Garmin Oregon

Vše co se týká železa značky Garmin.

Re: Garmin Oregon 300

Odeslatod reidy » 14.01.09 11:49 (St)

Prosím jak můžu z gg.com nahrát do oregonu cache hromadně? Prosím o radu.
Jako začátečník jsem je posílal jednotlivě a viž přispěvek výše. to zabírá moc místa.
Nebo přes sofrware ???? Je někde návod?? prográmky (např, GeoGet, MoZiGo,...), ??
Jsem v tom laik Obrázek
Díky Radek
reidy
 
Příspěvků: 2
Registrace: 14.01.09 11:42 (St)

Re: Garmin Oregon

Odeslatod Archi1 » 15.01.09 22:39 (Čt)

Tato otázka nepatří se, ale na jiné forum viz odkaz.
Odkaz : http://www.geocaching.cz
Archi1
 
Příspěvků: 17
Registrace: 08.11.08 14:05 (So)

Re: Garmin Oregon

Odeslatod Jarous1 » 16.01.09 12:10 (Pá)

Jarous1 napsal:... S NiMH akumulátory se skutečnou kapacitou 2200-2300mAh jsem absolvoval už několik celodenních výletů na kole a bylo to v pohodě, tj. 10-11 hodin provozu. GPS byla celou dobu zapnutá, kompas také, zapnutý byl i záznam trasy, včetně toho, že jsem poměrně často v GPS něco hledal a kontroloval...


Ještě doplňuji, že takto se dalo s Oregonem jezdit ještě s firmwarem do verze 2.60.
Od 2.70 je v nastavení nová funkce, která po určité době úplně vypne displej, nejenom osvětlení jako předtím. A GPS v ten moment snad ani nevykresluje aktuální polohu na mapě, protože v prvních okamžicích po "probuzení" je zobrazena poloha v době kdy se displej vypnul. Pak se ale hned mapa překreslí na aktuální stav. Alespoň něco takového už psali někteří uživatelé.

Takže předpokládám, že s FW 2.70 a výše bude výdrž Oregonu o docela pěkný kousek vyšší... Vyzkoušeno to ale ještě nemám.
Garmin Oregon 650 + TOPO Czech PRO 2015, TOPO Czech PRO 2013, ATLAS Czech 2013.5, CYKLO Czech 2013
Jarous1
 
Příspěvků: 761
Registrace: 11.09.07 15:37 (Út)

Bílá smrt Oregon 300 pomozte

Odeslatod Bisaci » 16.01.09 14:09 (Pá)

Zdravím, tak mám asi týden Oregon 300. Po instalaci FW 2.8 se mi stává že při přepínání mezi profily (aktuálně z automotive-Atlas na geocaching- TOPO2 pro) se mi nezobrazí mapa. Vše ostatní funguje, menu menuje, čítače čítají - jen místo mapy bílá plocha s měřítkem. Mapy mám nahrané v paměti GPS, paměťovou kartu jsem dosud nekoupil. Jediné co pomůže je restart. Neví někdo o co jde? Plííííz
Bisaci
 
Příspěvků: 1
Registrace: 16.01.09 13:52 (Pá)

Možnosti uložení mapových sad

Odeslatod barny » 24.01.09 0:29 (So)

Dnes jsem se tomu trochu věnoval (mám Oregon 300, fw 2.8 ) a dospěl jsem k tomuto výsledku:

Zařízení - složka Garmin:
  • gmapbmap.img - základní mapa, neradno si s tím hrát
  • gmapprom.img - pokud je zde více map. sad, NELZE je v přístroji odděleně zapínat a vypínat, lze pouze společně pro všechny zde uložené sady
  • gmapsupp.img - pokud je zde více map sad, LZE je v přístroji odděleně zapínat a vypínat
  • gmapprom1.img - NENÍ podporován
  • gmapsupp1.img - NENÍ podporován

SD karta - složka Garmin:
  • gmapprom.img - NENÍ podporován (předpokládal jsem, že bude, to mně nejvíc zklamalo)
  • gmapsupp.img - pokud je zde více map. sad, LZE je v přístroji odděleně zapínat a vypínat
  • gmapprom1.img - NENÍ podporován
  • gmapsupp1.img - NENÍ podporován

Má někdo snad jiné zkušenosti???
barny
 
Příspěvků: 1
Registrace: 23.01.09 20:48 (Pá)

Re: Garmin Oregon

Odeslatod Anonymous » 16.02.09 23:26 (Po)

Dobry den,
koupil jsem si dnes Oregon s dvema mapami TOP 2 a Atlas..mam je aktivovane, ale kdyz je pres Source poslu do GPS tak se me tam objevi ve volbe map jen TOP 2 s popisem a kdyz dam enabled tak se nic nedeje..pomuze me nekdo prosim jak nahrat mapu?:)projel jsem Vase i jine navody na internetu ale nevim si rady:(dekuji predem Jirka
Anonymous
 

Re: Garmin Oregon

Odeslatod Archi1 » 18.02.09 17:24 (St)

Ahojky.
A tohle jsi četl: viewtopic.php?f=20&t=91
Naposledy editoval Path dne 27.02.11 1:52 (Ne). Počet editací: 2x.
Důvod: Odstraněna citace předchozího příspěvku
Archi1
 
Příspěvků: 17
Registrace: 08.11.08 14:05 (So)

Re: Garmin Oregon

Odeslatod Anonymous » 19.02.09 14:07 (Čt)

Záleží jak si tam ty kešky importoval. Pokud jednu jako jeden soubor GPX tak se jich tam vejde opravdu jenom 200... Garmin více jak 200 GPX souborů nezvládne. Kešky se dají stáhnout ve větším počtu jako jeden GPX soubor (např. 50 v jednom) buď musíš mít zaplacené PM na geocaching.com a nebo použít nějakou alternativu např. prográmek Cacheprinter.
Anonymous
 

Re: Garmin Oregon

Odeslatod Jarous1 » 19.02.09 14:32 (Čt)

Ještě dodatek:
I tak těch cache tam může být maximálně 2000...
Garmin Oregon 650 + TOPO Czech PRO 2015, TOPO Czech PRO 2013, ATLAS Czech 2013.5, CYKLO Czech 2013
Jarous1
 
Příspěvků: 761
Registrace: 11.09.07 15:37 (Út)

Re: Garmin Oregon

Odeslatod Abhoras » 26.03.09 17:06 (Čt)

Zdravím,

plánuju si koupit Garmin Oregon, a nemůžu se rozhodnout mezi modelem 300 a 400t. Vyplatí se investice do topografické mapy Evropy? Vím že není navigační, ale jako náhrada za papírovou mapu by mohla stačit.

Díky za vaše postřehy.
Abhoras
 
Příspěvků: 1
Registrace: 26.03.09 17:01 (Čt)

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: GPS přijímače

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: Brandwatch/Magpie [Bot], CommonCrawl [Bot] a 3 návštevníci.