Garmin Oregon

Vše co se týká železa značky Garmin.

Re: Garmin Oregon

Odeslatod Anonymous » 14.07.08 15:47 (Po)

Jak je to s tvrdosti displeje? Je mekky jako u PDA? A nebo je to reseno jinak? U colorada nemam strach ho dat k vecem do batohu. Pda bych tam tak nedal.
Anonymous

Odeslatod Path » 14.07.08 19:06 (Po)

Co se týče odolnosti proti mechanickému poškození, vrypům aj., tak bych se o displej nijak extra nestrachoval. Nesouvisí to ale přímo s tvrdostí, protože zde neplatí pravidlo, co je tvrdé to vydrží více. Troufnu si tvrdit, že displej Oregonu bude mnohem odolnější než displej GPSMAP 60CSx a ten si se mnou užil až až. Oregon má navíc v těle displej zapuštěný o cca 3 mm. Hřebíkový test však neplánuji.

Už jsem někde v tomto fóru zmiňoval, že nepoužívám žádné ochranné fólie ani pouzdra na žádné ze zobrazovacích zařízení, pokud to není vysloveně nutné k přenášení. Vše převážím buďto v kapse u kalhot nebo v batohu v přední menší kapse. Není výjimkou, když vozím dva i tři GPS přijímače (PDA samozřejmě také - bez něj se nehnu z místa). Kromě těchto zařízení vozím/nosím klíče, zapalovač a jiné displeji nepřizpůsobivé předměty Obrázek

Samozřejmě nikdy úmyslně nepokládám nebo "nelisuju" přístroj displejem směrem ke kovovým předmětům, ale že bych patřil mezi nějak zvláště opatrné uživatele, to rozhodně ne. Nikdy se mi nestalo, že bych displej u některého zařízení poškodil. Je tedy pravda, že s batohem nehážu, nehraju fotbal, ani jej nepoužívám pro česání ovoce. Doma to nezkoušejte...

A PDA...? Mám už celkem čtvrté PDA. Všechny předchozí modely morálně a technicky zastaraly. Při jejich likvidaci byl displej vždy v pořádku.

Obsah balení oregonu neobsahuje žádné ochranné pouzdro ani stojánek. Přibalena je pouze karabina s páskem - zatraceně větší klíčenka. Předpokládám, že může nastat problém, pokud si Oregona v terénu připnete k batohu a ten sebou při chůzi bude házet na všechny strany. Tam už je risk, že při průchodu např. úzkým skalním průchodem se otluče o stěny. Vhodnější mi připadá řešení pevně uchyceného klipu, jako u 60CSx.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Odeslatod Path » 15.07.08 16:06 (Út)

Prozatím oficiální tisková zpráva týkající se zařízení Oregon:

Navigace kombinuje intuitivní rozhraní dotykového displeje s odolnou robustní konstrukcí a širokou možností mapování. Oregon nabídne množství a rozsah funkcí podle zvolené varianty. Zatímco verze 400 nabízí v paměti předehranou unikátní celoevropskou turistickou mapu v měřítku 1:100 000 a zaujme především turisty a vyznavače outdoorových aktivit, kteří se pohybují po celém území Evropy, Oregon 300 je k dispozici s podrobnou turistickou mapou České republiky a základní reliéfní mapou Evropy. Nejjednodušší model, Oregon 200 je plnohodnotnou navigací, včetně podrobných turistických map ČR, oproti vyspělejším navigacím ale není vybaven elektronickými čidly náměrového kompasu a barometrického výškoměru.

"Vysoce kvalitní displej Oregonu citlivě reaguje na dotyk prstu, ale je rovněž odolný vůči rozmarům přírody," uvedl u příležitosti celosvětové premiéry viceprezident Garminu pro prodej Dan Bartel. "Díky nové funkci HotFix™, která automaticky počítá a ukládá důležitá satelitní data, reaguje Oregon v autě, na moři nebo i v horách ještě rychleji než bylo dosud u GPS navigací zvykem a uživatelům vypočítá pozici, aniž by museli dlouho čekat na zpracování signálu z družice."

Model Oregon 400 disponuje vestavěnou topografickou mapou Evropy v měřítku 1:100 000. "To je pro zákazníky lákavá nabídka, až dosud museli totiž dokupovat mapy pro každou zemi zvlášť," doplňuje Marketing Manager společnosti Picodas Praha, Ing. Ivo Steiner. "S Oregonem je daleko snazší geocaching, který má díky BitTorrentu k dispozici rychlejší online informace o lokalitě, terénu, tipech a případných problémech. Uživatelé Garminu mají široké zájmy; proto Oregon umožňuje nastavení pěti profilů: automobilový, námořní, rekreace, fitness nebo Geocaching."

Navigace budou v České republice v prodeji od posledního týdne července za 8990.- Kč (model 200), resp. 10 490.- a 13 490.- Kč (provedení 300 a 400). Kompletní modelová řada bude u nás k dispozici začátkem srpna 2008.

Obrázek Obrázek Obrázek
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod Path » 20.07.08 3:49 (Ne)

Už téměř kompletní popis k Oregonu naleznete zde:

Garmin Oregon - poprvé v ruce
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod Anonymous » 21.07.08 11:26 (Po)

Neslo by udelat nejake video, kde bylo videt primo ovladani prsty?
Anonymous

Odeslatod Jarous1 » 21.07.08 13:54 (Po)

Garmin Oregon 650 + TOPO Czech PRO 2015, TOPO Czech PRO 2013, ATLAS Czech 2013.5, CYKLO Czech 2013
Jarous1

Registrace: 11.09.07 15:37 (Út)

Odeslatod Anonymous » 21.07.08 15:04 (Po)

jj uz jsem koukal, pekne.
Anonymous

Odeslatod Path » 22.07.08 0:12 (Út)

Docela mě překvapilo, že se nikde na netu zatím žádné video s Oregonem netoulá. Já se těmto aktivitám zcela záměrně vyhýbám...

Ještě, že tady máme Marka Lutonského!
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod Anonymous » 22.07.08 11:36 (Út)

jj pekne video, googloval jsem nejake video ve svete a nic....
Anonymous

Odeslatod Anonymous » 29.07.08 1:03 (Út)

GPS používám i na létání a proto by mě zajímalo jestli Oregon umí i průměrování bodu a počítat klouzavost jako třeba GPSka mapCSX60.
Anonymous

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: GPS přijímače