Používáte někdo při běhu zobrazení aktuálního tempa?? Používal jsem to celou dobu na Garmin 235, tak jsem si to nastavil i na Fenix 5. Celkem si ale všímám, že zobrazované aktuální tempo někdy neodpovídá skutečnosti, kdy mi to třeba z kopce zobrazuje 6 nebo i 8min/km a myslím že už něco odběhané mám a poznám, že rozhodně běžím rychleji. Mám nastaven i zobrazování času okruhu, tak jsem si teď během běhu u vzdálenosti 250m podíval na čas a vynásobím 4x nebo při 500m a vynásobím 2x a vyjde mi např. tempo kolem 4:40min/km, ale hodinky ten km ukazují po většinu aktuální tempo 5:10 - 6:05 a pak po dosažení kilometrového okruhu hodí 4:42. Nebo jednou jsem si všiml, že mi to ukazovalo aktuální tempo furt kolem 6min/km, ale ve vedlejší kolonce mám průměrné tempo a to mi zrovna spadlo z 4:35 na 4:34, divné když aktuální tempo podle hodinek je o dost vyšší.
Zkoušel jsem jednou běžet s obouma hodinkama a v celkové vzdálenosti se to liší o kousiček. Je fakt, že nejčastěji mi to dělá v takovém biokoridoru, místy pod/podél stromů. Ale tak když vzdálenost to měří stejně a podle stráveného času by mělo být jiné tempo, tak nechápu proč to někdy tak blbě zobrazuje.
Celkem se dívám na aktuální tempo, tak mě to trochu štve.
Může to být gps přijímačem nebo nějakým nastavením nebo třeba jen verzí firmwaru?