xx minutes.
Tak to jsem se v tipu docela strefil:
eidz napsal: » Dnes, 6:32 (Čt)
Nemůže to třeba znamenat, že za určitý časový interval nepřišlo přes TMC žádné nové hlášení?

Komu vadí šedá ikona, tak ať si tam nahraje fw 3.60 nebo 3.80 - chování navigace bude stejné, jen tento fw v případě, že doprava není aktualizovaná (nepřišlo nové hlášení XX minut) bude zobrazovat zelenou ikonu.
Význam zelené a šedé je stejný - na naplánované trase není hlášeno žádné omezení. U šedé jen navíc víte, že omezení tam sice může být, ale není funkční příjem zpráv, tj. sice jsem na frekvenci, která vysílá TMC, jen TMC message nepřišlo...
superkutil napsal: » Dnes, 13:05 (Čt)
Podle dopravního vysílání jezdím po Praze a v zahraničí a pokud je ikona šedá, tak nevím, zda se mi informace aktualizují.
Kofolytik už to psal, když je ikona šedá, tak TMC nepřišlo, což znamené, že FM signál je dostatečný, ale poskytoval - operátor TMC si dal kafíčko.
Prostě u nás je TMC na palici. Místo aby principem "karusel" se vysílalo furt dokola a urgentní nové zprávy šly první do fronty, tak to dělají nějak jinak. Ach jo. Kdyby takto provider satelitního signálu vysílal zápisy na kartu, tak máme furt tmu.