Novinky Garmin 2013

Vše co se týká železa značky Garmin.

Re: Novinky Garmin 2013

Odeslatod drachir24 » 25.07.13 13:27 (Čt)

Takze mesic necely ji mam doma.V cervenci probehla aktualizace ktera tunely vyresila. No nechal jsem si nahrat Topo Czech ktere mam sice zdarma ale neni ve verzi PRO.Cili nejsou tam 3D budovy a lepe prokresleny teren.Mam i zadarmo Atlas Czech ktere take nema 3D.Takze nevim zda existuje nejak jeste verze ktera tyto 3D budovy obsahuje.
No a ted k Evrope od CN.Ta je v plne 3D palbe ale.Budov je jen par a zapomente take napriklad jako u NAvigonu ze mate pohled jako z celniho skla co se tyce mesta.Nechapu kdyz NAvigon patri uz GArminu.Navigace nacita rychle.A naviguje perfektne.trasa se da planovat pomoci tvarovacich bodu ktere si tvorite misty na mape , mesty apod.Naplanovat se da hafo tras dopredu.NApriklad jedu do Holandska a chci jet pres Polsko ale kolem Cottbus ne pres prechod Gorlitz.Navigace vam tuhle moznost nenabidne v zadnem zpusobu vypoctu tak si ji proste naplanuju a na Cottbuskou cast jen tuknu prstem a vytvorim tam tvarovaci bod.NAvigace vam pres nej vytvori jinou trasu.
Zajimavosti je napriklad nedavna situace z cesty z Opavy do OV.Mel jsem nejrychlejsi trasu ale ve vesnici Hrabyne mne to zacalo tahat na HAj ve Slezsku i kdyz puvodne kdyz jsem prohlizel mapu jsem mel jet rovne az ke Globusu v Porube.Nakonec jsem tak jel a marne si lamal hlavu co se ta navogace zblaznila.Pak jsem to pochopil.Za chvili jsem narazil na stavbu na ceste kde byla vyrazne omezena rychlost.NAvigace pri simulaci pocitala s devadesatkou ale realita byla 40.A tak mi rychle prepocitala trasu tak aby se drzela stale nastaveni Nejrychlejsi.Jinak si to neumim vysvetlit.

Podivnosti.Nekdy pri castem hrani si se simulaci mne najednou nejde zvuk.Musim klepnout na ikonu zvuku a tahlo treba o jeden milimetr posunout a pak to zase jde.Ale po vypnuti do usporneho rezimu a zapnuti uz zas nejde.Pomuze jen reset anekdy i Tovarni nastaveni.PAk to zase jde.Doporucuju moc si stim nehrat.Asi se tam neco sekne pri simulaci.Pri normalni navigaci vse funguje spolehlive .Jo a sem tam mi neprepne nocni rezim na denni ale tam je spis problem ze navigace pokud je v simulaci anebo mimo signal nema pojem o miste a casu.Pri chyceni signalu se vse spravi a nastavi se i presna a nadmorska vyska a cas. Jinak celkove spokojenost.Jen jsem si jeste dokoupil nabijecku do zasuvky.Diky tomu jsem si s navogaci mohl hrat a zjistovat dalsi veci ponevadz navod je opravdu strucny.Zbytek musite zkouset.
Jinak to je vse.Zatim prevazuji pozitiva.Ale neni to neco z ceho bych si mel sednout na prdel.Rikam tech 3Dbudov je malo a pudorysy jsou jen v centrech.Jinak nahledy krizovatek super.Perfektni je take presnost rychlosti.Projedete kolem znacky obce aokamzite vam naskoci 90ka nebo 50ka dle toho zda vjizdite nebo vyjizdite.A POZOR.I neobvykle rychlosti jsou velice presne zanesene.Pokud je nekde 70 ci 80 nebo 40 ci 30 okaMZITE po prejeti znacky vam navigace ukaze jak mate jet.
Jen na zaver prosim kde v Atlasu zapnout ty jejich slavne 3D.Dekuju moc.
drachir24
 
Příspěvků: 52
Registrace: 25.07.13 13:08 (Čt)

Re: Novinky Garmin 2013

Odeslatod fuf » 25.07.13 15:27 (Čt)

to Rubic:
ad zobrazovani alternativnich tras dlouhe cesty: blbost to samozrejme neni -- jinak bych to nechtel a Garmin spolecne s dalsimi vyrobci by takovou moznost do svych navigaci nedavali. napr. do Provence ve Francii muzes jet pres Nemecko, Svycarsko, Italii a Monako nebo jen Nemecko. Prvni cesta je problematictejsi (rocni dalnicni poplatek ve Svycarsku, Alpy)., druha pohodlnejsi. samozrejme, muzu si takovou cestu pripravit sam ale proc, kdyz Navigon ci TomTom to delaji spravne uz nejakou dobu?

ad planovaci prostredky v PC: BaseCamp je tak neergonomicky udelany SW, ze si neumim predstavit, ze bych v nem cokoli planoval. napr. vyhledat v nem nejakou ulici s cislem baraku v danem meste je pro me docela problem.

ad dopocitavani trasy: ze nejeke omezeni byt musi, je mi jasne. ptam se vsak, proc po provedeni update uz to je schopne tu samou trasu najednou vyhledat a dokonce i najit alternativu? odpovedi je, ze prace programatoru zrejme nebyla moc kvalitni, lide si dost stezovali a tak to v novejsim FW vyresili trochu lepe.

jinak mohu rici (po cca 5tis. km), ze se mi Nuvi behem te doby 3x behem navigovani restartovalo, 2x vytuhlo. v Barcelone ve meste navadeni na pruhy nefungovalo (bylo to docela neprijemne), zobrazovani 3D budov nekdy brutalne zpomalovalo prekreslovani mapy pri navigovani. pokud pouzivam Smartlink Live Traffic, tak v pripade, ze jsou Garmini servery dole (bohuzel se stava rel. casto), nepouzije se FM TMC receiver a nejsou tak zadne informace o doprave. cas od casu se Nuvi nepripoji k EcoRouteHD, atp.: problemy tedy jsou, ale zatim muzu rici, ze celkove jsem spise spokojenejsi nez naopak.
Naposledy editoval fuf dne 25.07.13 15:36 (Čt). Počet editací: 1x.
fuf
 
Příspěvků: 12
Registrace: 18.06.13 10:16 (Út)

Re: Novinky Garmin 2013

Odeslatod fuf » 25.07.13 15:33 (Čt)

to drachir24: 3D budovy jsou v Atlas Mapy 3D. neni to jen nejaky add-on, ktery pridava 3D budovy, ale je to cela mapa CR spolecne s 3D budovami. pokud sis tuto mapu nahral do Nuvi, staci jen v nastaveni (Settings->Map & Vehicle->my Maps) zatrhnout tuto mapu (ATLAS Czech 2013 NT 3D budovy). pokud ji v tom seznamu nemas, musis si ji do Nuvi nahrat. pokud se nemylim, tak obe mapy (s 3D budovami i bez nich) se budou jmenovat stejne, takze ta bez tech budov se ti prepise tou nove nahranou. Topo mapy 3D budovy nemaji.
fuf
 
Příspěvků: 12
Registrace: 18.06.13 10:16 (Út)

Re: Novinky Garmin 2013

Odeslatod drachir24 » 25.07.13 16:09 (Čt)

to Fuf
bohuzel.Jako darek k Lifetime2 u 3597 je hezke ze ti daji zdarma Atlas CZech 2013 NT ale je bez budov cili bez 3D.Stejne tak Topo Czech.Pozor opravdu ma Topo Czech 3D ale musi byt ve verzi PRO.Cili Czech Topo 20113 Pro.Rozdil je prave v 3D vykreslovani a hlavne v jemnejsim terenu.

Jinak jeste jedna podivnost. MAme tu cilso domu 1887/15 a 1887/13.Ale obe maji ruzna parkoviste.A ted bacha.CN Europe zna jen 1887/13 .TAkze kdyz dam domu nebo cestu z domu vyjezd anebo navadeni je na parkoviste s trinactkou.JA bydlim na patnactce.Jenze tu CN nezna takze Domu mam trinactku.Kdyz jsem si prepnul mapu jen na Atlas tak ten obe cisla zna.Takze Domu jsem si nastavil uz spravne patnactku.A ted bacha.KDyz jsem opet prepnul mapu na CN Europe a Atlas vypnul uz se mi po volbe Domu spravne ukazovalo parkoviste u patnactky a krasne mne to navadelo az k mojemu domu.I kdyz puvodne CN patnactku neznalo a stale nezna i po nedavnem updatu.Divne.
drachir24
 
Příspěvků: 52
Registrace: 25.07.13 13:08 (Čt)

Re: Novinky Garmin 2013

Odeslatod fuf » 25.07.13 20:26 (Čt)

to drachir24: to je zvlastni. mam jen lifetime (ne lifetime2) a pri odemykani Atlas a Topo map mi to nabidlo jak Atlas mapy bez 3D budov tak i s nimi.

ohledne te podivnosti: tipnul bych si, ze vsechny adresy jsou ulozeny i pomoci GPS souradnic. proto, pokud sis nastavil Home, ulozily se k nemu i GPS souradnice. navigace te pak naviguje na ne.
fuf
 
Příspěvků: 12
Registrace: 18.06.13 10:16 (Út)

Re: Novinky Garmin 2013

Odeslatod drachir24 » 25.07.13 21:16 (Čt)

No mne to dohrali v GPS centru .Je to sluzba zdarma ale jen v ramci Lifetime 2.Asi tam nedohrali 3D.Mam ve vyberu map jen CN vsechny tri volby plus TOPO a plus Atlas ale 3D Atlas ne.No super asi tam nabehnu.
drachir24
 
Příspěvků: 52
Registrace: 25.07.13 13:08 (Čt)

Re: Novinky Garmin 2013

Odeslatod thomas007 » 26.07.13 12:39 (Pá)

Ono v navigaci nemuzes mit oba Atlasy jelikoz jde o mapu se stejnym ID pokud se nepletu. Nepouzivam to. Je to na uzivateli, zvolit si kterou z nich chce mit nahranou. Stejne tak v PC nemuzes mit nahrane obe. ;)
Obrázek uživatele
thomas007
 
Příspěvků: 535
Registrace: 26.10.12 9:26 (Pá)

Re: Novinky Garmin 2013

Odeslatod drachir24 » 26.07.13 19:12 (Pá)

No mam tam proste Atlas Czech 2013 NT ale bez 3D .TAkze mi nahrali bud nejakou osekanou verzi bez 3D anebo to tam nahrali napul.Proste tam zobrazovani 3D budov nemam.Tak nevim.Bud to zdupali anebo je to jen osekana verze.
drachir24
 
Příspěvků: 52
Registrace: 25.07.13 13:08 (Čt)

Re: Novinky Garmin 2013

Odeslatod fuf » 26.07.13 20:21 (Pá)

to drachir24:
1) jdi do Settings->Map & Vehicle->myMaps. v seznamu bys mel videt: 'TOPO Czech 2013', 'ATLAS Czech 2013 NT 3D budovy', 'Europe DEM', 'CN Europe NTU 2013.10 3D', 'CN Europe NTU 2014.10 ALL'. pokud tam nemas 'ATLAS Czech 2013 NT 3D budovy', ale jen 'ATLAS Czech 2013 NT', chybi ti ta spravna mapa a musis si ji nainstalovat.
2) pokud tu mapu mas, jdi do Settings->Map & Vehicle->Map Layers. tam si zapni volbu '3D Buildings'. pokud je vypnuta, nebudou se ti 3D budovy zobrazovat.
fuf
 
Příspěvků: 12
Registrace: 18.06.13 10:16 (Út)

Re: Novinky Garmin 2013

Odeslatod drachir24 » 26.07.13 20:40 (Pá)

to fuf

dik za pomoc ale presen jsi to napsal mam tam vse jak jsi rikal ale prave co se tyce Atlasu tak tam mam jen Atlas Czech 2013 NT bez 3D. Proste tam ta 3D vrstva chybi.Pujdu do Gps centra a at mi to tam dohrajou pokud je to zadarmo.Myslel jsem ze Atlas CZech je od 2012 se vsim vsudy jak s popisnyma cislama tak s 3D.Nevedel jsem ze si tam musim dohrat jeste trojrozmernou vrstvu.U Topo je to jasne tam mas bud Topo s PRO nebo bez PRO.
drachir24
 
Příspěvků: 52
Registrace: 25.07.13 13:08 (Čt)

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: GPS přijímače

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: CommonCrawl [Bot] a 5 návštevníků.