Ahoj, "Rubic" a "thomas007" májí pravdu,
"pedroo" již v prvním přípříspěvku píšeš:
pedroo napsal:Možná,že Vás to nepřekvapí ale mně je to přinejmenším divné, to když jsem se díval na mnou uložené a oblíbené místa které jsem projel a třeba ještě projedu, tak je rozdíl v kilometrech.. trasa má např 190km ale jako uložená udává 130km, je to divné ne ? Díky za informace...
mnou uložené a oblíbené místa (tedy body) a hned do toho motáš projeté trasu,
a co když pojedeš jednou přez ("Horní Dolní") a příště přez ("Dolní Horní"), tedy každá trasa bude jinak dlouhá, a kterou si tedy má navigace pamatovat ?
Proto si do navigace ukládaš pouze body, a navigace ti ukazuje vzdušnou vzdálenost k těmto bodům z místa kde se právě navigace nachází.
Skus si v GPS Simulátoru změnit místo kde se nacházíš a uvidíš že ti to ukáže jiné vzdálenosti a směry k tvým oblíbeným bodům.
A dále, některé navigace také při výpočtu trasy používají dopravní informace a informace o průjezdnosti cesty "TrafficTrends", a proto výpočet trasy a kudy jet se může v jednotlivých dnech a časech lišit.
Navigace se snaží najit nejlepší trasu ze startu do cíle skrze průjezdní body, podle podmínek které jí zadáš, tedy vzdálenost i doba jízdy se může v ruzných okamžicích lišit.
Ale to co asi chceš vidět se jmenuje "protokol trasy" který se samozřejmě také, ale pouze při navigování ukládá, a dá se zapnout jako vrstva mapy a ukazuje se jako čára po projeté cestě, a dá se tento protokol využí s PC v programu BaseCamp.
Naposledy editoval tomizde dne 11.10.13 19:19 (Pá). Počet editací: 1x.