Tragedie_v_JZD napsal:mr.mates napsal:No nevím, ale pokud se nepletu, tak aktualizace map CNEU je stejná pro všechny typy navigací. Taky pravidelně aktualizuju a nemám problém s místem - stará mapa je odmazána. A to nepoužívám kartu, není potřeba. Garmina používám už několik let, nyní 3790.
Tak nějak nerozumím tomu, že by se měl kus aktualizací nainstalovat do navigace a část na kartu. Systém bude muset být vždy přímo v zařízení. A co se týče map, vždyť aktualizační soubor s mapou je jen jeden. Další je pak 3D, další JCV. Pokud vyměním kartu, nemělo by se nic stát. Maximálně nebudou náhledy, nebo něco podobnýho. Ale 400MB, to je fůůůůra místa. Nehledě na to, že se dá odmazat i dost nepotřebných souborů.
No .. ona to není tak úplně pravda.. Mám 3490, kde nemám nainstalované nic, krom toho, co přiíšlo z výroby a vždy aktuální city navigator, a instalace CN 2014.20 se tam už nechtěla vejí, a musel jsem promazat hlasy ... pak to šlo.
To je nějaké divné...
Vím, že se jednotlivé verze map velikostně liší, stejně tak se velikostně liší i tatáž mapa v různých zařízeních. Ale přesto:
Mám v nüvi 3790 mapu EU2014.10. Tedy soubor mapy, soubor náhledů křižovatek, soubor 3D budov a soubor 3D mapy. To má celkem 3,43 GB.
Mimo to mám v navigaci i další mapy cca. 0,5 GB
Nic není odmazáno a pořád je tam ještě 780MB volného místa z dostupných 7,28 GB