musashi napsal:Pokud bych mohl, mel bych jeste dve otazky, kterou jsem ze (strucneho) manualu nepochopil.
1) Jak funguje vyskomer v okamziku, kdy je zapnuta GPS? Pocita se vyska v takove situaci z prepoctu barometrickeho tlaku nebo se bere vyska definovana GPS pozici?
Já bych taky rád věděl, jak pracuje fenix s výškoměrem, resp. spíše jak funguje jeho "automatická" kalibrace? Pokud zapnu v profilu fci "
Auto Cal - At Start", podle návodu a názvu fce bych očekával, že se
AUTOMATICKY nastaví nadm. výška po zapnutí GPS a nalezení satelitů dle hodnot z GPS. A dovoluji si tvrdit, že to tak nefunguje. Hrál jsem si s tím, např. schválně nastavil naprosto nesmyslnou nadm. výšku a čekal, jak se po nalezení GPS (tedy "at start") výškoměr sám "opraví", ale neděje se nic. Pokud tedy chci použít/zkalibrovat nadm. výšku dle GPS, je nutné kalibrovat ručně, a to tak, že se zadá "NO" pro zadání nadm. výšky, následně "NO" pro zadání barometrického tlaku a teprve pak ve třetím kroku se potvrdí volba stanovení nadm. výšky dle poslední známé pozice GPS. Teprve pak se výškoměr "sám" překalibruje. Ale tento postup bych si nedovolil v žádném případě nazvat "automatickou" kalibrací - to si představuji opravdu jinak.
A k výškoměru bych si dovolil ještě jednu poznámku - pokud nepostupuji výše uvedeným způsobem načtení poslední známé nadm. výšky z GPS, ale kalibruji výškoměr rovnou zadáním známé hodnoty, očekávám, byť fenix podporuje více nadefinovaných profilů s různým nastavením data pages, menu apod., že takto ručně zadaná hodnota nadm. výšky se bude samozřejmě zobrazovat od této chvíle napříč všemi profily - nejde přeci o parametr, který by měl být nějak odlišný profil od profilu. Ale není tomu tak. Tedy abych byl přesný - takto zkalibrovaná nadm. výška se "nepřenese" do "Indoor" profilu, tj. při volbě "
GPS Mode = Indoor". V tom případě zde totiž zůstává původní
nekalibrovaná hodnota nadm. výšky. I v tomto případě se dá samozřejmě použít kalibrace dle poslední známé hodnoty GPS, což zafunguje, ale samotné "ruční" zadání známé hodnoty nadm. výšky nemá v tomto "profilu" vliv a neprojeví se! A to skutečně nechápu
Nebo máte někdo jinou zkušenost?
P.S. 11.1.2013 - Částečně jsem si odpověděl metodou pokus/omyl (viz předchozí příspěvek k Indoor mode") - chyba je ve FW a projevuje se při současném nastaven hodinek do GPS Indoor mode a zároveň nastavení parametru "Baro plot" na "Fixed". Jinak kalibrace funguje správně.