Stránka 2 z 3

Re: Garmin nüvi 40 ČR Lifetime

OdeslatOdesláno: 17.05.15 10:39 (Ne)
od chip.cz
thomas007 napsal:...Navíc když už je v GPS nejnovější, nejde verzi "ponížit". Respektive lze si hrát s ledasčím, když má člověk nějaké znalosti, jenže ani ty znalosti ti nezaručí, že z toho nebude cihlička nechytající GPS signál.
Dá se nainstalovat jakákoliv verze FW, ale musí se najít správný pro ten který přístroj. Samozřejmě chce to docela dobré znalosti ovládání jak PC, tak i GPS. Dávám sem svůj návod, podle kterého jsem moji GPS nüvi 200 už několikrát oživoval.
Pozor, pouze na vlastní zodpovědnost !
Instalace na nižší verzi FW.pdf

Re: Garmin nüvi 40 ČR Lifetime

OdeslatOdesláno: 18.05.15 9:59 (Po)
od thomas007
no, ale dotyčný zmiňoval fw GPS chipsetu a ten Garmin samostatně snad u žádnýho přístroje nevydává.

Re: Garmin nüvi 40 ČR Lifetime

OdeslatOdesláno: 18.05.15 10:50 (Po)
od chip.cz
No to ano, ale pokud se FW poníží, tak se asi poníží i chipset. Na tohle by musel odpovědět někdo fundovanější. Při případné aktualizaci webupdaterem na aktuální verzi je spolu s textem a řečmi nabízena i aktualizace chipsetu.

Re: Garmin nüvi 40 ČR Lifetime

OdeslatOdesláno: 18.05.15 14:42 (Po)
od Jarous1
Občas něco ven samostatně vypustí, viz třeba GPS Chipset Type M5 software. Není to ale pravidlem a spíše je software chipsetu už součástí celého FW. Což by na druhou stranu nemuselo být vůbec na škodu, protože kdybych ponížil verzi FW, tak by se s ním nahrála i jemu odpovídající nižší verze chipsetu :bigwink: Někdy ty různé verze spolu nemusí vůbec fungovat...

EDIT: Kdysi se mi povedlo na disku odchytit přímo soubor, který měl na starosti update chipsetu, takže jsem ho mohl dát bokem pro pozdější případné samostatné použití... Byl někde v TEMPu nebo tak nějak, při použití Webupdateru, a bylo to v době eTrex Vista HCx coby ještě poměrně horké novinky...

Re: Garmin nüvi 40 ČR Lifetime

OdeslatOdesláno: 18.05.15 15:31 (Po)
od thomas007
Nj ale jestli se dobře pamatuju tak pokud je jednou GPS fw vyšší verze, ani podehráním sw obsahujícího nižší verzi se nepodehraje, ale podehraje se jen sw přístroje jako takovej.

Re: Garmin nüvi 40 ČR Lifetime

OdeslatOdesláno: 18.05.15 17:38 (Po)
od chip.cz
Podle mých zkušeností, když u mé GPS ponížím FW např.na verzi 4.1 a následně aktualizuji na 5.0, tak mě vždy s aktualizací chipset nabídne také. Z toho usuzuji, že ponížením je chipset jiný. Pokud by byl na nejvyšší verzi a to 5.0, tak mi ho nenabídne.

Re: Garmin nüvi 40 ČR Lifetime

OdeslatOdesláno: 19.05.15 11:30 (Út)
od Rubic
V MANu bývá měnič napětí, HF sada, vysílač - na to by se měl uživatel zaměřit - zjistit co je příčinou sníženého signálu GPS a neblbnout s FW, který Garmin vylepšoval 15x.

Re: Garmin nüvi 40 ČR Lifetime

OdeslatOdesláno: 20.05.15 14:00 (St)
od thomas007
Rubic napsal:V MANu bývá měnič napětí, HF sada, vysílač - na to by se měl uživatel zaměřit - zjistit co je příčinou sníženého signálu GPS a neblbnout s FW, který Garmin vylepšoval 15x.


Dal bych ti palec nahoru, ale tady to nejde...

Re: Garmin nüvi 40 ČR Lifetime

OdeslatOdesláno: 24.05.15 17:32 (Ne)
od WolfN
thomas007 napsal:
Rubic napsal:V MANu bývá měnič napětí, HF sada, vysílač - na to by se měl uživatel zaměřit - zjistit co je příčinou sníženého signálu GPS a neblbnout s FW, který Garmin vylepšoval 15x.


Dal bych ti palec nahoru, ale tady to nejde...

Jo možné to je minimálně ten měnič napětí může zlobit, s tt ale problém není, holt používá jiný ne tolik na tyhle věci citlivý chip, tuším že XL2 IQ ROute má StarSIRF III kdežto garmin...nevzpomenu si na název začíná na N
Jinak HF tam nemám, jrzdím s tím autem přes pět let, pravda je že v osobáku bez problémů...no zkusím podle vašich rad ještě to přehrávání fw jestli se to pohne ale spíš to vidím, že koupím nového garmina, nějaký vyšší model s větší nejlépe 5" a více obrazovkou a iným chipem gps, jaké výrobce v low/mid a high modelech prosím používá, je nějaká srovnávací tabulka?

Re: Garmin nüvi 40 ČR Lifetime

OdeslatOdesláno: 24.05.15 17:33 (Ne)
od WolfN
chip.cz napsal:No to ano, ale pokud se FW poníží, tak se asi poníží i chipset. Na tohle by musel odpovědět někdo fundovanější. Při případné aktualizaci webupdaterem na aktuální verzi je spolu s textem a řečmi nabízena i aktualizace chipsetu.

Dík za info, zkusím ponížit FW na ten uplně první co je dostupný (mám staženy snad všechny, mrknu co se změnilo u verze gps a pak nahraji nejaktuálnější, v týdnu dám vedět.