Dobrý den,
uvažuji o koupi modelu 7
55T, snad jsem trefil do správné části diskuse, model 7
65T je jí velmi blízký.
Prodavači v prodejně, kde mi tuto navigaci předváděli a kde bych to jako už měl koupit, protože jsem se jich tam naotravoval dost, se přede mnou netají tím, že navigaci vesele používají. Nevím odkdy. Dnes jsem ale zjistil nepříjemnou věc. Bezplatná aktualizace mapy CN na nejnovější verzi je možná 60 dnů od
prvního chytnutí GPS signálu. (Myslel jsem si, že 60 dnů od registrace na mygarmin). Znamená to tedy, že pokud ji používají déle než dva měsíce, mapa by už mohla být prošlá, až si navigaci koupím. Nechal jsem si přímo v tom modelu ukázat verzi mapy. Aktuální není, je tam 2009. A co víc, není tam zanesená Chorvatská dálnice. Alespoň jak se mi zdálo. Dálnice je pro mě v tuto chvíli nejdůležitější věc, takže navigaci kupovat bez možnosti aktulizace nebudu. Samozřejmě jsem si už prohlédl verzi 2010.10 na webu Garminu i
http://www.navteq.com. S potěšením jsem zjistil, že stav je stejný jako např. na maps.google.com (Tele Atlas), dálnice vede až někam pod Split, takže snad je to v pořádku. A když jsem si tu dálnici procházel, zjistil jsem, že odpočívadla a benzinky kolem dálnice jsou zaneseny nejen jako tenká silnice, ale i POI. Proto bych prosil o zodpovězení několika dotazů. První dva z následujících dotazů se vztahují k předchozímu textu:
Je uvedeno někde na krabici, že máte na ponákupní aktulizaci nárok? Aby mi prodavač netvrdil třeba že to je jen bonus, který nemusí být funkční, protože se o tom na krabici nepíše.
Je možné si někde v Menu (kde taky jinde) zobrazit seznam nejbližších POI, popř. jen z určité kategorie? Doufám, že s údajem jak je to k nim daleko a aby mi to neházelo např. benzinky z druhého směru. Př.: Nechal by si zobrazit pouze kat. Car Traffic a Car Service a viděl bych, že za 9,2 km je Odmoriste Marune, za 38,4 km Odmoriste Zir a za 38,5 km benzínová pumpa Ina. Šlo by to tedy tak?
A třetí dotaz uvedu následujícím textem: Místy se chorvatská A1 na mapě na
http://www.navteq.com rozdělí na dva pruhy (že se prostě oddálí směry od sebe) a pak následuje dlouhý rovný úsek, který je kromě zelené barvy dálnice podbarven o něco širším pruhem šedé. Odhaduji, že to je tunel. Pakliže je, ukazuje to navigace také (třeba nějak podobně)? Třeba aby mi to ukazovalo délku tunelu, když do něj vjedu. Asi bych chtěl moc, kdybych chtěl v tunelu pozorovat svoji polohu na 2D zobrazení. V tunelu není signál.
(Ještě ujišťuji: byl bych způsobilý k manipulaci s navigací, neboť bych jel jako spolujezdec.

)
Děkuji za odpovědi na rozsáhlé otázky.