Nuvi 57

Vše co se týká železa značky Garmin.

Re: Nuvi 57

Odeslatod Dula » 28.07.15 20:24 (Út)

Nic navíc tam nemám, máš opravdu aktivované v TC zobrazování skrytých souborů? Viz můj příspěvek z 11:26.
Dula
 
Příspěvků: 83
Registrace: 29.04.09 22:22 (St)

Re: Nuvi 57

Odeslatod konf14 » 28.07.15 22:58 (Út)

Dula napsal:máš opravdu aktivované v TC zobrazování skrytých souborů?

Mám:
Obrázek

Obrázek

Existují ale nějaké doplňky WFX, které by snad mohly zobrazit více:
Obrázek

Ovšem seznam použitých je prázdný:
Obrázek
konf14
 
Příspěvků: 106
Registrace: 19.07.15 9:21 (Ne)

Re: Nuvi 57

Odeslatod Dula » 29.07.15 6:29 (St)

Když připojíš Nüvi 42, tak v TC adresář [.Systém] taky není vidět ?
Dula
 
Příspěvků: 83
Registrace: 29.04.09 22:22 (St)

Re: Nuvi 57

Odeslatod konf14 » 29.07.15 7:58 (St)

Dula napsal:Když připojíš Nüvi 42, tak v TC adresář [.Systém] taky není vidět ?

U "42" je.
Obrázek

Objeví se disky F: a G: (G: je nepřístupný):
Obrázek

Ale to samé je i v Průzkumníku:
Obrázek

Zrovna u téhle navigace "průnik dovnitř" tak nějak postrádá smysl (aspoň pro mne), protože adresář "Map" je volně přístupný i z Průzkumníka Windows. A to je pro mne ten hlavní důvod proč se snažím dostat dovnitř "56". Ale to už jsem vyřešil podle rady Kodýla.
Jsou tam sice "schované" nějaké IMG-soubory, tak je zkusím stáhnout, dát do "56" a uvidím co ukáží.
konf14
 
Příspěvků: 106
Registrace: 19.07.15 9:21 (Ne)

Re: Nuvi 57

Odeslatod Dula » 29.07.15 9:21 (St)

G je nepřístupný, protože nemáš vloženou do Nüvi kartu. Když jí vložíš, vytvoříš adresář Garmin a do něj vložíš mapu, tak jí (možná) taky uvidíš. U Nüvi 44 to takhle funguje.
Dula
 
Příspěvků: 83
Registrace: 29.04.09 22:22 (St)

Re: Nuvi 57

Odeslatod konf14 » 29.07.15 10:28 (St)

Dula napsal:nemáš vloženou do Nüvi kartu

Souhlasím, na to jsem nevzpoměl.

Ale zkusil jsem přetáhnout IMG-soubory do "56" (do adresáře Map) a nic. Pořád jsou k volbě pouze předchozí dvě mapy - original a dohraná DaveLuv.
Obrázek

Obrázek

Zajímavé je, že když přetáhnu pomocí TC adresář System do počítače, tak Průzkumník ho zase nevidí - ani když mám nastaveno Zobrazování skrytých souborů:
Obrázek
Ale že složka není prázdná, to pozná.

Takže není skrytý jako skrytý...
Což už mne netrápí, protože jak jsem psal jinde, už jsem to obešel a tím pádem nemám důvod se vlamovat dovnitř.
konf14
 
Příspěvků: 106
Registrace: 19.07.15 9:21 (Ne)

Re: Nuvi 57

Odeslatod Dula » 29.07.15 11:37 (St)

Doporučuju prostudovat např:
viewtopic.php?f=19&t=373
tam se dozvíš, co sis to zbytečně zkopíroval do adresáře Map.
Tyhle mapy jsou v každé navigaci a nedají se vypnout/zapnout.
•gmapbmap.img (základní mapa světa s podporou reliéfního zobrazení - 90,5 MB)
•gmaptz.img (transparentní mapa s definicí časových pásem - 577 kB)

Komerční mapy se nedají takhle jednoduše z jiného přístroje zkopírovat do adresáře Map. Jsou zamčené pro určitý přístroj a k souboru .img, je třeba ještě stejnojmenný soubor .unl a u nových navigací ještě .gma.
Dula
 
Příspěvků: 83
Registrace: 29.04.09 22:22 (St)

Re: Nuvi 57

Odeslatod Lokomaz » 29.07.15 11:58 (St)

Zobrazení skrytých souború mám aktivní, ale adresář systém tam není.
Je tam Garmin i Map který jsem si vytvořil a nahrál do něj mapu ale v Garminu je jen soubor xml.
Tak mě jenom zajímá kde je ta mapa City Navigátor Europe a proč je skrytá když ji mohu i zazálohovat do počítače a co je to za novinky od Garminu.
Začínal jsem před mnoha léty u Nuvi 350 za 28000 Kč. a tam to bylo všechno v pohodě včetně map.
Lokomaz
 
Příspěvků: 8
Registrace: 27.04.08 15:04 (Ne)

Re: Nuvi 57

Odeslatod thomas007 » 29.07.15 12:15 (St)

Už jsme to tu uváděli. Je to proto, že mapy se spravujou aplikací Express a v systému přístroje se nemá kdo co hrabat, když ani netuší co k čemu je.
Obrázek uživatele
thomas007
 
Příspěvků: 535
Registrace: 26.10.12 9:26 (Pá)

Re: Nuvi 57

Odeslatod Lokomaz » 29.07.15 12:50 (St)

Takže to někdo ví kde je ta mapa Evropy v jakém adresáři, ale nepoví protože je moc chytrý.
Mapy se nemusí spravovat aplikací Express, můžou se nahrát přímo do přístroje nebo na kartu v počítači do adresáře map. Samozřejmě se musí odemknout na daný přístroj jeho ID.
Postup aby byla složka systém vidět je jen jediný a to v navigaci,v diagnostickým režimu v MTP Settings nastavit na Mass Storage a pak je to vše OK. můžete si vše zazálohovat a pak vrátit nastavení zpět.
Lokomaz
 
Příspěvků: 8
Registrace: 27.04.08 15:04 (Ne)

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: GPS přijímače

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: CommonCrawl [Bot] a 2 návštevníci.