Garmin Oregon

Vše co se týká železa značky Garmin.

Re: Garmin Oregon

Odeslatod _Tom » 03.11.08 15:04 (Po)

Adresu máte v korespondenci.... ačkoli jistě existence nebo kvalita papírového podkladu nic nemění na podstatě problému s GPS.
_Tom
 
Příspěvků: 8
Registrace: 28.10.08 11:08 (Út)

Re: Garmin Oregon

Odeslatod Archi1 » 20.11.08 19:59 (Čt)

Dobrý den,
Já bych se taky rád na něco zeptal. Po načtení družic se zobrazuje nahoře datové pole "Poloha a Přesnost GPS", kde má být zobrazena aktuální poloha v souřadnicích, ale žádné souřadnice v tomto datovém poli po načtení družic nemám a nevím jak aktuální polohu tam dostat, protože po ťuknutí toto datové pole nereaguje.
Jak je to u Vás, Archi
Archi1
 
Příspěvků: 17
Registrace: 08.11.08 14:05 (So)

Re: Garmin Oregon

Odeslatod Path » 21.11.08 1:10 (Pá)

Na satelitní stránce datová pole nejsou. Poloha a přesnost GPS jsou pouze indikátory, které nelze volit. Pokud se vám po uzamčení družic nezobrazují souřadnice, tak možná máte nekorektní nastavení formátu souřadnic.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: Garmin Oregon

Odeslatod Archi1 » 21.11.08 20:18 (Pá)

Path napsal:Na satelitní stránce datová pole nejsou. Poloha a přesnost GPS jsou pouze indikátory, které nelze volit. Pokud se vám po uzamčení družic nezobrazují souřadnice, tak možná máte nekorektní nastavení formátu souřadnic.


Mám další otázku
V GPS navigaci jsem naprostý nováček. Jak proto poznám, že po načtení v Oregonu jsou družice uzamčené a jak mám nastavit formát souřadnic, aby to bylo korektní (ve Formátu souřadnic mám nastaveno = Uživatelská souřadnicová síť - Souřadnice UTM, Elipsoid WGS 84, Sféroid WGS 84).
Archi
Archi1
 
Příspěvků: 17
Registrace: 08.11.08 14:05 (So)

Re: Garmin Oregon

Odeslatod Jarous1 » 22.11.08 1:02 (So)

Pokud chceš Oregona používat i pro geocaching, tak formát souřadnic by měl být hddd°mm.mmm', ať to už pak nemusíš nijak dál převádět. Ono vůbec cokoli jiného, co ukazuje jiné jednotky než h.m.s, je na další převod celkem nepraktické...

Ohledně elipsoidu a sféroidu to máš dobře.
Garmin Oregon 650 + TOPO Czech PRO 2015, TOPO Czech PRO 2013, ATLAS Czech 2013.5, CYKLO Czech 2013
Jarous1
 
Příspěvků: 761
Registrace: 11.09.07 15:37 (Út)

Re: Garmin Oregon

Odeslatod Archi1 » 24.11.08 17:57 (Po)

Ahoj,
Děkuju za rady, zobrazování souřadnic už jde dobře.
Narazil jsem ale na jiný problém.
V rámci satelitní stránky je možné zobrazit diagnostický režim. Stačí na této stránce přidržet prst v horní levé části na dobu šesti sekund a odkliknout. Problém je jak se z diagnostického režimu dostat ven. Zatím jsem to zkoušel jen vypnutím a opětovným zapnutím Oregona. Na jiný způsob jsem nenarazil. Poradíte?
Archi1
 
Příspěvků: 17
Registrace: 08.11.08 14:05 (So)

Re: Garmin Oregon

Odeslatod Path » 25.11.08 16:53 (Út)

Z tohoto režimu se dostanete pouze vypnutím a opětovným zapnutím.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: Garmin Oregon

Odeslatod Standa » 29.11.08 0:22 (So)

Jsem čerstvý majitel Oregonu 300 a potřeboval bych na začátku pomoc. Prosím touto cestou o radu. O češtině v Oregonu se napsalo již mnoho, ale postrádám postup přepsání názvů jednotlivých příkazů. Je pravdou, že lze v Total Commandru otevřít na vnitřní paměti soubor TEXT a tam pomocí F4 (upravit) se otevře u zvoleného jazyka (Czech) poznámkový blok, kde mohu přepsat jen některé uvedené názvy (doporučuji před těmito pokusy poctivě zálohovat soubor "Text" !!!!). A de je můj dotaz: zná někdo způsob, jak se dostat ke všem názvům? Já jsem měl např. u zakoupeného přístroje místo "Lov a rybolov" úplně jiný nesmyslný název. Tak jsem napřed nainstaloval angličtinu, přečetl si, co tam je napsané, pak jsem dal zpět češtinu a otevřel Total Commandra a v souboru "Text" jsem vyhledal anglicky psaný název a pod ním jem našel zkomolený český název, který jsem přepsal, vše zavřel a po zapnutí přístroje tam mám již správný název "Lov a rybolov" (ten je stejně na dvě věci ....). Tak tam to šlo. ale jak přepsat další nesmyslné názvy? Jak otevřít program přístroje?
Dále chci jen přispět drobnou radou začínajícím majitelům Oregonu. Nekupujte originální napaječ Oregonu do auta (stojí 849 Kč). Dostanete v obchodech pro příslušenství mobilních telefonů "Nabíječ telefonu s MINI USB koncovkou (nejnižší cena 94 Kč), který plně dělá tutéž funkci, jako originál! Standa
Standa
 
Příspěvků: 5
Registrace: 28.11.08 23:44 (Pá)

Re: Garmin Oregon

Odeslatod Jarous1 » 29.11.08 0:42 (So)

Určitě se s tím chceš babrat sám...? Vždyť neoficiálních překladů je už docela dost. Např. tenhle mi přijde jako nejlepší

http://www.ondrej.org/opengtt/oregon/2.50/1/Czech.gtt

Jinak je také možné, že v oficiálním souboru není úplně všechno přeložitelné, protože se v něm nenachází ani původní anglické výrazy, prostě tam ty položky úplně chybí... Proto radši radím stáhnout si výše zmíněný překlad, tam je těch položek už mnohem více než v tom oficiálním. Dotyčný člověk si s tím docela dost pohrál a vytáhl z firmware i to, na co se samotný Garmin zatím vykašlal... Pozn. tenhle soubor je kompatibilní s firmware 2.50 a výše, netuším co by to provedlo s nižší verzí.

Co se týče tipu na napáječ děkuji, až to budu někdy potřebovat, určitě si na to vzpomenu.
Garmin Oregon 650 + TOPO Czech PRO 2015, TOPO Czech PRO 2013, ATLAS Czech 2013.5, CYKLO Czech 2013
Jarous1
 
Příspěvků: 761
Registrace: 11.09.07 15:37 (Út)

Re: Garmin Oregon

Odeslatod Archi1 » 29.11.08 23:16 (So)

Může někdo prosím poradit?
Nahrál jsem si do Oregonu 300 asi 490 cache z http://www.geocaching.com a nyní mi navigace po zapnutí hlásí, že je překročen maximální počet GPX souborů, přitom má přístroj zvládnout 1000 waypointů.
Druhý problémek vznikl když jsem se přepnul do profilu Geocaching a nechal se navigovat na vyhlédnutou cache, protože až doma po připojení GPS na PC, kdy jsem si chtěl zobrazit projité trasy nebo stopy v MapSource jsem zjistil, že v GPS žadné trasy a stopy zaznamenané nemám. Tím se chci zeptat je to vlastnost přístroje, že v profilu Geocaching nezaznamenavá projité stopy a trasy nebo mám něco špatně nastaveno? Přitom v profilu auto nebo cyklo toto zaznamenává. V nastavení mám u všech profilů zaškrtnuto prošlé trasy zaznamenávat.
A poslední otázku mám ohledně trasového počítače (jedná se o jakýkoliv profil, který mám nastavený), potřeboval bych si nastavit některé datové pole na údaj, který mi bude ukazovat dnešní prošlou trasu. Vyzkoušel jsem několik datových polí, ale žádné mi neukazuje dnešní ušlou vzdálenost.
A ještě mám radu k čitelnosti displeje. Originální obrázky z Oregona jsem si překopíroval a v grafickém programu jsem je přemaloval do jasných světlých barev. Pro každý nastavený profil (mám čtyři) mám jinou barvu a čitelnost displeje se tím značně zvýšila. Díky Archi1.
Archi1
 
Příspěvků: 17
Registrace: 08.11.08 14:05 (So)

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: GPS přijímače

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: CommonCrawl [Bot] a 1 návštěvník.