Fenix

Vše co se týká železa značky Garmin.

Re: Fenix

Odeslatod dzejar » 29.01.13 17:47 (Út)

Mohu také otázku? Používáte v hodninkách zjednodušenou mapu Topo Czech, pro kterou je licence přibalována k hodinkám?

Nějak se nemůžu vyrovnat s pomalostí zobrazování té mapy a hledám alternativy - něco pro orientaci v terénu. Úplně by mi stačila mapa s městy - bez cest.

Hledám jak z toho ven. Napadlo mě připravit si seznam měst ČR jako POI: http://blog.ry2l.cz/?q=node/35

Ale i když to nezdržuje při zobrazování "mapy", tak zobrazení POI při tomto počtu trvá dost dlouho.

Mám také překonvertovanou OpenStreetMapu ČR do formátu Garmina, ale zatím to neumím udělat úplně přesně dle mých představ...

Co tam máte jako mapu (pokud nějakou), vy?

Zdar,
JR
dzejar
 
Příspěvků: 6
Registrace: 29.01.13 17:37 (Út)

Re: Fenix

Odeslatod thomas007 » 30.01.13 9:37 (St)

Další data pro Fenixy mužeš najít tady: http://www.gmaptool.eu/en/content/europe
Obrázek uživatele
thomas007
 
Příspěvků: 535
Registrace: 26.10.12 9:26 (Pá)

Re: Fenix

Odeslatod dzejar » 30.01.13 10:41 (St)

Dik za link, jojo, prave s autorem tehle map jsem komunikoval po emailu a trochu mi poradil, jak pripravit to co bych chtel ja.

Myslim, ze uz jsem blizko. Mam uz mapu jen s mestama - bez cest a lesu a toku a zobrazuje se dost rychle. Jen se u mest zobrazuje zeme ABC :P

I kdyz je to temer kosmeticka vada, tak me to irituje, ale to uz asi tusim cim to je a zkusim to o vikendu opravit.

Jen nevim, zda to nedelam zbytecne a zda neco pripraveneho uz neexistuje...

Mimochodem: Zjistil jsem, ze nejsem schopmy provest kalibraci kompasu - druha faze kalibrace skonci chybou. Dela vam to taky? Ne ze by kompas kalibraci potreboval, jen jsem zkousel, jak to vypada, kdyz uz to tam je :)

Ahoj, JR
dzejar
 
Příspěvků: 6
Registrace: 29.01.13 17:37 (Út)

Re: Fenix

Odeslatod musashi » 30.01.13 12:50 (St)

Rovnez pouzivam OSM mapy z vyse uvedeneho odkazu v zasade spokojenost.
Ze je Fenix velmi pomaly temer pri vsem, co dela, uz jsem si tak nejak zvykl a beru to jako vlastnost.
Nejvic me to rozciluje treba pri ukladani logu z trasovani ci logu aktivit. To je nestesti.
Ve srovnani s Ambitem je tady Fenix opravdu dost na stiru.
Nevim, zda jste na tom podobne, ale v nove verzi fw (3.1) se mi pri zobrazovani mapy vyskytuje chyba, kdy je na displeji zobrazen castecne symbol bluetooth.
Kazdopadne pokud by se tady kolegovi povedlo OSM mapu jeste nejak zoptimalizovat, muzu poprosit, zda by se nepodelil, pokud by to nebyl problem? Rad bych odzkousel ... ;) Predem diky za pripadnou ochotu!
musashi
 
Příspěvků: 16
Registrace: 19.11.12 22:25 (Po)

Re: Fenix

Odeslatod dzejar » 30.01.13 23:53 (St)

Ted to vypadá, že nové verze mapy, už ukazuje správně zemi - CZE - a celkem rozumně funguje.

Na http://blog.ry2l.cz/?q=node/36 je ke stažení. Jen prosím berte v potaz, že jde o formát, který sám nepoužívám, neboť mapu konvertuji na závěr do formátu pro MapInstall pro OS X... Snad funguje.

Dobrou noc, JR
dzejar
 
Příspěvků: 6
Registrace: 29.01.13 17:37 (Út)

Re: Fenix

Odeslatod Femil » 31.01.13 11:24 (Čt)

Omlouvám se, že přerušuji debatu o mapách apod., ale trochu odbočím, resp. se vrátím v čase :)

O pár příspěvků dříve jsem se rozepisoval, jaké jsou chyby ve FW v GPS režimu "Indoor" při současném nastavení volby výškoměru "Baro-plot" na "Fixed", tj. nemožnost uložit sportovní aktivitu a zkalibrovat výškoměr.
Včera jsem si nahrál nový FW, který právě opravuje možnost uložení sportovní aktivity - potud tedy, i když i teď je ve FW drobný nedostatek, je oprava provedena. Ale kalibrace výškoměru, kdy původně v Indoor režimu jej nešlo kalibrovat v podstatě vůbec, je i nyní po aktualizaci FW stále nějaká "podivná".
Příklad - po příchodu domů z venku, kdy mám aktivní profil s normálním režimem GPS (byť jí nemám zapnutou), mi ukazuje výškoměr např. 400 m, což ale vím, že neodpovídá skutečnosti. A protože jsem dorazil do místa s neměnnou nadm. výškou (byt), přepnu hodinky do Indoor režimu s nastavením fixní nadm. výšky a provedu kalibraci na korigovanou hodnotu - např. 380 m. Fajn, bezprostředně poté se mi na výškoměru ukazuje skutečně nastavená hodnota 380 m, a to jak v režimu Indoor, tak i v ostatních profilech (pro kontrolu jsem si to ověřoval) - což je v pořádku, tak bych si to představoval. A myslím si, že dokud nezměním profil, resp. nastavení "Baro-plot" na jiné než "Fixed", považuje se jakákoliv změna atm. tlaku za změnu počasí a hodnota nadm. výšky se nemění - je prostě "fixovaná", jak i název této volby napovídá. Ale chyba! Hodnota výškoměru se nějak "sama" po krátké době (v řádech sekund) opět přenastaví na onu poslední hodnotu před kalibrací, tj. 400 m. Sakra proč?! :roll:

Navíc jsem si dnes všimnul, že když mi výškoměr ve standardním profilu ukazoval nějakou hodnotu a přepnul jsem hodinky do "Indoor" profilu, tak zde byla zobrazovaná hodnota výškoměru jiná! To taky nechápu. Jakoby byly všechny profily autonomní a v nich zobrazované hodnoty výškoměru nezávislé navzájem, což ale považuju za blbost. Samozřejmě, pokud se jedná o různá jiná nastavení, tak chápu, že každý profil si můžu přizpůsobit podle svého a podle jeho určení, ale aby se mi zobrazovala v různých profilech rozdílná nadm. výška jen po přepnutí z profilu do profilu, aniž by se fyzicky nějak změnila, to fakt nechápu... :evil:

Pokud máte někdo nějakou jinou zkušenost a můžete mě třeba opravit, pokud dělám něco špatně, díky za reakci.
Femil
 
Příspěvků: 15
Registrace: 02.09.08 23:06 (Út)

Re: Fenix

Odeslatod dzejar » 05.02.13 11:55 (Út)

Bohužel s problémem s barometrem asi moc nepomůžu. Mám strojek asi 14 dní a spíše si s ním hraju a seznamuji se před použitím na jaře.

Nicméně jsem našel 2 chyby firmware a odreportoval je pomocí formuláře, který je na fóru k dispozici. A kupodivu jsem dostal po týdnu zpět i potvrzení přijetí bug reportu. To je víc než jsem čekal :-) - viz. pro ilustraci přilepený email níže.

Tak se mi zdá, že dává smysl Garminu chyby hlásit...

- JR




Dear Jan,

Thank you for contacting Garmin Europe.

I have now reported this issue for you, as soon as I have more
information regarding this I will be in contact.

Thank you for your patience.


If there is anything else I can help you with then please let me know.
Alternatively you can search for a solution here: http://www.garmin.co.uk/support

Kind regards,

Ryan House

Garmin Europe

...

Original Message Follows:
------------------------

Garmin device: Garmin Fenix
Serial number: -
Unit ID number: 385652****
Map Version(s): N/A
Software version: 3.10
Additional software versions (Bluetooth, GPS etc): GPS software 2.10
Customer’s username: j****@ry2l.cz
Detailed description of issue (including location that the issue occurs
if
relevant):

- The device is set as described in System setting section below
- Train Indoor is not started
- Press and hold "Down arrow key"
- Locating Satellites screen appears - this is bug. The device is in Indoor mode.

Steps tried so far to resolve the issue:

- New profile created - still the same

Repeatability (Is the issue intermittent or does it occur every time?):

- every time when the device is set as listed below

System settings (Route preferences, avoidances etc):

- Setup/System/Hot Keys/Hold Down is set to Start/Stop
- Setup/Tracks/Autostart is Off
- System/GPS Mode is Indoor
dzejar
 
Příspěvků: 6
Registrace: 29.01.13 17:37 (Út)

Re: Fenix

Odeslatod Femil » 05.02.13 15:19 (Út)

dzejar napsal:Bohužel s problémem s barometrem asi moc nepomůžu. Mám strojek asi 14 dní a spíše si s ním hraju a seznamuji se před použitím na jaře.

Nicméně jsem našel 2 chyby firmware a odreportoval je pomocí formuláře, který je na fóru k dispozici. A kupodivu jsem dostal po týdnu zpět i potvrzení přijetí bug reportu. To je víc než jsem čekal :-) - viz. pro ilustraci přilepený email níže.

Tak se mi zdá, že dává smysl Garminu chyby hlásit...

- JR



Ano, reportovat chyby má určitě smysl, já jsem si sice dopisoval "jen" s českým zastoupením, ale oni to následně reportovali výrobci a ti chybu opravili. Ale bohužel je toho více, co by chtělo domyslet a dodělat...
Femil
 
Příspěvků: 15
Registrace: 02.09.08 23:06 (Út)

Re: Fenix

Odeslatod dzejar » 13.02.13 20:52 (St)

Ještě jedna malá odbočka.

Děsně mě lákaly řemínky NATO od Pamatime. Tak jsem se rozhodl je nakonec vyzkoušet.

Více na http://blog.ry2l.cz/?q=node/37
dzejar
 
Příspěvků: 6
Registrace: 29.01.13 17:37 (Út)

Re: Fenix

Odeslatod musashi » 15.02.13 9:58 (Pá)

Pri pouzivani tehle NATO reminku je udajne (zdroj forum.watchuseek.com) telo hodinek zatezovano jinym zpusobem, nez se ocekava a hrozi pry ulomeni pacicek, ktere nesou osicku. Tak pozor na to ...
http://forums.watchuseek.com/f296/garmi ... ost5744086
musashi
 
Příspěvků: 16
Registrace: 19.11.12 22:25 (Po)

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: GPS přijímače

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: CommonCrawl [Bot] a 6 návštevníků.