od Pajas » 04.09.18 22:05 (Út)
Jaké máte kdo zkušenosti s RDS-TMC na našem území? Já bohužel dost hrozné. Častokrát je velmi slabý příjem a když už je aktuální doprava od poskytovatele JSDI-CRO, je to opravdu bída. Byl jsem na Šumavě a stalo se, že "cesta je uzavřena, volím jinou trasu", přidalo to 15 km na objížďce. Já ji nevěřil a udělal jsem dobře, protože to stačilo objet jinou ulicí. Bohužel uzavírka byla černě ještě asi dva kiláky. Cestou zpátky mi to dokonce tvrdilo, že je cesta zavřená a tam už nebyl ani náznak, že by někde kolem bylo něco uzavřeno (prostě naprosto chybná hláška). Kolikrát to hlásí práci na silnici a kde nic tu nic (ale ani žádná fyzická cedule, prostě nic). A asi bych chtěl hodně, kdyby se zobrazovaly informace aktuální (např. nehoda, špatná sjízdnost kvůli počasí atd. nebo dokonce i hustý provoz nebo totální zácpa). Na chvíli jsme se dostali za hranice do Německa, schválně jsem se podíval, poskytovatel HERE Traffic, na seznamu spousta uzavírek jako tady (možná i pravdivých), ale také předmět na silnici, dopravní nehoda, vozidlo údržby apod. Neviděl jsem ale, že by to zobrazovalo třeba i hustý provoz (ovšem bylo to dopoledne, tak třeba bylo všechno OK).
Docela mě mrzí, že RDS-TMC je u nás k ničemu (opravdu). Přitom na internetu nebo i v rádiu ČRo jsou hlášeny v pohodě aktuální stavy, ale do navigací to nikdo nepošle.