Garmin nüvi 40 ČR Lifetime

Vše co se týká železa značky Garmin.

Re: Garmin nüvi 40 ČR Lifetime

Odeslatod Rubic » 25.05.15 9:57 (Po)

Už v roce 2007 psal Path.cz :
Jaký že bude čipset u řady 7x0? To je dost ošemetné. Garmin zcela úmyslně přestal v technických specifikacích uvádět typ čipsetu, díky čemuž může podle aktuálních potřeb čipset zaměnit, a to v každé sérii stejného produktu (nátlak výrobce, snižování nákladů aj.). Klidně může být od října v prodeji nuvi 760 s GPS čipsetem SIRF III a od listopadu například s čipsetem MTek. To samozřejmě platí pro všechny nově uvedené produkty Garmin, nejen pro řadu nuvi. Zákazník se tak může spokojit s informací, že GPS čipset je zkrátka High-sensitivity. Koupili jste GPS s čipsetem SIRF III a po reklamaci jste získali naprosto stejný model s čipsetem MTek případně jiného výrobce? Fajn, není si na co stěžovat, specifikace hovoří jasně. Řada nuvi 7x0 „by měla“ na našem trhu startovat s čipsetem SIRF III.
- Nevyberete si.
Garmin Nuvi 765T, Luxe 50, GE v7.1.4.0
Rubic
 
Příspěvků: 804
Registrace: 05.07.09 14:36 (Ne)

Re: Garmin nüvi 40 ČR Lifetime

Odeslatod thomas007 » 25.05.15 11:16 (Po)

Já jsem se setkal s tím, že problém způsoboval takový ten mp3 streamer, kdy do něj vložíte kartu/flashku a on přes FM šíří signál kterej si naladíte na rádiu (nevim teď honem jak se tomu říká). A pak taky u čínský kamerky pro záznam nehody.

A u jednoho známýho se stalo, že po tom co mu kamen trefil sklo a oni mu ho vyměnili, dostal pokovený a od tý doby je signál GPS prostě v trapu...
Obrázek uživatele
thomas007
 
Příspěvků: 535
Registrace: 26.10.12 9:26 (Pá)

Re: Garmin nüvi 40 ČR Lifetime

Odeslatod WolfN » 25.05.15 19:24 (Po)

nj já se ještě poptám s tím pokoveným, ono to zcela jisté není, buh ví co mi kluci nabulíkovali, fm transmittier už nepoužívám ,měl jsem dva a u každého po půl roce odešly ty kablíky v ohybném kolovém kloubu, takže spíš poprosím majitele autodopravy jestli zacáluje autoradio, v tescu mívají v akcích značkové třeba i základní hkavně chci s mp3/usb možno i cd, to má většina a ceny 800-1500.

S tescem souvisí to že jsem tam dnes zahlédl tuhle garmin navigaci, tady se moc neprodává, zde ji má slovenská alza, v diskuzích spokojenost a koukám že v novém prostředí už garminy konečně zase tak jako kdysi, zobrazují název proj. ulice i při navigaci, konečněěěéé :D
https://www.alza.sk/garmin-nuvi-55lm-ce ... tm#recenze
Nějaká recenze je zde a citlivost na signál u konce chválí:
http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2462150,00.asp

Nevím jak jsem zmínil, asi ji koupím a problémy se stávající nechám konovi, ten má větší hlavu, jde o nuvi55LM a v tescu mají poslední kus v akci, viz. foto:
Obrázek

stejně už jsem chtěl něco většího, tak snad to nebude stejné jako s tímhle, jako ono to dělá prakticky od začátku, tehdy mě zde někdo napadal že nechávám aktivní trasu i když už v cíli dávno jsem a podobně.

Když tak zde je propagační video výrobce:

www.youtube.com Video na serveru : www.youtube.com


Pokud má někdo zájem, stávajícího mohu někomu přenechat do osobáku, kde snad problém nebude.
Spíš jej ale dám bratrovi, on mi když jsem se stěhoval z důvodu pořízení sony ps také dal zánovní dvd player téže značky, garmina bude mít nejaktuálnějšího a netknutého, k tomu na dispkeji s vlastoručně a slušně nalepenou folií.

Rubic
Nj ten čispet jde nějak zjistit? vím že se mi jednou nějak nedopatřením povedlo garmina nastrtovat v asi bootloaderu kde na černé obrazovce byly info o baterii, paměti, snad i cpu a tohle tam asi bude také, žel už nevím jak jsem se do něj dostal, v info v gui jako takovém to vyčíst nelze, nebo že by to šlo ze ser. čísla?

EDIT:
No podle stránek prodejců má snad SIRF II ale věřte tomu, já sázím na šmejdské mediateky bohužel
https://www.mironet.cz/garmin-nuvi-40-c ... +dp162101/

http://www.gpspassion.com/forumsen/topi ... C_ID=91508
http://www.gpspassion.com/forumsen/topi ... _ID=113883
http://www.gpspassion.com/forumsen/topi ... _ID=101914
http://forums.groundspeak.com/GC/index. ... pic=244988

Jestli tohle chování mlže garmin ve spec. označit jako vysocecitlivý čip, je to dobyxtčárna nic jiného...holt mám asi kus ze serie kdy škudlili a dali tam MTK tedy šmejd tek, tyhle čipy bytostně nesnášěím, po zkušenostech s samrtphony a u nich je mi zcela jedno zda je na vině google co má jejich podporu špatně do droidu integrovanou, mediatek nebo někdo jiný, prostě nechodí jak má, zlaté qualcommy...čínani se s do něčeho s čímž zatím nemají letité zkušenosti a pak to vypada.
WolfN
 
Příspěvků: 49
Registrace: 06.06.13 23:10 (Čt)

Re: Garmin nüvi 40 ČR Lifetime

Odeslatod WolfN » 25.05.15 21:34 (Po)

Tak nuvi 55LM je nakonec doma, za těch 2804,-kč jsem prostě neodolal, zítra písnu do příslušného tématu, jak šlape.
Obrázek
Ohldně nuvi40 a problémů, co jsem tady popisoval, volal jsem klukovi co se nám co se týká elektriky stará o auta a první co mi řekl měnič, máš to TGLko osm let staré a některé navi můžou mít problémy, už jsem to viděl.
Jak jsem psal TomTom XL2 IQ Route cajk 3-5m přesnost, sklo pokovené není, volal jsem na firmu od které skla máme, pán pronesl jen za ty prachy bude pokovené sotva to nepočítejte.

Je fakt že to na ten měnič vypadá, protože to dělá jen někdy hlavně při popojíždění a k tomu se ještě přidává zástavba, no pod 11m to takhle nikdy nešlo někdy to bylo 5-38 jsem viděl a to je síla, vzhleem k tomu že jsem byl na kraji vesnice, prostě se to tluče, takže pokud tam není sirf tipuji ten mtk kterej na to bude citlivější.
Faktem ale je že minulý týden jsem se vrátil na firmu, šel si natankovat a s vypnutým klíčkem zapalování, tedy krom tachografu by mělo být odpojené snad vše, mi to hodilo přesnost 3m a to jsem zatím ještě neviděl, podotknu že bylo pod mrakem-

Takhel se chová navi za sklem VW naprosto v pohodě, jak při jizdě to jsem nemohl fotit, tak při zastavení, mrkněte na screeny:
Obrázek Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek
WolfN
 
Příspěvků: 49
Registrace: 06.06.13 23:10 (Čt)

Re: Garmin nüvi 40 ČR Lifetime

Odeslatod Rubic » 27.05.15 6:25 (St)

Zdravím, tak jste potvrdil, že závada není v nuvi 40, ale způsobuje jí nákladní vozidlo.
Odpověď na Váš dotaz na použitý chip-set najdete ve Vašem třetím odkaze, v příspěvku p. Chazz 8 - 1.juil 2008,(přečtete ho v Diagnostickém režimu), ale obdivuji, že dokážete posoudit - který je lepší ?
Garmin Nuvi 765T, Luxe 50, GE v7.1.4.0
Rubic
 
Příspěvků: 804
Registrace: 05.07.09 14:36 (Ne)

Re: Garmin nüvi 40 ČR Lifetime

Odeslatod thomas007 » 27.05.15 11:33 (St)

Navíc udávaná přesnost 3-10m je na jakoukoliv GPS úplně v pohodě. Jak jsem už uváděl jinde tak přesnost udávaná v metrech je dosti "ošemetná" jelikož každý výrobce ji vypočítává jinak, tedy pokud Tomtom napíše 4m, může třeba Garmin nebo MIO nebo kdokoliv jinej psát 10m. Já jsem se s podobnou věcí setkal při testování Garmina s Teasi kdy při totožnejch podmínkách každej ukazoval jinou přesnost i přesto, že oba ukazovali, že stojím na cestě na stejným místě.

Z toho co jste uvedl lze vydedukovat, že problém je skutečně v nějakém zařízení ve vozidle.
Obrázek uživatele
thomas007
 
Příspěvků: 535
Registrace: 26.10.12 9:26 (Pá)

Re: Garmin nüvi 40 ČR Lifetime

Odeslatod WolfN » 27.05.15 20:07 (St)

Rubic napsal:Zdravím, tak jste potvrdil, že závada není v nuvi 40, ale způsobuje jí nákladní vozidlo.
Odpověď na Váš dotaz na použitý chip-set najdete ve Vašem třetím odkaze, v příspěvku p. Chazz 8 - 1.juil 2008,(přečtete ho v Diagnostickém režimu), ale obdivuji, že dokážete posoudit - který je lepší ?

Děkuji rubicu, ano uvnitř to patrně něco ruší ale ne stále prostě párkrát za den, také jsem si všiml že to nikdy neudělá když je navi "studená" ale až po nějaké době navigování, mohl by se čip po x hodinách s připojeným nabíjením přehřívat?, jinak venku je to v cajku a osobák také dobré, jo ten man má také téměř rovné sklo pouze s minimálním sklonem=trambusová kabina, třeba nemá takový výhled jako u šikmého v osobácích a navíc uprostřed na střeše těsně nad ní je anténa od vestavěného blaupunkta označeného CC24V rv vozu přelom 07/08.

V tématu o nuvi55LM kterou jsem nově pořídil popisuji krátkou zkušenost s ní, přesnost výborná na mapě mě symbol vozu a otáčení mapy kopíruje s nebývalou přesností a po těch 450km dnes bez jediného byt sebemenšího problému a jeho náznaku si troufnu tvrdit že použitý čip u 55 je jiný samozřejmě a více citlivý+méně náchylný k rušení
WolfN
 
Příspěvků: 49
Registrace: 06.06.13 23:10 (Čt)

Předchozí

Zpět na Garmin: GPS přijímače

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: CommonCrawl [Bot] a 2 návštevníci.