beowafle napsal:při cestování po Německu vedla nesmyslnými trasami
Mám "
56" týden (předtím "
42") a naštěstí ji mám spíše pro POI (radary vs plašiče atd.) než pro mapy. Jinak bych asi taky vylít z kůže...
Natrefil jsem například na jednu okresku, která na mapě ve "
42" je průjezdná a v "
56" ne. Přitom "
42" má
Atlas Czech 2013.5 NT a "
56"
CN Europe NTU 2016.10 ALL, což bych považoval za novější.
Mapa "
42":

Mapa "
56":

Což by (dovedeno ad absurdum) pro místně neznalého znamenalo 3,5 km namísto 100 m.

S originálně nainstalovanými POI to také není žádná sláva. "
56" mne žene na poštu, která je už 5 let zrušená, kdežto "
42" ji nezná. I kdybych byl Einstein, nepřijdu na to proč tomu tak je. Proč
STARÁ navigace má
NOVÉ údaje a
NOVÁ STARÉ...
Takže něco podobného může nastat v tom Německu...
Když jsem si postěžoval na podpoře Garmin, tak mi bylo řečeno, že jsem potvrdil (a nečetl) úvodní licenci, kde je psáno, že "mapové podklady mohou obsahovat chyby". Howgh!
beowafle napsal:ale to nemám jak vyzkoušet
Vyzkoušet se to dá. Při zapnutém Simulátoru GPS (
Nastavení/Navigace/Simulátor) se dá po zvolení cíle buď prohlédnout celá trasa jako mapa od poslední známé pozice (
Trasy) a nebo projet trasu v reálném čase (
Jet/Simulovat pohyb po této trase/Ano), což ale zvláště při dlouhé cestě je nepraktické. Nebo stačí zkontrolovat jen určity úsek od A do B. Pomocí souřadnic nebo adresy zadat výchozí bod A (
Info/nastavit pozici) a zase pomocí souřadnic nebo adresy najít cíl B a zvolit
Trasy nebo
Jet.
Cvičně jsem to udělal. Zvolil jako start náhodné souřadnice jakési vesnice Řitonice a cíl Vodičkova v Praze. Výsledek je tristní. Každý normální člověk by jel do Boleslavi na R10 a po ní do Prahy. Kdežto navigace Garmin mi navrhne 2 trasy, obě nepoužitelné. Třeba něco takového nastalo v Německu.
A je jedno jestli nastavím vyhledávání podle spotřeby paliva nebo času - v obou případech je výsledek tentýž.
Pokud si to někteří nevěřící Tomášové chtějí ověřit, tak start je
N50.40946/E015.10094 a cíl
Vodičkova 41.

I blbý Seznam, který je zadarmo, to dokáže...

Z výše uvedeného vyplývá, že jen blázen by se na cestách spolehl na navigaci Garmin...