Garmin Oregon

Vše co se týká železa značky Garmin.

Re: Garmin Oregon

Odeslatod Path » 04.09.08 10:36 (Čt)

Navigovat na souřadnice sice v nabídce chybí, ale lze si pomoci takto:

Označit Polohu > Uložit a upravit > [Změnit Souřadnice] > Zobrazit Mapu > Start.

Je to celkem rychlé a nijak zvlášť to neobtěžuje.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: Garmin Oregon

Odeslatod Femil » 04.09.08 11:07 (Čt)

Já vím, ale myslím, že to je přeci jen řešení "nestandardní" ("drbu se levou rukou za pravým uchem...") a mělo by být možné zadat souřadnice cílového bodu přímo nejlépe přes další volbu v menu "Kam vést".
Femil
 
Příspěvků: 15
Registrace: 02.09.08 23:06 (Út)

Re: Garmin Oregon

Odeslatod Jarous1 » 04.09.08 11:40 (Čt)

Pokud vím, tak takto se dělalo, a stále dělá, snad na všech turistických přístrojích... Prostě "zapíchnout praporek" a v jeho vlastnostech pak změnit souřadnice. To není vlastnost jen Oregona...
Garmin Oregon 650 + TOPO Czech PRO 2015, TOPO Czech PRO 2013, ATLAS Czech 2013.5, CYKLO Czech 2013
Jarous1
 
Příspěvků: 761
Registrace: 11.09.07 15:37 (Út)

Re: Garmin Oregon

Odeslatod Femil » 04.09.08 12:46 (Čt)

Jsem sice "nováček" v této oblasti a nemám detailní přehled o jiných modelech turistických navigací, ale jako obyčejného uživatele mne to překvapuje. Je to přeci na stejné úrovni, jako např. vyhledávání dle adresy, které je možné přímo bez podobných "obezliček".
OK, dost polemik, ještě jednou díky za trpělivost a za odpovědi.

P.S. I když např. vyhledání podle adresy objektu pouze podle popisného čísla bez konkrétního zadání názvu ulice (ne všichni bydlí ve městech, že) se mi nepodařilo rovněž. Resp. pokud nezadám název ulice a vlastně si nechám zobrazit všechny dostupné ulice v obci, nabídne se mi seznam ulic očíslovaných dle mapových podkladů - tzn. jakási čísla, která bez dívání se do mapy netuším, co vůbec znamenají a o jakou ulici se vlastně jedná. Pak samozřejmě můžu zadat popisné číslo, opět ale následuje výpis více možností maximálně s rozlišením PSČ (vetšinou ale shodného, takže zase nic blíže neříkající). A všechny takto vyfiltrované adresy ukazují na jiná místa na mapě, tak jak si má člověk vybrat?! Zejména pokud se chci nechat navigovat někam, kde to opravdu neznám a netuším, kde se daný objekt v obci nachází, abych si mohl z nabízených variant vybrat. Ale to je zřejmě vlastnost používaných mapových podkladů než samotného přístroje, že?
Femil
 
Příspěvků: 15
Registrace: 02.09.08 23:06 (Út)

Re: Garmin Oregon

Odeslatod Anonymous » 04.09.08 12:55 (Čt)

Koupil jsem si levný Garmin venture Gx jen pro záznam trasy a přiřazení souřadnic k fotkám, ale navigace se mi začala líbit a rád bych si koupil výkonný a drahý Garmin Oregon - ale problémem jsou pro mě stále mapy.

Mapa Čech mi nestačí, zahraniční mapy kupované po jedné by byly moc drahé, vytvářet vlastní mapy na to nemám čas.

Někde (snad tady?) jsem se dočetl že Garmin Oregon 4 bude mít kompletní turistickou mapu Evropy 1:100 000, k tomu novou podrobnou mapu CZ, takhle by se mi to líbilo a tak bych si to hned koupil.

Ale o Oregonu 4 žádné zprávy a o Evropě 1:100000 taky ne. Prosím, jak to s tím vypadá? Děkuju.
Anonymous
 

Re: Garmin Oregon

Odeslatod Path » 04.09.08 19:23 (Čt)

Kdy vyjde Topo Evropa od Garmina není úplně jasné. Moc bych od ni ale neočekával.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: Garmin Oregon

Odeslatod Anonymous » 05.09.08 8:19 (Pá)

Máte sice pravdu. Turistická mapa Evropy 1:100 000 by byla oproti papírovým mapám krok 20 let zpátky, ale aspoň něco.

Asi jsem to pořád nepochopil, ale to si majitelé outdoorových navigací kupují na každou týdenní dovolenou mapu za 2 až 10 000 Kč? Velmi jsem se snažil najít před dovolenou nějakou nekomerční mapu jižní Francie, ale nepodařilo se mi to. Nebo jezdí všichni jenom v létě na chatu a v zimě lyžovat do Jizerek, s Topo CZ, ale to pak nepotřebují navigaci tam snad už trefí?Obrázek
Anonymous
 

Re: Garmin Oregon

Odeslatod Anonymous » 08.09.08 14:09 (Po)

Ahoj,
používám krátkou dobu Garmin Oregon 300 a zkoušel jsem ho využít i jako barometr.
Nastavil jsem konstantní výšku a ukládání hodnot tlaku po 15 min.
Zobrazil se mi graf. Jakým způsobem mám tento graf vymazat, resp. resetovat,
aby mi neukazoval tlak několik dní zpátky.
Díky.
Anonymous
 

Re: Garmin Oregon

Odeslatod Path » 08.09.08 14:40 (Po)

Nastavení > Vymazat > Nulovat naměřená data nepomáhá?
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: Garmin Oregon

Odeslatod Anonymous » 08.09.08 15:12 (Po)

Klasické vymazání jsem už zkoušel, ale to nepomohlo.
Podíval jsem se i do složek do GPS i na SD kartu,
ale nenašel jsem soubor, do kterého by to zapisoval.
Smazat to nejde bez ohledu na firmware, měl jsem
tam 2.10 , 2.30 a teď i 2.40.

Jaký je rozdíl Atmosférický tlak a Okolní tlak ?

Jinak Tvoje lokalizace Czech_path.cz.gtt je výborná,
myslím, že je podstatně lepší než oficiální překlad.
Napadá mne jen malá drobnost. Při ukládání stopy
se mi zobrazila anglická hláška, jestli chci smazat
současnou stopu, která je zobrazena na mapě.

Nadefinoval jsem si tři základní profily - Chodec,
Auto a Barometr. V profilu Barometr by mi vyhovovalo,
aby zůstalo Nastavení - Systém - Simulační,
ale při každém startu navigace, se rozběhne Normální,
nejde s tím něco udělat ?

O víkendu jsem otestoval Záznam stopy, Interval -
- Normální (pro Chodec - cca 6km)
- Nejméně často (pro Auto - cca 35km).
Prohlížel jsem v maximálním možném zvětšení oba
uložené polygony zvláště v místech lomů a přišlo mi
"Nejméně často" jako postačující, ale stejně se zeptám,
jaký je v nich rozdíl z hlediska četnosti ukládání ?
Anonymous
 

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: GPS přijímače

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: Bingbot [Bot], Brandwatch/Magpie [Bot], CommonCrawl [Bot] a 3 návštevníci.