Celý můj problém byl ovšem s připojením GPS přijímače k notebooku přes rozhraní RS232, které samozřejmě už u mého modelu chybí. Zaběhl jsem si tedy koupit kabel s převodníkem USB to RS232 a kdo by to řekl, nic nefungovalo. Po připojení GPS do tohoto převodníku do USB portu a následném otevření portu COM moje PC (Win Xp) zatuhlo a nepomohlo nic jiného než restart.
Tímto bych chtěl otevřít téma, kde by se uživatelé mohli podělit o vlastní zkušenosti s připojením GPS přes RS232.
Replikátory portů: nepomohlo, tato GPS komunikuje na úrovni TTL.
Adaptér který mi nechodil
USB-RS232 HL (Huge Pine), výrobce: China, Zakoupeno: GM Eletronic, cena: cca 350,- Kč, kat.č.: 752-587.
Zkoušel jsem stáhnout i jiné ovladače, ale bohužel nic nepomohlo. Dokonce mi PC (případně aplikace) tuhlo, pokud jsem otevřel port bez připojené GPS. Ilustrační obrázek (krabička měla modrobílou barvu) :

Adaptér, s kterým tato GPS pracuje korektně
Aten UC232A, výrobce: Aten, cena: cca 300,- Kč
Mám jej zapůjčený, tak nevím jak je to v současnosti, ale na přiloženém CD byly ovladač pouze pro Win 98, 2000, které s XP nespolupracuje. S použitým ovladačem pro Win 2000 se po připojení GPS a otevření COM zobrazil Blue Screen. Po stažení ovladače pro XP z webu výrobce vše šlape jako po másle.