Garmin 3790 - zobrazeni map se zasekava

Vše co se týká železa značky Garmin.

Garmin 3790 - zobrazeni map se zasekava

Odeslatod Strogoff » 08.10.12 14:37 (Po)

Dobry den, od posledniho nahrani map Europe 2013.20 mam problem zobrazeni v Garminu. Pri jizde, se mapa zasekava (zamrzne az 30 vterin), coz je dost neprijemny ve meste. :frown:

Dale casto zobrazeni map nestiha (hlavne na dalnici). Ukaze se sedivy pozadi, a mapa se nakresli az pozdej. Nekdy jedu az par kilometru se sedivou horni polovickou Garmina protoze nestiha nakreslit (stahnout?) mapu.

Mate nekdo stejny problem? Muze to byt protoze mam prilis hodne POI v navigaci? Dekuji za pomoc.
Strogoff
 
Příspěvků: 15
Registrace: 10.06.11 15:21 (Pá)

Re: Garmin 3790 - zobrazeni map se zasekava

Odeslatod monter » 08.10.12 16:33 (Po)

Mám ten samý problém. Zkusil jsem vymazat všechny POI body ( asi 6 000 ) a nechal jen radary ale nepomohlo to. Taky se občas zadrhne hlas Šmirdy. Poradí někdo zkušený? Předem díky.
Nuvi 3790T LT, CN 2018.20, Nikon D750, N16-35, N70-200 VRII, T24-70, ONE+3T
monter
 
Příspěvků: 57
Registrace: 08.04.08 22:02 (Út)

Re: Garmin 3790 - zobrazeni map se zasekava

Odeslatod chip.cz » 08.10.12 22:41 (Po)

Strogoff napsal:Dobry den, od posledniho nahrani map Europe 2013.20 mam problem zobrazeni v Garminu. Pri jizde, se mapa zasekava (zamrzne az 30 vterin), coz je dost neprijemny ve meste.
monter napsal:Mám ten samý problém. Zkusil jsem vymazat všechny POI body ( asi 6 000 ) a nechal jen radary ale nepomohlo to. Taky se občas zadrhne hlas Šmirdy. Poradí někdo zkušený? Předem díky.
Je potřeba se podívat do nastavení do mapových informací, jestli náhodou nejsou zapnuté 2mapy. Mapa musí být zapnutá pouze 1. Také mapový detail, je dobré mít nastaven na normální. Body POI se sekáním mapy nemají nic společného. Zadrhávání hlasu Šmirdy by mohli způsobovat body POI, které jsou nainstalované s hlasovým upozorněním a v případě, že Šmirda pronáší ty svoje hlášky, tak zrovna přijde i hlasový bod POI a Šmirdu na chvíli umlčí, což se mi bohužel někdy také stává.
Garmin nüvi 200, Xiaomi redmi 2
Obrázek uživatele
chip.cz
 
Příspěvků: 90
Registrace: 16.03.09 15:45 (Po)

Re: Garmin 3790 - zobrazeni map se zasekava

Odeslatod monter » 08.10.12 22:55 (Po)

Mapu mám samozřejmě jen jednu a POI mám nainstalovány bez hlasového upozornění a taktéž Šmirdu verzi bez hlášek. Napadá tě ještě nějaký jiný důvod ?
Nuvi 3790T LT, CN 2018.20, Nikon D750, N16-35, N70-200 VRII, T24-70, ONE+3T
monter
 
Příspěvků: 57
Registrace: 08.04.08 22:02 (Út)

Re: Garmin 3790 - zobrazeni map se zasekava

Odeslatod Tragedie_v_JZD » 09.10.12 8:52 (Út)

Musím říct, že se mi to neděje. Mapa je .20, z POI mam jenom radary, šmirda též bez hlášek.
Garmin DriveLuxe 50 + Garmin Approach S1
Tragedie_v_JZD
 
Příspěvků: 683
Registrace: 19.10.08 20:35 (Ne)

Re: Garmin 3790 - zobrazeni map se zasekava

Odeslatod Strogoff » 09.10.12 9:37 (Út)

chip.cz napsal:Je potřeba se podívat do nastavení do mapových informací, jestli náhodou nejsou zapnuté 2mapy. Mapa musí být zapnutá pouze 1. Také mapový detail, je dobré mít nastaven na normální.

Mapy mam:
- CNEU DEM (Europe DEM)
- CN EUrope NTU (2013.21 3D)
- CN Europe NTU 2013.21 ALL (traffic Trends Europe 4.25)
To je snad ok ne?

Jinak jsem mel detail nastaveny na "more" (vice?). Tak jsem ho snizil na "normal". Uvidime jak se to bude chovat ted.

Dekuji Chip za radu.
Strogoff
 
Příspěvků: 15
Registrace: 10.06.11 15:21 (Pá)

Re: Garmin 3790 - zobrazeni map se zasekava

Odeslatod chip.cz » 09.10.12 23:37 (Út)

Strogoff napsal:Mapy mam:
- CNEU DEM (Europe DEM)
- CN EUrope NTU (2013.21 3D)
- CN Europe NTU 2013.21 ALL (traffic Trends Europe 4.25)
To je snad ok ne?
To, že máš nainstalované 3 mapy je ok, ale v mapových informacích se musí zapnout pouze jedna.
Přidavám screnshot, jak to má být. Tohle je zapotřebí zkontrolovat při každé instalaci, nebo aktualizaci mapy, protože se tahle mapa automaticky zapne a tím pádem mohou být zapnuté 2.
Mapové informace.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přílohy.
Garmin nüvi 200, Xiaomi redmi 2
Obrázek uživatele
chip.cz
 
Příspěvků: 90
Registrace: 16.03.09 15:45 (Po)

Re: Garmin 3790 - zobrazeni map se zasekava

Odeslatod Strogoff » 10.10.12 9:21 (St)

Ja mam zapnute vsechny 3, ale mam dojem ze jsou doplnujici:
- CN Europe NTU 2013.21 ALL (traffic Trends Europe 4.25) je snad hlavny mapa Evropy
- CN EUrope NTU (2013.21 3D) umoznuje 3D budovy
- CNEU DEM (Europe DEM) nevim co je
Podle jedno jineho foru, vsechny 3 mapy maji byt zaskrtnute.
Topo Czech ani Atlas Czech nemam.
Strogoff
 
Příspěvků: 15
Registrace: 10.06.11 15:21 (Pá)

Re: Garmin 3790 - zobrazeni map se zasekava

Odeslatod Rubic » 10.10.12 10:21 (St)

Zdravím, CNEU DEM (Europe DEM) je 3D model terénu,
viewtopic.php?f=19&t=1347&hilit=model+ter%C3%A9nu (viz 3D zobrazení mapy)
myslím, že pro navigaci v autě nemá praktický význam, to bych nezapínal. Čím více prvků obsahuje mapa, tím pomalejší reakce. Asi by výrazně pomohlo, ponechat si v Nuvi pouze oblast kde jezdíme.
Naposledy editoval Rubic dne 10.10.12 17:45 (St). Počet editací: 1x.
Garmin Nuvi 765T, Luxe 50, GE v7.13.1.0
Rubic
 
Příspěvků: 824
Registrace: 05.07.09 14:36 (Ne)

Re: Garmin 3790 - zobrazeni map se zasekava

Odeslatod Strogoff » 10.10.12 14:59 (St)

Dik Rubic, nevedel jsem k cemu CNEU DEM je. Ale mas uplnou pravdu v tom, ze 3D teren je na prd. A pokud to jeste zpomaluje Navi, tak je to primo na... :arrow: Vypnu to.
Strogoff
 
Příspěvků: 15
Registrace: 10.06.11 15:21 (Pá)

Další

Zpět na Garmin: GPS přijímače

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: CommonCrawl [Bot] a 5 návštevníků.