.

Vše co se týká železa značky Garmin.

.

Odeslatod beowafle » 13.07.15 18:05 (Po)

.
Naposledy editoval beowafle dne 03.08.17 14:29 (Čt). Počet editací: 1x.
beowafle
 
Příspěvků: 2
Registrace: 13.07.15 17:54 (Po)

Re: Garmin nüvi 56 - problémy s navigováním

Odeslatod monter » 13.07.15 18:25 (Po)

Zaškrtni jen JEDNU mapu...
Nuvi 3790T LT, CN 2018.20, Nikon D750, N16-35, N70-200 VRII, T24-70, ONE+3T
monter
 
Příspěvků: 57
Registrace: 08.04.08 22:02 (Út)

.

Odeslatod beowafle » 13.07.15 18:33 (Po)

.
Naposledy editoval beowafle dne 03.08.17 14:29 (Čt). Počet editací: 1x.
beowafle
 
Příspěvků: 2
Registrace: 13.07.15 17:54 (Po)

Re: Garmin nüvi 56 - problémy s navigováním

Odeslatod Rubic » 13.07.15 18:36 (Po)

Zdravím, myslím, si z nás dělá legraci.
http://forum.navigovat.mobilmania.cz/vi ... &sk=t&sd=a
Garmin Nuvi 765T, Luxe 50, GE v7.5.0.0
Rubic
 
Příspěvků: 812
Registrace: 05.07.09 14:36 (Ne)

Re: Garmin nüvi 56 - problémy s navigováním

Odeslatod thomas007 » 14.07.15 10:07 (Út)

Topo je turistická mapa takže už z principu bude detailnější než mapa pro automobily a to nejen vzhledem k cestní síti ale i databázi POI bodů v mapě.
Obrázek uživatele
thomas007
 
Příspěvků: 535
Registrace: 26.10.12 9:26 (Pá)

Re: Garmin nüvi 56 - problémy s navigováním

Odeslatod konf14 » 19.07.15 13:47 (Ne)

beowafle napsal:při cestování po Německu vedla nesmyslnými trasami

Mám "56" týden (předtím "42") a naštěstí ji mám spíše pro POI (radary vs plašiče atd.) než pro mapy. Jinak bych asi taky vylít z kůže...
Natrefil jsem například na jednu okresku, která na mapě ve "42" je průjezdná a v "56" ne. Přitom "42" má Atlas Czech 2013.5 NT a "56" CN Europe NTU 2016.10 ALL, což bych považoval za novější.

Mapa "42":
Obrázek

Mapa "56":
Obrázek

Což by (dovedeno ad absurdum) pro místně neznalého znamenalo 3,5 km namísto 100 m. :ohmy:
Obrázek

S originálně nainstalovanými POI to také není žádná sláva. "56" mne žene na poštu, která je už 5 let zrušená, kdežto "42" ji nezná. I kdybych byl Einstein, nepřijdu na to proč tomu tak je. Proč STARÁ navigace má NOVÉ údaje a NOVÁ STARÉ...
Takže něco podobného může nastat v tom Německu...
Když jsem si postěžoval na podpoře Garmin, tak mi bylo řečeno, že jsem potvrdil (a nečetl) úvodní licenci, kde je psáno, že "mapové podklady mohou obsahovat chyby". Howgh!


beowafle napsal:ale to nemám jak vyzkoušet

Vyzkoušet se to dá. Při zapnutém Simulátoru GPS (Nastavení/Navigace/Simulátor) se dá po zvolení cíle buď prohlédnout celá trasa jako mapa od poslední známé pozice (Trasy) a nebo projet trasu v reálném čase (Jet/Simulovat pohyb po této trase/Ano), což ale zvláště při dlouhé cestě je nepraktické. Nebo stačí zkontrolovat jen určity úsek od A do B. Pomocí souřadnic nebo adresy zadat výchozí bod A (Info/nastavit pozici) a zase pomocí souřadnic nebo adresy najít cíl B a zvolit Trasy nebo Jet.
Cvičně jsem to udělal. Zvolil jako start náhodné souřadnice jakési vesnice Řitonice a cíl Vodičkova v Praze. Výsledek je tristní. Každý normální člověk by jel do Boleslavi na R10 a po ní do Prahy. Kdežto navigace Garmin mi navrhne 2 trasy, obě nepoužitelné. Třeba něco takového nastalo v Německu.
A je jedno jestli nastavím vyhledávání podle spotřeby paliva nebo času - v obou případech je výsledek tentýž.
Pokud si to někteří nevěřící Tomášové chtějí ověřit, tak start je N50.40946/E015.10094 a cíl Vodičkova 41.
Obrázek

I blbý Seznam, který je zadarmo, to dokáže...
Obrázek

Z výše uvedeného vyplývá, že jen blázen by se na cestách spolehl na navigaci Garmin... :D
konf14
 
Příspěvků: 117
Registrace: 19.07.15 9:21 (Ne)

Re: Garmin nüvi 56 - problémy s navigováním

Odeslatod Rubic » 19.07.15 14:23 (Ne)

Zdravím, vypadá to, že děláte unáhlené závěry. Moje trasa (pro nevěřící Tomáše) odzkoušená v Base Campu vede dle mapy Seznamu. Zkontrolujte zda nemáte zapnuty obě mapy nebo zda máte správně nastaveno "Vyhýbat se".
Nesmí být zatrženy "Dálnice".
Garmin Nuvi 765T, Luxe 50, GE v7.5.0.0
Rubic
 
Příspěvků: 812
Registrace: 05.07.09 14:36 (Ne)

Re: Garmin nüvi 56 - problémy s navigováním

Odeslatod konf14 » 19.07.15 17:19 (Ne)

Rubic napsal:vypadá to, že děláte unáhlené závěry

Teď nevím, koho se příspěvek o unáhlených závěrech týká. Podle zmínky na Seznam soudím, že mne. Podle zmínky na "obě mapy" soudím, že Beowafle. Já mám jen jednu mapu, a funkci "Vyhýbat se" nemám. Pouze "Placené silnice" (povolené), "Nízkoemisní zóny" (povolené) a "Objížďky" (povoleno "Obraty do protisměru", "Dálnice", "Speciální jízdní pruhy" a "Nezpevněné silnice", nepovoleno "Trajekty").
A mimo jiné: nevidím žádnou souvislost mezi chováním programu BaseCamp na počítači a navigačního software v navigaci. Oba jsou určeny pro jiné prostředí a jiné účely.
Prosím všechny majitele nuvi56, nejlépe s poslední aktualizací, aby věnovali pár minut naplánování trasy podle výše uvedených parametrů. Ať mi potvrdí (nebo případně vyvrátí) jestli je rozumné se podle navigace Garmin nuvi 56 na cestách řídit. Ale prosím o zkoušku navigace, nikoli programu v počítači. Nechci sebou vozit noťas a navigovat podle programu BaseCamp.

A mimo jiné podruhé: stará nuvi42 trasu po dálnici zvládla. Není mi vůbec jasné proč vyzkoušené věci a postupy nemůžou jednoduše přenést z přístroje do přístroje.
Obrázek

Prostě nuvi56 mi stále čím dál tím víc připomíná narychlo vyprdnutou rychlokvašku. Jen doufám, že časem z ní aktualizacemi vytvoří aspoň průměrně schopnou navigaci. Zatím má do ní daleko...
konf14
 
Příspěvků: 117
Registrace: 19.07.15 9:21 (Ne)

Re: Garmin nüvi 56 - problémy s navigováním

Odeslatod Rubic » 19.07.15 19:41 (Ne)

Asi Ti není pomoci. Samozřejmě i v nuvi správně nastavená navigace vede po R10.
Tvoje "Objíždky" by měly být nastaveny -
http://podpora.garmin.cz/index.php/kb/article/000019
Garmin Nuvi 765T, Luxe 50, GE v7.5.0.0
Rubic
 
Příspěvků: 812
Registrace: 05.07.09 14:36 (Ne)

Re: Garmin nüvi 56 - problémy s navigováním

Odeslatod konf14 » 20.07.15 0:07 (Po)

Rubic napsal:Samozřejmě i v nuvi správně nastavená navigace vede po R10

Tos viděl na vlastní oči a nebo je to jen tušení, že by to tak mělo být? Měls v ruce "padesátšestku" a zkusil ji nastavit aby jela po R10?

Ač nechápu proč musím navigaci co nejvíc omezit v tom kudy má jet (od toho je navigace navigací aby vyhledala správnou cestu sama - já bych měl pouze vybírat nejkratší nebo nejrychlejší trasu), tak budiž: zaškrtal/odškrtal jsem nastavení podle návodu 00019...
Obrázek

A došlo k drobné změně: trasa 1 sice opět vede po chotárech, ale dvojka už alespoň kousek jede po R10:
Obrázek

Ovšem ve finále tomu nasadí korunu:
Obrázek

Před Prahou uhne na okresku směrem k D11, ale ani tam nedojede a do Prahy přijede po staré hradecké, ta se přestala používat jako hlavní už asi před 30 lety - co zprovoznili první úsek D11:
Obrázek

Jestli doufáš, že to dokážeš líp nastavit, tak si někde půjč/sežeň "padesátšestku" a pošli screeny kudy tě poslala.
Myslím, že ti nebude pomoci...
konf14
 
Příspěvků: 117
Registrace: 19.07.15 9:21 (Ne)

Další

Zpět na Garmin: GPS přijímače

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: CommonCrawl [Bot] a 3 návštevníci.