V12: Po HARDRESETU mám CN 2010.20, CN 2010.20 3D (vypnutá) a TOPO 3.0 CZ (vypnutá). Předtím jsem měl jen CN 2010.10 a zlobilo to také. Ale problém mohl být ve firmware 3.8, který vlastně Garmin zapírá, protože při nahrávání firmware 3.9 Garmin tvrdil, že je to update z 3.6 na 3.9 a o 3.8 vůbec nehovoří. Je to nějaká pochybná verze, kterou dával Garmin jen do nových navigací. Tak teď uvidím, co bude dělat firmware 3.9. Jinak mi navigace dělá třeba takové vylomeniny, že mě žene doprava (já bych čekal volbu doleva) a jak odbočím doprava, tak začne přepočítávat a chce otočit do protisměru a vede kam jsem čekal). Nebo jedu jak chce a přesto navigace stále přepočítává a vždy po dobu přepočítávání nevím kam jet. Tyhle koniny můžou dělat špatné mapové podklady, algoritmus výpočtu a nebo HW závada GPS (špatně určuje polohu).
Takže budu testovat nový firmware a uvidím.
Ještě bych se zeptal: Používal jsem TomTom a tam se dalo nastavení hodně uživatelsky parametrizovat. U Nuvi se nedá nastavit skoro nic. Potřeboval bych třeba vypnout zvuk povídání navigace ale chtěl bych aby byl slyšet zvuk upozornění na radary. U TomTom to šlo, tady nevím. Taky jsem nepochopil ty objížďky, protože u TomTom se dalo přesně nastavit, kde je objížďka, jak dlouhá, zda je jednosměrná apod. Také se dalo nastavit místa, kudy nemá navigace navigovat. Také se daly nastavovat opravy map, přímo v navigaci atd. Kde to v Nuvi najdu? Jak si nastavím objížďku, jak si nastavím zakázané trasy? mohu nějak nastavit dopravu, abych viděl seznam dopravních problémů na hlavní obrazovce a na mapě? Zatím mi svítí symbol dopravy, většinou zelený, ale někdy žlutý, červený či šedý, někdy s časem, někdy bez.