Stránka 1 z 1

Problém s Nuvi 660

OdeslatOdesláno: 29.07.08 10:05 (Út)
od Milos
Zdravím a prosím o radu


V květnu tohoto roku jsem zakoupil aktualizaci map. Od té doby navi zlobí, chvíli tam mapy jsou chvíli ne.
Včera večer jsem se naštval a zkoušel jsem znovu nainstalovat mapy. Nevím proč, ale i když je v navi jen česká mapa, nenainstalují se komplet mapy. Vždy to dá na výběr ze čtyř oblastí map. Nedají se nainstalovat mapy celé Evropy!

No a včera po mém dalším pokusu (kde jsem vybral střední a východní Evropu) mapy nahrát, se po zapnutí navi a kliknutí na adresu kam navigovat přístroj vypne.
P.S.: před samotnou instalací map, proběhl upgrade softwaru v nuvi na versi 4.50.
Prosím, nevíte někdo co s tím.

Pomůže něco jako hardreset a když ano tak jak ho provézt.
Co se stane po resetu přístroje - přesněji co v něm zbude.

Moc děkuji za radu a pomoc
Miloš

Re: Problém s Nuvi 660

OdeslatOdesláno: 29.07.08 10:35 (Út)
od Path
Z čeho mapy nahráváte? Z aktualizačního DVD? Proč k tomuto účelu nepoužíváte MapSource?

Hard Reset: vše je popsáno v manuálu, který jste k navigaci dostal. Držet prst v pravém dolním rohu displeje a přístroj zapnout (chvíli to potrvá). Po vyskočení zprávy o vymazání uživatelských dat klepněte na ANO. Tím se pouze vyčistí uživatelská data uložená v ROM (Waypointy, BT aj.), ale častokrát to pomůže.

Re: Problém s Nuvi 660

OdeslatOdesláno: 29.07.08 13:09 (Út)
od Milos
Mapy nahrávám z aktuálního a oficiálního. DVD.
Proč nepoužívám MAPSOURCE? Samozřejmě jsem to zkoušel poprvé z MapSource, ale zjistil jsem, že tam je jen název, ale ne mapy a tak jsem vložil DVD. Tak to nevím proč to přes to nejde. Včera jsem to zkoušel po více jak 2 měsících a tak si to moc dobře nepamatuji.
Vím, že když nahrávám CZ (topo czech) mapu tak ty mám v MapSource a nahrávám je od tud.

No dnes odpoledne zkusím hard reset a uvidíme.

Mockrát děkuji

P.S.: Včera jsem byl služebně v Praze a tak jsem se zastavil v gpscentrum, pro radu.
Slečna v obchodě mě sdělila, že tam mapy musím dostat všechny a jestli chci, mohu tam navi nechat (min. 2-3 hod) a oni mi je za 500Kč nahrají.
Když jsem jí odvětil, že sice nejsem počítačový odborník, ale nahrát jeden soubor bych měl snad zvládnout a ať mi jen poradí, řekla, že na to bohužel nemá čas a že se to dá vyřešit jen tak jak popsala.
(Na její obranu musím říci, že bylo neskutečné vedro a lidí tam bylo jak na Václaváku)

Re: Problém s Nuvi 660

OdeslatOdesláno: 29.07.08 14:28 (Út)
od Path
Tak zkuste mapu z aktualizačního DVD do PC nainstalovat spuštěním souboru:

X:\Windows\Msi\CNEUNT2008Update_CSY.msi

Je to popsáno zde.

Re: Problém s Nuvi 660

OdeslatOdesláno: 29.07.08 18:52 (Út)
od ivamar
Nemáte některou z map otevřenou pouze jako DEMO? Když nahrajete do Garrminu jedinou mapu bez aktivačního klíče, tak vám nebude fungovat.

Re: Problém s Nuvi 660

OdeslatOdesláno: 30.07.08 6:12 (St)
od Milos
O.K.
vyřešeno, alespoň doufám. Vypadá to zatím dobře. Musím vyzkoušet.
Provedl jsem hard reset a ještě jsem musel podle manuálu udělat druhý reset tlačítkem na zadní straně přístroje (pod anténou).

Moc děkuji za rady.