thomas007 napsal:Podle toho, že mapy na netu trasu spočtou jinak, tvrdit, že navigují líp je dost odvážný.
Nemyslím. I když toto odvozuji jen z velmi malého vzorku porovnávání. Můžu se jen domnívat, že pokud by nějaký výzkum otestoval 10.000 pokusů vyhledávání trasy, tak to dopadne 80:20 ve prospěch map na netu. Nebo třeba 90:10. Nevím...
Prostě a jednoduše já a Kamo jsme zjistili, že mapy na netu naplánují trasu takovou, jakou bychom chtěli jet. Lepší, logičtější - nevím jak to nazvat. Prostě takovou, jakou by si vybrali všichni co tam tudy jedou a znají i všechny trasy okolo. A nezabývám se tím, jestli to dělá x-serverů nebo malá krabička. Nic víc, nic míň.
Omlouvat nedokonalost můžu u svého dítěte, že v jeho věku Mozart skládal symfonie, Isaac Newton dělal pokusy a Einstein bádal nad bůhví čím, ale ne u malé krabičky, která sice dělá co může, ale dělá to přesto blbě.
Já nejsem a priori zavilým nepřítelem navigací, to bych si nepořizoval už druhou. A nevozil ji skoro pořád sebou - i když jedu třeba jen do sousedního města.
I když jisté zklamání tu je. Ta levnější nenaviguje dokonale - na to jsem si už zvykl. Ale že ta dvakrát dražší naviguje dvakrát hůř, to mne zpočátku zaskočilo. Dneska už mi to je taky fuk. Jezdím málo, jen po ČR a trochu příhraničí, tak to stačí.
thomas007 napsal:Pokud mi trasa nevyhovuje tak si přece přidám průjezdní bod.
Tím se pouze dostanu k pokročilé verzi způsobu pradávného navigování - prostudovat trasu a zakreslit do papírové mapy. Ovšem teď namísto spolujezdce mi bude říkat malá krabička "doleva/doprava".
Ale to se zase točíme okolo možností současné techniky...
Před koupí navigace jsem měl očekávání, že to bude skokové vylepšení kreslení do papírových map (to
kreslení do papírových map míním jen jako nadsázku - namísto "kreslení" se dá dosadit slovo "koukání"). Že chytrý přístroj mě zastoupí při koukání a vykouká tu samou trasu, co bych vykoukal já.
Nevykouká, je blbý. Každou jednotlivou trasu po něm musím zkontrolovat, opravit mu chyby a tu cestu ho naučit.
thomas007 napsal:Pokud mi trasa nevyhovuje tak si přece přidám průjezdní bod. To je opravdu velký problém.
To je opravdu velký problém?
Je a není.
Není, když to znáš. Což neplatí pro každého. Spíše bych měl říct, že v začátcích neplatí pro nikoho. Protože prokousat se garmiňáckým ovládáním a nastavením není bezproblémové. O tom ví spousta přispívajících (i pouzečtoucích) na tomto fóru.
Protože kdyby bezproblémové bylo, tak toto fórum neexistuje - nemělo by o čem psát...