Dotazy nováčka s Colorado 300

Vše co se týká železa značky Garmin.

Dotazy nováčka s Colorado 300

Odeslatod Anonymous » 22.06.08 8:18 (Ne)

Ahoj, omlouvám se předem, že sem píšu a i když jsem se snažil hledat, tak jsem to tak nějak vzdal a nenašel. Mám pár dotazů ke Garmin Colorado 300.

1. Byla k němu přiložena TOPO mapa na paměťové kartě, ale nevím jak tam nacpat turistické značky. V MapSource je mám, ale v přístroji ani Ň. :( Takže by mě zajímalo jak na to, abych v Coloradu mohl vidět i turistické značky.

2. Vůbec netuším jak zadat do Colorada konkrétní souřadnice, aby mě na ně navedl. :( Nemít naposledy při geocachingu u sebe i PDA, tak jsem byl úplně ztracený. :( V návodu o tom nic není a já už nevím, kde to v něm hledat.

Je to moje první outdoor navigace a předtím jsem se vždy navigoval pomocí PDA, tak prosím o shovívavost.
Anonymous

Re: Dotazy nováčka s Colorado 300

Odeslatod Anonymous » 25.06.08 10:23 (St)

ad.1
Moc té otázce nerozumí, myslíš turistické trasy (červená, zelená, atd.) ? Třeba máš v MapSourcu jinou mapu, než tu na přiložené kartě. Ono TOPO map je více, tak není jasné o kteroui jde. Sám mám Topo Czech 1.2 a vidím všechny barvy, i když je pravda, že některá barva je vidět docela slabě. Teď zrovna nevím která.
ad.2
Když chci jít na určitou souřadnici, tak vytvořím nový waypoint (stisk prostředního tlačitka rolleru), změním souřadnice na požadované a uložím. Pak se nechám navigovat k tomuto novému waypointu.
Anonymous

Odeslatod Anonymous » 18.07.08 13:05 (Pá)

Zdravím, spoustu informací najdeš zde: http://garmincolorado.wikispaces.com/FAQ
Anonymous

Odeslatod Kyklop » 10.04.12 14:12 (Út)

Dostal jsem tuto starou navigaci (Colorado 300) a chci se zeptat. Je normální, že když zadám místo na které chci jít, tak mi to ukáže vzdušnou cestu přímo na dané místo (klidně i přes rybník)? Místo toho aby navigace našla cestu po značených turistických cestách?
Dá se nějak aktualizovat firmware třeba přes nejnovější WebUpdater?
Kyklop

Registrace: 10.04.12 14:04 (Út)

Odeslatod Kofolytik » 10.04.12 16:36 (Út)

Máte nastaveno navigování vzdušnou čarou. Je třeba změnit nastavení navigace. Ale ani potom Vás to nebude navigovat po značených turistických cestách, protože to aktuální české topo mapy neumí. O něco lepší je cyklo mapa, která umí routovat nejen po silnicích, ale občas i po značené cestě, která je vhodná pro kola. Ale těch routovatelných cest tam není mnoho.
Řešení je naklikat si stopu v BaseCamp a tu pak přenést do navigace. A nebo počkat až Picodas povolí routování po značených turistických trasách:-)
Obrázek uživatele
Kofolytik

Registrace: 10.09.08 16:23 (St)

Odeslatod Kyklop » 10.04.12 18:22 (Út)

Aha, děkuji za vysvětlení. Kde se ruší to nastavení navigování vzdušnou čarou? Nikde jsem to v navi nenašel.
Kyklop

Odeslatod Kofolytik » 10.04.12 22:02 (Út)

Colorado nemám, ale někde by tam měla být položka routing a tam něco jako off road (vzdušnou čarou), on road for time a on road for distance.
Obrázek uživatele
Kofolytik

Odeslatod Kyklop » 12.04.12 12:53 (Čt)

Tak takové nastavení jsem nikde v Coloradu nenašel. Asi to nemá.

Jinak by mě ještě zajímalo, jaký je rozdíl mezi profilem Recreational a Geocaching. Vím, že Geocaching je na hledání pokladů (nebo je ještě k něčemu jinému), ale k čemu je ten Recreational?
V manuálu se prd píše.
Kyklop

Odeslatod Kofolytik » 12.04.12 15:57 (Čt)

Má to. Je to v anglickém manuálu na straně 30.
Obrázek uživatele
Kofolytik

Odeslatod Kadel » 19.04.12 0:15 (Čt)

Osvědčilo se mi vytvořit více profilů: např. turista přímo, turista ve městě,cyklista přímo, cyklista po silnici, automobil nejkratší vzdálenost, automobil ekonomy, automobil svět ekonomy. Každý profil má pak vlastní nastavení routování- přímo/ po silnici, nezpevněné cesty, vyhnout se dálnicím, typy zapnutých map, zobrazení detailů,atd.
Pak mi stačí pouze zvolit vhodný profil a nemusím se stresovat novým nastavováním.
Pro přípravu cest jsem si nově vytvořil v Excelu pomůcku pro rychlé přepínání typu routování v MapSource a export trasy na stopu.
Princip: Pokud jde, použiji routování po silnici, pak přepnu na přímé routování (a) Stisknu ALT a neustále ho držím + U pak E .....otevře se okno předvoleb. b) Stisknu Ctrl+Shift+Tab.....přepnu se na trasování. c) Nakonec šipka Doprava, nebo doleva.....změna typu routování). Nebo myší naklikat.
Poté pokračuji v naklikání trasy ale už hustě, dle neroutovatelné cesty, jakmile se dostanu na routovatelnou a chci jet po ní, opět změním trasování bod a) a c) (bod b) vynechte, Mapsource je už správně přepnut). Takto si routovatelně/neroutovatelně naklikám celou trasu. Ve svém Excelovském sešitě si trasu zkonvertuji na stopu. Tzn. po exportu do Colorada se naviguji dle této "prošlé stopě" sledováním černé stopy. Excel má v sobě formulář s tlačítkem pro rychlé přepínání routování. Pokud má někdo zájem, pošlu sešit s podrobnějším návodem.
Kadel

Registrace: 18.04.12 23:20 (St)

Další

Zpět na Garmin: GPS přijímače