Nuvi760 - zamknutá mapa

Vše co se týká železa značky Garmin.

Nuvi760 - zamknutá mapa

Odeslatod Anonymous » 27.04.08 9:02 (Ne)

Ahoj všichni,
v nedávné době jsem si koupil NUV760, vše fungovalo perfektně, ale:
na cestách ve Švýcarsku se mi stalo, že při vypnutí navigace a vložení do pouzdra se navigace zapla a já jsem se ji snažil vypnout. Najednou si mi objevil bílý displej s požadavkem na kalibraci displeje, následně se navigace spustila a chovala se jak při prvním spuštění. Tato operace trvala cca. 7 min a pak se přístroj opět nastartoval a já jsem musel veškeré (prvotní) nastavení provádět znovu. Zásadní problém je v tom, že po spuštění se obejví hláška NELZE ODEMKNOUT MAPY. Pod záložkou mapové info mám zaškrtnuté mapy TOPO CZECH, ATLAS CZECH a obě mapy fungují.
MAPA NAVIGATORU zcela chybí, není tedy možné ji potvrdit a používat. Zkoušel jsem různé restarty, nic nepomohlo, čili se s navigací mohu prohánět jen po Čechách. Máte někdo podobné zkušenosti? Jak mohu mapu opětovně odeknout?

Díky předem za info. Milan
Anonymous

Re: Nuvi760 - zamknutá mapa

Odeslatod Lokomaz » 27.04.08 15:20 (Ne)

Stala se mě podobná věc s Nuvi 770, po dvou dnech se mapa zamkla a nevím proč.
1. Je potřeba vytvořít soubor - gmapprom.unl -kde je uveden 25 místný odemikací klíč.Získat registrací u Garminu.Soubor se nesmí smazat po restartu by se znova mapa zamkla.
2.Nahrát mapu Evropy z Mapsource.Starou samozřejmě nejdříve smazat.
Lokomaz

Registrace: 27.04.08 15:04 (Ne)

Odeslatod Path » 28.04.08 12:25 (Po)

Pokud došlo k odstranění (nebo poškození) souboru gmapprom.unl, tak stačí jej z nuvi odstranit, vytvořit nový textový soubor, přejmenovat jej na gmapprom.unl, vložit do něj klíč k dané mapě (bez pomlček a bez mezer) a samozřejmě soubor uložit. Není nutné mapu znovu instalovat - pokud není poškozená. Před tím vším bych ještě zkusil zařízení resetovat.

Pokud výše uvedený postup selže, teprve pak přijde na řadu reinstalace mapy.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Odeslatod Lokomaz » 28.04.08 15:43 (Po)

Špatně jsem se vyjádřil, myslel jsem samozřejmě podle bodu 1 nebo podle bodu 2.Soubor gmapprom.unl jsem v zařízení neměl ani v Nuvi 770 ani teď ho nemám v Nuvi 760.Mapy jsem měl zamknuté hned druhý den po zakoupení,reset nepomohl.
Lokomaz

Registrace: 27.04.08 15:04 (Ne)

Zpět na Garmin: GPS přijímače