Garmin nüvi 40 ČR Lifetime

Vše co se týká železa značky Garmin.

Re: Garmin nüvi 40 ČR Lifetime

Odeslatod chip.cz » 17.05.15 10:39 (Ne)

thomas007 napsal:...Navíc když už je v GPS nejnovější, nejde verzi "ponížit". Respektive lze si hrát s ledasčím, když má člověk nějaké znalosti, jenže ani ty znalosti ti nezaručí, že z toho nebude cihlička nechytající GPS signál.
Dá se nainstalovat jakákoliv verze FW, ale musí se najít správný pro ten který přístroj. Samozřejmě chce to docela dobré znalosti ovládání jak PC, tak i GPS. Dávám sem svůj návod, podle kterého jsem moji GPS nüvi 200 už několikrát oživoval.
Pozor, pouze na vlastní zodpovědnost !
Instalace na nižší verzi FW.pdf
Nemáte oprávnění prohlížet přílohy.
Garmin nüvi 200, Xiaomi redmi 2
Obrázek uživatele
chip.cz
 
Příspěvků: 90
Registrace: 16.03.09 15:45 (Po)

Re: Garmin nüvi 40 ČR Lifetime

Odeslatod thomas007 » 18.05.15 9:59 (Po)

no, ale dotyčný zmiňoval fw GPS chipsetu a ten Garmin samostatně snad u žádnýho přístroje nevydává.
Obrázek uživatele
thomas007
 
Příspěvků: 535
Registrace: 26.10.12 9:26 (Pá)

Re: Garmin nüvi 40 ČR Lifetime

Odeslatod chip.cz » 18.05.15 10:50 (Po)

No to ano, ale pokud se FW poníží, tak se asi poníží i chipset. Na tohle by musel odpovědět někdo fundovanější. Při případné aktualizaci webupdaterem na aktuální verzi je spolu s textem a řečmi nabízena i aktualizace chipsetu.
Garmin nüvi 200, Xiaomi redmi 2
Obrázek uživatele
chip.cz
 
Příspěvků: 90
Registrace: 16.03.09 15:45 (Po)

Re: Garmin nüvi 40 ČR Lifetime

Odeslatod Jarous1 » 18.05.15 14:42 (Po)

Občas něco ven samostatně vypustí, viz třeba GPS Chipset Type M5 software. Není to ale pravidlem a spíše je software chipsetu už součástí celého FW. Což by na druhou stranu nemuselo být vůbec na škodu, protože kdybych ponížil verzi FW, tak by se s ním nahrála i jemu odpovídající nižší verze chipsetu :bigwink: Někdy ty různé verze spolu nemusí vůbec fungovat...

EDIT: Kdysi se mi povedlo na disku odchytit přímo soubor, který měl na starosti update chipsetu, takže jsem ho mohl dát bokem pro pozdější případné samostatné použití... Byl někde v TEMPu nebo tak nějak, při použití Webupdateru, a bylo to v době eTrex Vista HCx coby ještě poměrně horké novinky...
Garmin Oregon 650 + TOPO Czech PRO 2015, TOPO Czech PRO 2013, ATLAS Czech 2013.5, CYKLO Czech 2013
Jarous1
 
Příspěvků: 761
Registrace: 11.09.07 15:37 (Út)

Re: Garmin nüvi 40 ČR Lifetime

Odeslatod thomas007 » 18.05.15 15:31 (Po)

Nj ale jestli se dobře pamatuju tak pokud je jednou GPS fw vyšší verze, ani podehráním sw obsahujícího nižší verzi se nepodehraje, ale podehraje se jen sw přístroje jako takovej.
Obrázek uživatele
thomas007
 
Příspěvků: 535
Registrace: 26.10.12 9:26 (Pá)

Re: Garmin nüvi 40 ČR Lifetime

Odeslatod chip.cz » 18.05.15 17:38 (Po)

Podle mých zkušeností, když u mé GPS ponížím FW např.na verzi 4.1 a následně aktualizuji na 5.0, tak mě vždy s aktualizací chipset nabídne také. Z toho usuzuji, že ponížením je chipset jiný. Pokud by byl na nejvyšší verzi a to 5.0, tak mi ho nenabídne.
Garmin nüvi 200, Xiaomi redmi 2
Obrázek uživatele
chip.cz
 
Příspěvků: 90
Registrace: 16.03.09 15:45 (Po)

Re: Garmin nüvi 40 ČR Lifetime

Odeslatod Rubic » 19.05.15 11:30 (Út)

V MANu bývá měnič napětí, HF sada, vysílač - na to by se měl uživatel zaměřit - zjistit co je příčinou sníženého signálu GPS a neblbnout s FW, který Garmin vylepšoval 15x.
Garmin Nuvi 765T, Luxe 50, GE v7.1.4.0
Rubic
 
Příspěvků: 808
Registrace: 05.07.09 14:36 (Ne)

Re: Garmin nüvi 40 ČR Lifetime

Odeslatod thomas007 » 20.05.15 14:00 (St)

Rubic napsal:V MANu bývá měnič napětí, HF sada, vysílač - na to by se měl uživatel zaměřit - zjistit co je příčinou sníženého signálu GPS a neblbnout s FW, který Garmin vylepšoval 15x.


Dal bych ti palec nahoru, ale tady to nejde...
Obrázek uživatele
thomas007
 
Příspěvků: 535
Registrace: 26.10.12 9:26 (Pá)

Re: Garmin nüvi 40 ČR Lifetime

Odeslatod WolfN » 24.05.15 17:32 (Ne)

thomas007 napsal:
Rubic napsal:V MANu bývá měnič napětí, HF sada, vysílač - na to by se měl uživatel zaměřit - zjistit co je příčinou sníženého signálu GPS a neblbnout s FW, který Garmin vylepšoval 15x.


Dal bych ti palec nahoru, ale tady to nejde...

Jo možné to je minimálně ten měnič napětí může zlobit, s tt ale problém není, holt používá jiný ne tolik na tyhle věci citlivý chip, tuším že XL2 IQ ROute má StarSIRF III kdežto garmin...nevzpomenu si na název začíná na N
Jinak HF tam nemám, jrzdím s tím autem přes pět let, pravda je že v osobáku bez problémů...no zkusím podle vašich rad ještě to přehrávání fw jestli se to pohne ale spíš to vidím, že koupím nového garmina, nějaký vyšší model s větší nejlépe 5" a více obrazovkou a iným chipem gps, jaké výrobce v low/mid a high modelech prosím používá, je nějaká srovnávací tabulka?
WolfN
 
Příspěvků: 49
Registrace: 06.06.13 23:10 (Čt)

Re: Garmin nüvi 40 ČR Lifetime

Odeslatod WolfN » 24.05.15 17:33 (Ne)

chip.cz napsal:No to ano, ale pokud se FW poníží, tak se asi poníží i chipset. Na tohle by musel odpovědět někdo fundovanější. Při případné aktualizaci webupdaterem na aktuální verzi je spolu s textem a řečmi nabízena i aktualizace chipsetu.

Dík za info, zkusím ponížit FW na ten uplně první co je dostupný (mám staženy snad všechny, mrknu co se změnilo u verze gps a pak nahraji nejaktuálnější, v týdnu dám vedět.
WolfN
 
Příspěvků: 49
Registrace: 06.06.13 23:10 (Čt)

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: GPS přijímače

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: CommonCrawl [Bot] a 7 návštevníků.