měl bych dotaz (doufám, že jsem ho umístil do správné rubriky) na garminy (turistický) obecně, ale teď aktuálně i přímo k typům eTrexH + Foretrex 401 (já se bojím, že hlavně ten Foretrex jako už menší přístroj bude v možných uživatelských variantách osekanej?)
(mimochodem, společnost Garmin mě docela zklamala - podrobnější informace jsou nějak nedohledatelný, že by kromě manuálků, kde je jen naprostej základ, laskavě (byť jen v elektronický podobě) vytvořili i nějakou advanced verzi, na to v Garminu očividně kašlou...)
takže (protože jsem to nikdy neměl v ruce), bych rád znal i naprosté banality:
1.) zobrazování úhlových jednotek - je vždycky na garminech možné nastavit i formát se vteřinami? (vím, že základní formát je jen do minut + 3 desetinná místa) - u formátu s vteřinami je ještě desetinné místo?;
vteřinový formát je možné zadat na všech přístrojích (a aktuálně - na typech eTrexH + Foretrex 401)?
tohle nastavení se projeví i na všech údajích - např. waypointech atd.?
2.) formát zobrazení (grid) + nastav. elipsoidu: - tohle se dá uživatelsky nastavovat zas na všech přístrojích? (myšleno turistické GPSky) (a zas aktuálně - na typech eTrexH + Foretrex 401)?
elipsoid (map datums) je bez problémů (pokud se vůbec nastavovat dá),
ale u formátu zobrazení je jistě jen omezená možnost projekcí (glóbu do plochy), to je mi jasný (opravdu by snad byla od firmy slušnost všechna uložená zobrazení uvádět), zas mi jde o to, jestli se formáty dají i uživatelsky nastavovat (nejen vybírat z připravených) u všech garminů (a aktuálně - na typech eTrexH + Foretrex 401...);
pokud ano, předpokládám, že výběr formátu v kilometrové síti UTM, ale i S-42 není žádný problém? (UTM bude uložená přímo v přístroji (i ve Foretrexu 401?), zatímco S-42 by se musela nastavit)
3.) tenhle bod je důležitej, ale nemám k němu přesné představy:
a) jak je to (zas obecně i přednostně u typů eTrexH + Foretrex 401) s kompatibilitou s OS - nějak jsem koukal, že se spoustou OS se garminy spojit neumí?
b) jsou u garminů (zřejmě kvůli absenci nějakého formátu) problémy s přenosem záznamu trasy (jak out, tak in)?
(a zas obecně i konkr. u typů eTrexH + Foretrex 401)
c) dají se k přenosu tras (tam i zpět) použít jakékoliv mapy dostupné na netu? (mapy.cz?)
4.) kolik bodů na jednu trasu přístroje umožňujou uložit?, a kolik takových tras celkem? (nebo je kapacita daná jen celkovým počtem bodů?) - zas přednostně u eTrexH + Foretrex 401, ale i zhruba obecně u různých řad tuiristických garminů
5.) pokud nechci waypoint pojmenovávat, jak rychle trvá ho zadat? (kolik kliků na tlačítka musím udělat?) - opět obecně u turistických (tlačítkových) garminů a aktuálně u eTrexH + Foretrexu 401
6.) jsou nějaké možnosti v nastavení automatického ukládání trasy - tj. asi v nějakých intervalech? - jaký je nejdelší možný nastavitelný interval?
7.) je možné nastavit intervaly automatického připojování k satelitům - jaký je nejdelší nastavitelný interval?
8.) má jeden z uvedených přístrojů (eTrexH + Foretrex 401) nějaké aktivovatelné pištítko při odchylce od zadané trasy? (a obecně - které řady typů něco takového mají?)
9.) dá se u Foretrexu 401 otočit zobzazování na displeji o 90° (tj. aby ukazoval i na výšku)?
10.) jak je u nás složitý (a drahý) sehnání držáků na kolo pro typy eTrexH + Foretrex 401 (obecně i na jiné turistické)?
---
no, je to dost dotazů, ale třeba budou užitečný i pro další...; samozřejmě je vítaná a přínosná i odpověď jen na některé body, nebo jejich části ...