nuvi 1490

Vše co se týká železa značky Garmin.

nuvi 1490

Odeslatod Zdena7788 » 02.01.14 14:14 (Čt)

Dobrý den, jsem vlastníkem navigace Nuvi 1490 a po poslední aktualizaci mapy Evropy NT 2014.30 mi zbývá
v paměti navigace pouhých 170 MB.Protože v navigaci mám celkem prázdnou kartu, chtěl jsem se zeptat, zda je možné mapu Evropy přesunout na kartu a tím uvolnit paměť v navigaci.
Je-li to možné udělat, prosím vás o popsání, jakým způsobem toto mohu udělat - pokud možno "polopatě", protože jsem pouhý uživatel PC a ne odborník.
Všem mnohokráte děkuji za případnou radu a přeji vám mnoho úspěchů do roku 2014.
Nemáte oprávnění prohlížet přílohy.
Zdena7788
 
Příspěvků: 26
Registrace: 13.06.11 14:34 (Po)

Re: nuvi 1490

Odeslatod thomas007 » 02.01.14 14:17 (Čt)

Místo není třeba teď uvolňovat. Jakmile se mapa do navigace nevejde (pravděpodobně nastane s další verzí mapy), aplikace Express sama nabídne instalaci nové mapy na kartu přičemž starou verzi smaže. ;)
Obrázek uživatele
thomas007
 
Příspěvků: 535
Registrace: 26.10.12 9:26 (Pá)

Re: nuvi 1490

Odeslatod Zdena7788 » 02.01.14 14:45 (Čt)

Děkuji za rychlou odpověď a ještě se zeptám, nevíte, kdy bude další aktualizace ? Děkuji za odpověď.
Zdena7788
 
Příspěvků: 26
Registrace: 13.06.11 14:34 (Po)

Re: nuvi 1490

Odeslatod Zdena7788 » 02.01.14 16:30 (Čt)

Děkuji a přeji hezký den ! :)
Zdena7788
 
Příspěvků: 26
Registrace: 13.06.11 14:34 (Po)

Re: nuvi 1490

Odeslatod Purple » 02.03.14 14:27 (Ne)

Již delší dobu pozoruji na své 1490 zajímavý úkaz: po jejím připojení k PC (W7 Home Premium 32bit) si navigace pokaždé vyžádá 2x zadání přístupového kódu a pak se ještě objeví hláška, zda chci nadále vyhledávat satelity. Je to v podstatě prkotina, která nemá vliv na provoz navigace, ale obtěžuje. Vzpomínám si, že původně pro připojení k PC přecházela navigace přímo do režimu připojení k PC. Znáte důvod tohoto chování, eventuálně nápravu?

Dík
Garmin 3597 LM, CN Europe NT 2015.30
Obrázek uživatele
Purple
 
Příspěvků: 54
Registrace: 14.01.11 8:56 (Pá)

Re: nuvi 1490

Odeslatod Rubic » 02.03.14 17:45 (Ne)

Zdravím, použil jste zámek (str.46 ?) Garmin Lock - PIN kód ? :ohmy:
Garmin Nuvi 765T, Luxe 50, GE v7.1.4.0
Rubic
 
Příspěvků: 804
Registrace: 05.07.09 14:36 (Ne)

Re: nuvi 1490

Odeslatod Purple » 02.03.14 18:58 (Ne)

Ano, jsem k tomu vyzván po připojení k PC.
Garmin 3597 LM, CN Europe NT 2015.30
Obrázek uživatele
Purple
 
Příspěvků: 54
Registrace: 14.01.11 8:56 (Pá)

Re: nuvi 1490

Odeslatod Rubic » 02.03.14 19:09 (Ne)

To musíte nastudovat v Příručce- jak se ta zamčená navigace odemkne. Já mám jinou navigaci. Ve Slovenském vydání příručky je to na str.46. :)
Snad pouze v místě kde jste navigaci zamknul - zabezpečeném místě - by zase měla jít odemknout. Jinak se toho nezbavíte.
Garmin Nuvi 765T, Luxe 50, GE v7.1.4.0
Rubic
 
Příspěvků: 804
Registrace: 05.07.09 14:36 (Ne)

Re: nuvi 1490

Odeslatod Purple » 02.03.14 20:10 (Ne)

Pro Rubic,
pokud budete pečlivěji číst můj příspěvek, zjistíte, že problém nebyl v odemykání navigace, což je tak triviální úkon, že bych s tím neobtěžoval v tomto fóru. Navíc, pokud vlastníte ještě k tomu jiný typ navigace, jsou vaše rady typu "nastuduj příručku.." poněkud úsměvné - ale přesto dík za snahu.
Garmin 3597 LM, CN Europe NT 2015.30
Obrázek uživatele
Purple
 
Příspěvků: 54
Registrace: 14.01.11 8:56 (Pá)

Re: nuvi 1490

Odeslatod Jarous1 » 02.03.14 21:03 (Ne)

Mno, nevím jestli dobře rozumím i já, ale Rubic se snažil jenom poznamenat, že ten PIN se dá deaktivovat pouze na místě, kde byl aktivován... Tzn., že když sis tu navigaci zamknul někdy dříve třeba na chalupě na zahradě, tak to neodstavíš nikde jinde než zase tam :bigwink:
Garmin Oregon 650 + TOPO Czech PRO 2015, TOPO Czech PRO 2013, ATLAS Czech 2013.5, CYKLO Czech 2013
Jarous1
 
Příspěvků: 761
Registrace: 11.09.07 15:37 (Út)

Další

Zpět na Garmin: GPS přijímače

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: CommonCrawl [Bot] a 3 návštevníci.