Garmin Oregon

Vše co se týká železa značky Garmin.

Re: Garmin Oregon

Odeslatod Standa » 30.11.08 12:30 (Ne)

Radu, kterou mi poslal "Jarous1" si beru k srdci. Nebudu "hejbat s dobrotou" ještě bych to zvrtal. Prosím o jedno vysvětlení. Co znamená u OREGONU, když v položce "počítač" dám do okénka "Teplota vody"? Že by to měřilo teplotu vody, když Oregon náhodou spadne do vody? Cha.
Co se týče čitelnosti, tak se mě osvědčil jako podklad ofotografovaný čistý bílý papír uložený jako fotka a pak zvolený jako podklad. Každý má na to nějakou svoji "fintu".
Jen tak pro zajímavost jsem změřil odběr proudu při různých funkcích. Tak např. základní nabídka při plném podsvětlení odebírá 225 mA. Při čtvrtém stupni zeslabení osvětlení odebírá 130 mA, při dalším snižování podsvětlení to už jen nepatrně klesá. Při minimálním podsvětlení to odebírá 112 mA. Nejhorší je zobrazení 3D, kdy to bere 250 mA trvale! Ale pozor! Při každém "hrábnutí" na displej to krátkodobě bere až 400 mA! (Např. při prstovém přesouvání mapy po displeji a podsvícení "naplno", tak to bere kolem 380 mA.) A tak si každý může udělat obrázek, kolik vydrží baterky (miliampérhodiny uvedené na batérii dělené průměrným odběrem) a to musí ještě zohlednit "koeficient lhaní", který zahrnují výrobci akku o miliampérhodinách uváděných na akku!!!
Standa
 
Příspěvků: 5
Registrace: 28.11.08 23:44 (Pá)

Re: Garmin Oregon

Odeslatod Jarous1 » 01.12.08 12:54 (Po)

Archi1 napsal:Může někdo prosím poradit?
Nahrál jsem si do Oregonu 300 asi 490 cache z http://www.geocaching.com a nyní mi navigace po zapnutí hlásí, že je překročen maximální počet GPX souborů, přitom má přístroj zvládnout 1000 waypointů.
Druhý problémek vznikl když jsem se přepnul do profilu Geocaching a nechal se navigovat na vyhlédnutou cache, protože až doma po připojení GPS na PC, kdy jsem si chtěl zobrazit projité trasy nebo stopy v MapSource jsem zjistil, že v GPS žadné trasy a stopy zaznamenané nemám. Tím se chci zeptat je to vlastnost přístroje, že v profilu Geocaching nezaznamenavá projité stopy a trasy nebo mám něco špatně nastaveno? Přitom v profilu auto nebo cyklo toto zaznamenává. V nastavení mám u všech profilů zaškrtnuto prošlé trasy zaznamenávat.
A poslední otázku mám ohledně trasového počítače (jedná se o jakýkoliv profil, který mám nastavený), potřeboval bych si nastavit některé datové pole na údaj, který mi bude ukazovat dnešní prošlou trasu. Vyzkoušel jsem několik datových polí, ale žádné mi neukazuje dnešní ušlou vzdálenost.
A ještě mám radu k čitelnosti displeje. Originální obrázky z Oregona jsem si překopíroval a v grafickém programu jsem je přemaloval do jasných světlých barev. Pro každý nastavený profil (mám čtyři) mám jinou barvu a čitelnost displeje se tím značně zvýšila. Díky Archi1.


Pokud jsi tam kešky naládoval stylem 1 cache = 1 soubor, tak to nepůjde, tady je omezení na 200 takových souborů. Pak je, myslím, maximum těch cache až 2000, tzn. 10 cache na jeden soubor. Waypointy jsou zas něco trochu jiného...
Buď si to ze stránek GC.com stahuj hromadně (i pro ne-PM je možnost až 20 cache najednou) nebo na to existují různé prográmky (např, GeoGet, MoZiGo,...), které vygenerují jediný GPX soubor se všemi požadovanými cache, který se pak nahraje do Oregona a je to. V tom souboru pak může být i listing, nápověda, informace o GC nebo TB, i posledních pár logů od nálezců ke každé cache co tam budeš mít... Od toho tu právě je Oregon i předešlé Colorado Obrázek

Pokud tomu dobře rozumím, tak záznam prošlé trasy ("stopy") se neobnovil při změně profilu ? Nevím jak to je teď s poslední verzí firmware, ale s některou předešlou verzí FW mi to Oregon dělal také. Prostě se během záznamu už nesměl přepnout profil... Nebo přepnout ano, ale pak znovu zapnout záznam a doma v počítači to pak spojit dohromady, v tomto případě tam budou 2 a více záznamů, které se dají spojit...

Prošlá vzdálenost je nastavena jako defaultní, v levém horním údaji v Trasovém počítači, v tom okénku, kde se dají měnit měření údaje, je jich na té stránce přeci 6... Jinak na té "palubce" (horní lišta Trasového počítače) přeci prošlá vzdálenost už je... V těch okýnkách dole se to ale jmenuje dost pitomě "Poč. kil. díl. c." nebo "Počítač kilom. dílčí cesty"...
Doporučuji si stáhnout tu upravenou Češtinu, na kterou jsem dával odkaz výše, tam už je to přeložené srozumitelně jako "Trasa celkem"...
Garmin Oregon 650 + TOPO Czech PRO 2015, TOPO Czech PRO 2013, ATLAS Czech 2013.5, CYKLO Czech 2013
Jarous1
 
Příspěvků: 761
Registrace: 11.09.07 15:37 (Út)

Garmin Oregon - Simulace

Odeslatod _Tom » 01.12.08 16:13 (Po)

Dobrý den, mohu nějak docílit toho, aby se simulace GPS (tedy to, co se mi spustí když nemám signál, odmítnu další vyhledávání družic a kliknu na přeškrtnutý symbol síly signálu) spustila na nějakých konkrétních souřadnicích, třebas velmi vzdálených?
_Tom
 
Příspěvků: 8
Registrace: 28.10.08 11:08 (Út)

Re: Garmin Oregon - Simulace

Odeslatod beda » 01.12.08 22:15 (Po)

_Tom napsal:Dobrý den, mohu nějak docílit toho, aby se simulace GPS (tedy to, co se mi spustí když nemám signál, odmítnu další vyhledávání družic a kliknu na přeškrtnutý symbol síly signálu) spustila na nějakých konkrétních souřadnicích, třebas velmi vzdálených?

Myslim, že to jde takhle:
nastavení/systém/ nastav simulační režim
vyskákej do hlavního menu
kam vést/zadej ňákej vzdálenej waypoint, co sis předem vytvořil
zmáčni start a když se tě garmin zeptá, jestli chceš simulovat, zmáčkni "nastavit polohu"
na mapě se ti ukáže modrá šipka na místě toho vzdálenýho waypointu
a z cílovýho místa se tím stane startovní
na mapě se pošoupni do novýho cílovýho místa (to je trochu pakárna najít) a zapíchni tam špendlík a zmáčkni "tlačítko" s popisem špendlíku
zmáčkni start
simulovat? ano

a hlavně se mě neptej proč to tak je. nevim Obrázek
beda
 
Příspěvků: 2
Registrace: 25.08.08 11:01 (Po)

Re: Garmin Oregon

Odeslatod Anonymous » 03.12.08 15:51 (St)

Stáhnul jsem si přes Srýšotlač kešky ve formátu .gpx (PQ). Je možné tento soubor přímo překopírovat do Oregona do složky GPX nebo se to musí protlačit třeba skrz Geoget? Díky za odpoved.
Anonymous
 

Garmin Oregon, S-42 a dvouciferná čísla pásů

Odeslatod _Tom » 03.12.08 16:33 (St)

Sepsal jsem ten problém s S-42 a dvoumístnými čísly pásů tak, aby to mělo hlavu a patu a dal na web i se screenshoty, takže pokud by to někoho zajímalo - odkaz je zde: http://www.kmp.tul.cz/lide/hrus/prispevek.php?klic=081201164118
_Tom
 
Příspěvků: 8
Registrace: 28.10.08 11:08 (Út)

Re: Garmin Oregon

Odeslatod Path » 04.12.08 13:21 (Čt)

No jo, já se k tomu vůbec nedostal a pak už jsem si na to ani nevzdechl. Ještě, že jste se do toho pustil. Za odkaz díky.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: Garmin Oregon

Odeslatod Anonymous » 06.12.08 19:04 (So)

Ahoj,
mam novy Oregon 200 a pri nastaveni menu system se mi zobrazi pouze prvni 3 polozky, nemohu tedy nastavit zvukovy signal a zpusob komunikace, muzete nekdo pomoci?
Anonymous
 

Re: Garmin Oregon

Odeslatod Path » 07.12.08 2:52 (Ne)

Bohužel s Oregonem 200 se na tyto položky nedostanete, protože tento model nastavení komunikačního rozhraní nepodporuje.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: Garmin Oregon

Odeslatod radekr » 08.12.08 1:11 (Po)

Možná to tady už bylo, ale ve vyhledávači jsem našel jen diskuzi o tom, že některé Garminy podporují i micro SDHC karty. Nemáte někdo v téhle souvislosti zkušenost s Oregonem? Nefungovala by tam třeba tato diskutovaná - A-DATA 4GB Micro SDHC Class 6?
radekr
 
Příspěvků: 2
Registrace: 15.08.08 9:22 (Pá)

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: GPS přijímače

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: CommonCrawl [Bot] a žádný návštěvník.