HD čidlo a Android

Vše co se týká železa značky Garmin.

HD čidlo a Android

Odeslatod Maloch2 » 19.03.13 17:19 (Út)

Zdravím všechny,
mám ve svém Fokusu HD čidlo ve spojení s nuvi 3490.Vše funguje až na drobné nejasnosti,které jsou popisované v jiných tématech.Teď jsem ale chtěl vyzkoušet zmíněné čidlo ve spojení s Garmin mechanic,ale při pokusu o spárování po mně chce telefon kód.Běžné kódy jako 0000,nebo°1234 nefungují.V návodu k použití u HD čidla o tom nic není,na Googlu a na zdejším fóru jsem také nic nenašel.Mohl by mi někdo prosím poradit?
Předem děkuji za případné odpovědi
Maloch2
 
Příspěvků: 85
Registrace: 16.12.11 20:23 (Pá)

Re: HD čidlo a Android

Odeslatod Maloch2 » 02.04.13 18:01 (Út)

Ahoj,
opravdu nikdo nemá žádnou zkušenost s Garmin mechanik?,nebo mi něco uniká a jsem za blondýnku?Snad jsem tu ještě neviděl téma ve kterém by nebyla jedna jediná reakce,alespoň negativní? I když tuto podmínku jsem momentálně splnil asi sám...
Maloch2
 
Příspěvků: 85
Registrace: 16.12.11 20:23 (Pá)

Re: HD čidlo a Android

Odeslatod Hunter » 02.04.13 18:23 (Út)

cidlo mám z navigaci komunikuje normalne ale z mobilem me to taky nechce spojit ANDROID 4.0.4
Hunter
 
Příspěvků: 33
Registrace: 31.12.11 14:29 (So)

Re: HD čidlo a Android

Odeslatod Maloch2 » 03.04.13 18:53 (St)

Psal jsem na podporu Garmin a někdo mi odepsal že čidlo se musí párovat přes nějakou aplikaci,ale ještě nevím jak.Až to zjistím,dám vědět.
Maloch2
 
Příspěvků: 85
Registrace: 16.12.11 20:23 (Pá)

Re: HD čidlo a Android

Odeslatod Hunter » 03.04.13 22:48 (St)

Hunter
 
Příspěvků: 33
Registrace: 31.12.11 14:29 (So)

Re: HD čidlo a Android

Odeslatod Maloch2 » 04.04.13 17:23 (Čt)

Dostal jsem z podpory návod na postup.
Spustit v telefonu Garmin mechanic,spustit navazování spojení s čidlem a když se objeví dotaz na PIN,tak ho zavřít a poté by mělo dojít ke spárování na pozadí.Moc se mi to nezdá,navíc si myslím že vzhledem k počtu pokusů s náhodnými čísly které jsem realizoval už by ke spárování dávno došlo víceméně omylem,ale je možné že jsem tu aplikaci vždycky zavřel nakonec dřív než k tomu došlo.Ještě jsem to nevyzkoušel,dám vědět.
Maloch2
 
Příspěvků: 85
Registrace: 16.12.11 20:23 (Pá)

Re: HD čidlo a Android

Odeslatod Maloch2 » 07.04.13 12:05 (Ne)

Hmm,
tak je to nesmysl,takhle to rozhodně nefunguje.Jakmile se zavře dotaz na PIN,vyskočí"connection failed a je vymalováno.Tak nevím.
Maloch2
 
Příspěvků: 85
Registrace: 16.12.11 20:23 (Pá)

Re: HD čidlo a Android

Odeslatod Maloch2 » 09.04.13 17:33 (Út)

Poslední vyjádření k uvedenému problému je toto-ještě to zkusím: :oops:
Dobrý den,

přiznám se, že nevím kde by mohl být problém, po spuštění aplikace GarminMechanic, je potřeba zvolit párování a při dotazu na pin jej ignorovat. Další zádrhel by zde být neměl. Bohužel, více na dálku nedokáži pomoci. Pokud Vám čidlo s navigací a vozem funguje jak má, doporučím ještě vyzkoušet aplikaci Mechanic na jiném mobilním telefonu.

S pozdravem


Technická podpora Garmin
Picodas Praha spol s.r.o.
Evropská 176
Praha 6 160 41
podpora@garmin.cz
Maloch2
 
Příspěvků: 85
Registrace: 16.12.11 20:23 (Pá)

Re: HD čidlo a Android

Odeslatod sunka » 28.12.13 12:57 (So)

Zdravím
mám toto čidlo a dlouho jsem ho používal z 1485TV,kde fungovalo celkem slušně.
Ted mám 2585TV(FW5.40) a tam je HD nepoužitelné (prvý FW ho dokonce neznal a další FW dělají
toto: po vypnutí a zapnutí zapalování, (občas a někdy často) navigace rozpozná nové vozidlo a chce zadat data o aute, co se nedá přeskočit ,ani zrušit a navigace se dá používat až po zadání dat !!!! )
Mám telefon HTC601, tak jsem to zkusil s garmin MECHANIC a jde to skvěle. To párování mně zaskočilo, ale
když máte oživené čidlo HD z navigací, tak se vám připojí, když to jednoduše přeskočíte nezadáte žádné PIN .Aplikace je skvělá, kreslí grafy např plyn,otačky,rychlost(z auta), zaznamenává ujeté km (z auta), dají se zobrazit procesní hodnoty (teploty,tlaky,napětí). Ale má to velkou zásadní chybu, po vypnutí auta,(např při tankování) sa všetko co je napočítané vynuluje (např.km).Tak se to da používat jenom jako hračka.
sunka
 
Příspěvků: 9
Registrace: 07.12.11 23:31 (St)

Re: HD čidlo a Android

Odeslatod Maloch2 » 29.12.13 12:40 (Ne)

Ahoj,
asi je to skutečně případ od případu.Jestě mi nikdo nevysvětlil jak mám jednoduše přeskočit zadání pin,když se jinak neobjeví tlačítko připojit nebo další chcete-li?
No ale teď už je mi to jedno,nedávno jsem s milým telefonem švihnul vzteky o zem a jsem zase šťastný s telefonem za pět stovek na kterém jednoduše funguje všechno co má. Mimochodem dle mého názoru,úplně stejný úlet jsou tablety všeho druhu-ale to spadá už do jiného tématu.
Nicméně bych chtěl poděkovat všem kteří byli ochotni se se mnou podělit o své názory a zkušenosti.
S pozdravem...
Maloch2
 
Příspěvků: 85
Registrace: 16.12.11 20:23 (Pá)


Zpět na Garmin: GPS přijímače

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: Brandwatch/Magpie [Bot], CommonCrawl [Bot], Google [Bot] a 2 návštevníci.