RDS-TMC

Vše co se týká železa značky Garmin.

RDS-TMC

Odeslatod lubpf » 30.07.14 8:28 (St)

Ahoj Garministi. Měl bych dotaz jaké máte zkušenosti s RDS-TMC přijímačem. Já mám ke své 3490 typ GTM 35. Nejde mi ani tak o obsah a kvalitu dopravních informací která může být všelijaká, ale poslední dobou mne zaujalo, že prakticky třeba celou cestu ČB Ostrava mám na stránce Dopravy jen hlášku "vyhledávání služby" a vlastně ani žádné info nedostávám. Mám k přijímači připojený i ten anténní "fous" ale službu nějak najít neumí. Občas na chvíli naskočí ale vzápětí zase třeba hodinu nic. Nevíte jak to vlastně pracuje? Není to třeba jen cyklické načítání? Děkuji za Vaše postřehy
Nuvi 3490
lubpf

Registrace: 01.11.11 21:13 (Út)

Re: RDS-TMC

Odeslatod Rubic » 30.07.14 8:59 (St)

Ahoj, načítá se vždy nová informace, pokud je. Barevné značky průjezdnosti trasy zároveň signalizují, že informace přijímáte.
http://www.dopravniinfo.cz/rds-tmc
Zkušenosti najdeš zde
http://www.poi.cz/phpbb/viewforum.php?f=17
Garmin Nuvi 765T, Luxe 50, GE v7.15.0.0
Rubic

Registrace: 05.07.09 14:36 (Ne)

Odeslatod lubpf » 30.07.14 18:09 (St)

Ahoj. Děkuji za reakci a informaci. Mne spíš mate to, že občas opravdu vidím celý zelený sloupeček signálu a s ním hlášku" načítám informace" ale toto trvá vždy jen chvilku a pak zas signál jakoby zmizí a vidím jen "vyhledávání služby"(foto). A to vše třeba dnes v centru ČB kde bych signál FM očekával dos kvalitní. Okamžiky kdy je přítomen signál jsou vždy opravdu jen na chvilku. Takže se navi odpojuje cíleně?
Nemáte oprávnění prohlížet přílohy.
Nuvi 3490
lubpf

Odeslatod Rubic » 30.07.14 19:23 (St)

Ahoj, to co předkládáte je stránka nastavování příjmu. Musíte se podívat do manuálu, pokud se neozve některý uživatel Nuvi 3490. Barevné ikony dopravních informací (str.45-48) informující o překážkách na zvolené trase jsou zobrazovány přímo v navigační mapě.
Rubic

Odeslatod lubpf » 31.07.14 9:25 (Čt)

Dobré ráno. Asi si nerozumíme o co mi jde. Tato stránka se zobrazí když na mapě ťuknu na ikonu dopravy a měla by mi dát info o dopravě v okolí poklepem na "dopravní podmínky".Mně jde ale o to, zda v tomto zobrazeném stavu přístroj dopravní info má či nikoliv. Na mapě se totiž žádná info nezobrazují a já si právě myslím, že je navi nepřijímá a má je k dispozici právě jen v ty světlé kdy signál "naskočí". ty jsou ale velmi vzácné. A já právě hledám jak tomu napomoci. Děkuji za trpělivost
Nuvi 3490
lubpf

Odeslatod Rubic » 31.07.14 9:43 (Čt)

Bohužel, díky Garminu si nerozumíme. Terminologie je u různých Nuvi odlišná. Když však při navigaci kliknete na ikonu " Dopravních informací" (obrázek Nuvi 3490 s touto ikonou jsem nenašel, měla by být viditelná a vysvětlena v "Legendě dopravy") potom v Nuvi ty informace máte, jenom je neumíte přečíst.
(Vše se musí provádět za chodu motoru, kdy je napájen přijímač i GPS ! a to se první informace načtou až za 10 či 15 minut)
Musí poradit některý uživatel 3490, nebo se obraťte přímo na Garmin, pomohou Vám. :)
http://podpora.garmin.cz/
Naposledy editoval Rubic dne 01.08.14 16:44 (Pá). Počet editací: 2x.
Rubic

Odeslatod lubpf » 31.07.14 11:51 (Čt)

Dobrá tedy, obrátím se na snad stranu nejpovolanější - Garmin. Doufám, že snad někdo má podobné postřehy a třeba se ještě připojí. Každopádně děkuji za odezvu a diskuzi.
Nuvi 3490
lubpf

Odeslatod thomas007 » 08.12.14 14:44 (Po)

MarinaAdok napsal:dostalem od kolegi radio BMW REVERSE RDS ale nie mam kodu BP3836S7702374 za pomoc dziekuje

Sorry, but this is Garmin forum, not bmw.
Obrázek uživatele
thomas007

Registrace: 26.10.12 9:26 (Pá)

Odeslatod Pajas » 04.09.18 22:05 (Út)

Jaké máte kdo zkušenosti s RDS-TMC na našem území? Já bohužel dost hrozné. Častokrát je velmi slabý příjem a když už je aktuální doprava od poskytovatele JSDI-CRO, je to opravdu bída. Byl jsem na Šumavě a stalo se, že "cesta je uzavřena, volím jinou trasu", přidalo to 15 km na objížďce. Já ji nevěřil a udělal jsem dobře, protože to stačilo objet jinou ulicí. Bohužel uzavírka byla černě ještě asi dva kiláky. Cestou zpátky mi to dokonce tvrdilo, že je cesta zavřená a tam už nebyl ani náznak, že by někde kolem bylo něco uzavřeno (prostě naprosto chybná hláška). Kolikrát to hlásí práci na silnici a kde nic tu nic (ale ani žádná fyzická cedule, prostě nic). A asi bych chtěl hodně, kdyby se zobrazovaly informace aktuální (např. nehoda, špatná sjízdnost kvůli počasí atd. nebo dokonce i hustý provoz nebo totální zácpa). Na chvíli jsme se dostali za hranice do Německa, schválně jsem se podíval, poskytovatel HERE Traffic, na seznamu spousta uzavírek jako tady (možná i pravdivých), ale také předmět na silnici, dopravní nehoda, vozidlo údržby apod. Neviděl jsem ale, že by to zobrazovalo třeba i hustý provoz (ovšem bylo to dopoledne, tak třeba bylo všechno OK).
Docela mě mrzí, že RDS-TMC je u nás k ničemu (opravdu). Přitom na internetu nebo i v rádiu ČRo jsou hlášeny v pohodě aktuální stavy, ale do navigací to nikdo nepošle.
Pajas

Registrace: 11.06.11 20:37 (So)

Zpět na Garmin: GPS přijímače