K Venture Cx se dodává microSD karta s předehranou mapou Topo CZ, která je použitelná jenom v navigaci a nelze jí otevřít ani použít v PC. Nedodává se žádný obslužný program na SD kartě ani není v balení přístroje žádné CD ani návod jak postupovat. Já si žádný program za Kč 2000 kupovat nebudu neb ještě nevydělávám.
Když připojím navigaci přes USB objeví se na monitoru PC obsah karty, tj. jeden větší soubor, zřejmě předehraná mapa, se kterým nejde nic dělat a soubory prošlých tras, se dvěma příponami. Proč někdy ta někdy ona nevím. Tyto soubory lze využít pro přiřazení souřadnic k fotkám nebo zobrazení prošlé trasy na mapách. To je všecko. Ještě tu překopíruju "návod" dodávaný s kartou:
Na této kartě je předehraná mapa:
TOPO CZECH 1.20
případě smazání obsahu karty je možné opětovné hraní obsahu pouze za servisní poplatek. to mapu není možné používat na jiné kartě ani žívat v PC. Pro použití v PC je třeba dokoupit CD. rtu je možné zálohovat zkopírováním obsahu do čítače běžným způsobem.
Pravděpodobně pokud není v nastavení karty zaškrtnuta volba záznamu na kartu nahraje se to někam do útrob navigace, prošlou trasu lze vyvolat na displeji Garminu ale nevím jak jí najít pro přenos do PC, když na navigaci po připojení k PC zamrznou všechna tlačítka a v PC můžu jenom stáhnout obsah karty.
Původně jsem myslel že jsem tu volbu "uložit na kartu" zrušil omylem jak jsem si s přístrojem hrál, ale ono je to ošemetnější, zřejmě toto i jiná nastavení mizí samy.
Garmin jsem dostal k narozeninám od strejdy, on si ho koupil pro sebe ale po týdnu mu povolily nervy. Já mám nervy zatím dobrý a darovanému koni na zuby nekoukám.
Nikde žádné rady a žádný průvodce blbého uživatele, jak bývá u PC zvykem (s mapsource, funkční mapou v počítači a různými prográmky jsem to zkoušel taky, samosebou). Prošlé trasy jsem zaznamenával jen tak na zkoušku, nezáleží na nich. Že mě mašina neposlouchá jenom uráží mojí počítačovou ješitnost

, nijak mi to nevadí, stejně nevím k čemu ten zázrak techniky použít, kromě hledání pokladu. A navigaci na kole ale to si brzo při koukání na displej rozbiju hubu.