od zdenal » 17.08.13 14:55 (So)
Ahoj Garministé :-)
Měl bych trošku obecnější dotaz. Nedávno jsem si objednal navigaci Garmin Nuvi 2547. Vzhledem k tomu, že jsem 6 let vlastníkem navigace Navigon 1210, nemám s Garminy zkušenosti. Proto jsem se s navigací dost intenzivně víc jak týden seznamoval. Navigace má mnohé příjemnosti ale několik věcí mě zklamalo. Vlastnosti, které byly normální i u tohoto nejlevnějšího Navigonu jsem marně hledal.
- Upozorňuje na překročení rychlosti, ale nikde nenastavím toleranci, takže asi raději vypnout
- Nikde nelze nastavit defaultní velikost map. Prostě buď vypnout automatické zvětšování a nastavit přiblížení ručně stabilní přiblížení, nebo si trhni nohou.
- A třetí věc, která mě dost rozhodila, a je zároveň i dotazem do fóra. Pokud přijíždím k odbočce, koukám na ukazatel vzdálenosti a při začátku odbočování ve městě mi navigačka ukazuje 20m do odbočení, po odbočení za křižovatkou klidně ještě 7m. Pokud jedu rychleji po nějaké okresce, klidně v místě odbočení ukáže ještě 40m do odbočky. Navigon vždy na hranici křižovatky ukazuje 0m, Taky jsem si zvyknul, jsou-li odbočky hodně blízko sebe odbočovat podle ukazatele, a vždycky jsem se trefil. Když jsem to zkoušel s Gaminem, zplakal jsem na výdělkem. Po konzultaci s podporou jsem provedl kompletní upgrade software i map. Nepomohlo.
Vždy jsem měl čistou oblohu, ideální příjem satelitů a nikdy kontrola příjmu neukázala přesnost horší než 3m.
Navigon jsem měl umístěn vedle Garmina. Garmin má nesrovnatelně citlivější přijímač, přesto Navigon navigoval přesně, i když zachycení satelitů mu trvá oproti Garminu věčnost.
Zpanikařil jsem a navigaci v zákonné 14-ti denní lhůtě poslal zpět.
Je tohle normální vlastnost navigací Garmin, nebo se jedná spíš o vadu konkrétního kusu? Jaké máte zkušenosti vy?
Díky za každou reakci.