Garmin nüvi® 50

Vše co se týká železa značky Garmin.

Garmin nüvi® 50

Odeslatod racocheil » 13.09.12 18:26 (Čt)

Dobrý den,
Zakoupil jsem (3 dny zpět) novy přístroj,zaregistroval, stahnul mapy, exportoval je přes usb do zařízení, to signalizuje, že jsou v něm potřebné mapy nahrány.

Mám jen tři malé problémy a prosím Vás o pomocnou radu(y)
1. Moje navigace mi neustale signalizuje, že je GPS přijímač vypnutý. (Postupoval jsem tedy podle rad fóra :-) ovšem v nastavení jsem nenašel kolonku gps přijímač, "ale GPS simulátor", ten se ovšem nachází v pozici: zapnuto? existuje tedy nějaký spolehlivý způsob, jak GPS přijímač zapnout?
2. Mapy jsou dle pokynů staženy do GPS, která poskytuje informace o tom, že jsou tam mapy skutečně nahrány, přesto na mém garmin profilu se v kolonce aktualizace map píše: "Aktualizace map není vhodná pro toto zařízení." a v záložce mé mapy: to hlásí, že "žádné nejsou". Jak zprovoznit aktualizaci map?
3. ukládání..., vždy když znovu zapnu přístroj, začne po vypočítávání trasy mluvit "arménsky", nebo tak nějak, po nastavení na český modul, vše funguje normálně, ovšem při dalším zapojení, zas arménština... neexistuje nějakej typ, jak zachovat i toto nastavení?

PS: jsem ve světě navigací a Garmin, nováčkem, odpuste tedy prosím vyčepatelnost informací, samozřejně jsem nejdříve projel návod i toto fórum, než jsem sem napsal, pokud někdo víte jak tak prosím pomožte dík! :(
racocheil

Registrace: 13.09.12 17:54 (Čt)

Re: Garmin nüvi® 50

Odeslatod Rubic » 13.09.12 18:52 (Čt)

Zdravím,
ad1) Vypnout "Simulátor" - tím se zapne GPS a obráceně
ad2) není zde plné označení navigace - máte Lifetime? na jakou mapu?
ad3) stačí s navigací projet delší trasu, zůstane tam předvolena čeština
Garmin Nuvi 765T, Luxe 50, GE v7.15.0.0
Rubic

Registrace: 05.07.09 14:36 (Ne)

Odeslatod racocheil » 13.09.12 21:24 (Čt)

Dobrý večer, děkuju upřímně za odpověď. :)

Add1) bohužel simulátor vypnout nelze, překvapivě, když k tomu v nastavení zadám příkaz, tak mi to sice odsouhlasí, ale nic se nezmění, režim i nadále hlásí zapnuto.
Add2) Název jsem opsal z mého internetového garmin-účtu,(složka mé produkty) neliší se od návodu a tak součástí balení byl registrační kód s názvem Garmin lifetime atlas czech, který mě kromě silničních map opravňoval také stáhnout turistickou topo cz i databázi ADRESY. Do navigace jsem stáhnul všechny tři, je to snad nějaká komplikace?

Chtěl jsem ještě poprosit, jestli Vás náhodou nenapadají nějaké možnosti, jak to zbavit těch 1. dvou much?
racocheil

Registrace: 13.09.12 17:54 (Čt)

Odeslatod Rubic » 14.09.12 6:22 (Pá)

Dobrý den, jde jen o nepochopení prvních kroků při registraci map. Koupil jste si navigaci pro CR, nemůžete registrovat své české mapy na stránkách určených k registraci mapy Evropy nebo dalších komerčních map produkovaných firmou Garmin. Vaše navigace je zřejmě tato
http://www.garmin.cz/produkty/auto-moto ... etime.html
kde v "Parametrech" vidíte, že má Lifetime na mapu CR - Atlas Czech.
Svoje české mapy musíte registrovat na garmin.cz v oddíle Mapy\Registrace a správa map\Registrace map ČR . Tam je budete mít uschované a až vyjde aktualizace, odtud si jí stáhnete.
http://www.garmin.cz/mapy/aktualizace-m ... te-map-cr/
Proto Vám server my.garmin.com píše, že mapy nejsou určené pro Vaši navigaci - mapu Evropy (CNEU) nemáte zakoupenou.
Simulátor po zapnutí navigace je vždy vypnutý - po načtení mapy vidíte ikonu "Kam vést?" Pokud tomu tak není proveďte RESET.
Pokud podržíte prst na indikátoru příjmu satelitů - v levém horním rohu, zobrazí se vám přijímané satelity - to je indikací zapnuté GPS.
Jinak znovu číst návod.
Garmin Nuvi 765T, Luxe 50, GE v7.15.0.0
Rubic

Registrace: 05.07.09 14:36 (Ne)

Zpět na Garmin: GPS přijímače