Garmin nüvi 40 ČR Lifetime

Vše co se týká železa značky Garmin.

Garmin nüvi 40 ČR Lifetime

Odeslatod goldone » 01.08.12 11:30 (St)

Zdravim,mel bych dotaz.Koupil jsem tento pristroj a na rozdil od predesleho nuvi 620 se mi pri jizde zobrazuje pouze nazev ulice nebo cislo silnice po ktere prave jedu a to mi velmi nevyhovuje.U starsi navigace se mi zobrazoval vzdy nazev nejblizsi odbocky/ulice nebo na dalnici cislo nejblizsiho sjezdu.Lze toto nejak prenastavit na nove navigaci???
goldone
 
Příspěvků: 3
Registrace: 01.08.12 11:23 (St)

Re: Garmin nüvi 40 ČR Lifetime

Odeslatod Tragedie_v_JZD » 02.08.12 10:48 (Čt)

Tak tohle by garminy měly dělat dfaultně. Resp. chovají se (a co vím, tak všechny) tak, že pokud máš naprogramovanou trasu, tak ukazují kam budeš odbočovat, a pokud naprogramovanou trasu nemáš, a jen jedeš se zaplým přístrojem, tak ukazují po jaké cestě jedeš.
Garmin DriveLuxe 50 + Garmin Approach S1
Tragedie_v_JZD
 
Příspěvků: 683
Registrace: 19.10.08 20:35 (Ne)

Re: Garmin nüvi 40 ČR Lifetime

Odeslatod goldone » 16.09.12 22:31 (Ne)

Prave,ze stary Garmin pri jizde bez navigovani zobrazoval vzdy nazev nejblizsi odbocky/ulice a na novem jsem tohoto stavu doposud nedosahl.
goldone
 
Příspěvků: 3
Registrace: 01.08.12 11:23 (St)

Re: Garmin nüvi 40 ČR Lifetime

Odeslatod Mikin » 13.03.15 20:24 (Pá)

Chtěl jsem se zeptat jak je to s aktualizacemi. Atlas byl nahrazen CN Cz, ale bylo možno u něho si také nahrát TOPO Czech. Jak je to s touhle aktualizací pro tento přístroj?
Mikin
 
Příspěvků: 63
Registrace: 30.01.11 21:13 (Ne)

Re: Garmin nüvi 40 ČR Lifetime

Odeslatod thomas007 » 15.03.15 23:14 (Ne)

Autonavigace maj lifetime na automapu, ne na Topo, pokud vím. Pokud chceš update Topo, musíš si ho za 690 koupit. :bigwink:
Obrázek uživatele
thomas007
 
Příspěvků: 535
Registrace: 26.10.12 9:26 (Pá)

Re: Garmin nüvi 40 ČR Nizka presnost 11-16M

Odeslatod WolfN » 14.05.15 17:35 (Čt)

Zdravim, pouzivam nuvi 40 skoro dva roky a ze zacatku jsem to psal, ze se obcas ztraci, nekdo me tady narknul ze po doeti do cile nesmazu trasu resp. neukoncim (ono se to po chvili ale udela samo), ze neco delam spatne a zkratka si za to mohu sam.
No dela to stale, indikator GPS v levem hornim rohu ma vsechny zelene dilky, ale kdyz na nem podrzim prst, zobrazi se obrazovka s informacemi o dostupnych druzicich/sile signalu a dole byva nekdy 9 nekdy 11 ale nejcasteji 13-16m presnost a to je zle.
To i na poli nedejboze ve meste obcas auticko ci sipka podle nastaveni symbolu vozu, sjede z trasy, zacne "bloudit", mapa se vsemozne otaci, trasa stale prepocitava, proste neprijemne.
Obcas pomaha reset, tedy pri vypnutem napajeni z CL adapteru ve zdirce zapalovace, navigaci vypnout, zapnout a stale drzet tlacitko, dokud se neobjevi obrazovka s logem garmin a navi se opet nevypne.
Nekdy take delam kompletni, snad to je temer tovarni nastaveni, ktere se jinak dela pri zapinani, podrzenim prstu v pravem dolnim rohu, takhle je to jednodussi a ti co maji s garminy zkusenosti, ruzne figle jiste znaji, tohle se dela, pri zobrazene mape v 3D at pri aktivni trase, ci bez,kliknutim na rychlost, podrzenim prstu na "tachometru" a naslednem stisknuti Developer info/Nonvol Available/Clear Nonvol.

Opravdu jsem zkousel vse ale presnost zcela vyjimecne klesne pod deset metru spis to byva viz. vyse.
Nevim jake GPS cipy tyto levne garminy pouzivaji
Mam treba TomTom XL IQ2 Route kterou jsem pouzival drive a tam se to stale drzi na 3-4metry, coz je maximum, ktery technologie GPS je schopna poskytnou a navigovani je o necem jinem a nikdy se nic podobneho nedeje, zel pro me a pro mou praci,TT nema a asi nikdy mit nebude tak rozsahlou databazi CP/CO ktere poskytuje Atlas CZ ci CityNavigator.

Zkusim nekde stahnout nejstarsi verzi FW, ted mam FW4.00 a pak postupne upgradovat, proste to cele znova prepisovat a treba najdu verzi kde to bude v poradku.
Rad bych flashnul ciste jen FW gps cipu, ale netusim jak na to, bude soucasti fw myslim ale at nahraji jakoukoliv, stale zustava na te aktualni.
Pokud nekdo vi co s tim, uvitam jakoukoliv pomoc, mozna si toho nekdo vsim take, pokud navi pouzivate denne pri sve praci

Vim ze TomTomy pouzivaji SiRF III ktere maji vybornou presnost,ci vyssi a kdysi jsem cetl na nejake diskuzi, ze garmin dava do levnych PNA jine ktere se obcas takhle chovaji...jmeno si ale nevybavim, tusim ze zaci na N.
Zitra dam screeny.

Omlouvam se za rozsahlejsi post a dekuji pokud jste docetli az sem, nelze to myslim vmestnat na par radku, ale dopodrobna popsat problem.

EDIT:
Zde se podobny problem jen u jineho modelu resil take, presne tak se to u me chova
viewtopic.php?f=19&t=321
Path tam doporucuje downgrade ted nevim jestli cely FW nebo jen GPS CHipsetu, mam stejne jako je tam popsano verzi GPS3.00 a zatim se mi ji nepovedlo snizit...budu to zkouset dal, pokud nekdo vi jak na to uvitam zde pomoc, dekuji.

Prozatim jsem downgradoval z FW4.00 na FW3.10 oznacenou jako
nuvi40and50_GCDfile__310.gcd pomoci garmin aplikace WebUpdater, uvidim zitra jak se bude navi chovat, FW GPS CHipu zel zustala na v3.00 a pochybuji ze by se tou samou prepisovala.
Zaplnenim pameti to urcite nebude, uloziste ma stale 518MB volnych to snad staci, mapy tam mam jak CN Navigator,tak atlas czech a zapnutou pouze jednu, to jak je po startu obsazena RAM nijak neovlivnim.
WolfN
 
Příspěvků: 49
Registrace: 06.06.13 23:10 (Čt)

Re: Garmin nüvi 40 ČR Lifetime

Odeslatod Rubic » 14.05.15 19:35 (Čt)

Zdravím, příliš mnoho slov. Měl jsi uvést jak máš navigaci nastavenou právě dnes. Nikoli jak jsi ji kdysi nastavoval! Otáčení mapy- to je známka že naviguješ po trase a máš při tom zaškrtnuté - zvolené obě mapy. Navigovat po trase předem připravené a uložené v paměti lze pouze v té mapě, ve které byla trasa vytvořena, jinak dojde ke kolizi (ukládat do paměti 40 neumožňuje). Po každé aktualizaci FW se zapnou obě mapy - na to se musí dát pozor!
Vyzkoušej si dosahovanou přesnost mimo kabinu vozidla, zda-li ve voze nedochází ku snížení signálu.
Zkusil jsem teď doma po 2.třetině - vidím 8 satelitů, přesnost 3m.
Garmin Nuvi 765T, Luxe 50, GE v7.1.4.0
Rubic
 
Příspěvků: 804
Registrace: 05.07.09 14:36 (Ne)

Re: Garmin nüvi 40 ČR Lifetime

Odeslatod thomas007 » 15.05.15 11:07 (Pá)

Možná by bylo dobré zmínit, že přesnost uváděná v metrech je lehce zavádějící údaj. Už jen proto, že každý z výrobců k zobrazení tohoto bude používat jiný výpočetní algoritmus. Takže pokud TomTom ve stejnou chvíli na stejném místě ukazuje jiné metry "přesnosti" nelze to vzít jako bernou minci. Pokud to nebylo ve stejné chvíli a na stejném místě (obě zapnuté v autě se stejnými podmínkami), ale každé v jiný den, nebo stejný den ale v jiném čase, jde zase o zcela jiné podmínky. A měření jedné věci v odlišných podmínkách a následný porovnávání je taky irelevantní.

Fw GPS čipu nepřehraješ vzhledem k tomu, že žádný fw GPS čipu nikdy nevyšel. A když by vyšel, byl by součástí fw a ne samostatně. Navíc když už je v GPS nejnovější, nejde verzi "ponížit". Respektive lze si hrát s ledasčím, když má člověk nějaké znalosti, jenže ani ty znalosti ti nezaručí, že z toho nebude cihlička nechytající GPS signál.

Podle popisovaných věcí bych tipoval buď pokovený nebo vytápěný přední sklo, který odrušuje nebo někdy úplně znemožní příjem GPS signálu, další vnější vliv může bejt kamera pro záznam nehody s GPS a nebo FM šířiče.


btw: "Clear nonVol" není úplně ideální řešení, ale to je každého věc jak se chová k přístroji.
Obrázek uživatele
thomas007
 
Příspěvků: 535
Registrace: 26.10.12 9:26 (Pá)

Re: Garmin nüvi 40 ČR Lifetime

Odeslatod WolfN » 15.05.15 21:09 (Pá)

Rubic napsal:Zdravím, příliš mnoho slov. Měl jsi uvést jak máš navigaci nastavenou právě dnes. Nikoli jak jsi ji kdysi nastavoval! Otáčení mapy- to je známka že naviguješ po trase a máš při tom zaškrtnuté - zvolené obě mapy. Navigovat po trase předem připravené a uložené v paměti lze pouze v té mapě, ve které byla trasa vytvořena, jinak dojde ke kolizi (ukládat do paměti 40 neumožňuje). Po každé aktualizaci FW se zapnou obě mapy - na to se musí dát pozor!
Vyzkoušej si dosahovanou přesnost mimo kabinu vozidla, zda-li ve voze nedochází ku snížení signálu.
Zkusil jsem teď doma po 2.třetině - vidím 8 satelitů, přesnost 3m.

Děkuji rubicu za odpoved, mám vždy aktivní jen jednu mapu a pokud vyvolávám z historie předem zadané cíle na rozvozech, vždy tak jak byly zadané nekombinuji to a o aktivní jen jedné mapě jsem psal.
To otáčení je blbost uznávám, prostě autíčko sjede z trasy a ne a ne se chytit, stále se to přepočítává, pomůže bud restart a před tím trasu zrušit, zastavit počkat až to uloví družice a pokračovat dál.
Dnes po downgrade FW to bylo o mnoho lepší ale bohužel jen ráno, přesnost 4-5m pak 6-9, no vydrželo to asi do kjedenácté, pak to bylo zpět ve starých kolejích tedy mezi 11-15m a dokonce jsem viděl několikrát i 20-23m!
Nebylo to v uličkách kde je zástavba a vysoké domy ale normálně na vesnici či venku v poli.
Přesnost je možná orientační ale spíše ne....když mám třebas 15m a míjím odbočku a za ní kulaták, jako dnes v sedlčanech, navigace je pozadu a zhruba stejnou vzdálenost za kruhákem říká na kruhovém objezdu zvolte třetí výjezd...vážně máš pocit že něco dělám špatně já? fakt už nevím jak to lépe vysvětlit, u mě chyba opravdu není, nejlepší bude navigaci reklamovat.
WolfN
 
Příspěvků: 49
Registrace: 06.06.13 23:10 (Čt)

Re: Garmin nüvi 40 ČR Lifetime

Odeslatod WolfN » 15.05.15 21:16 (Pá)

thomas007 napsal:Podle popisovaných věcí bych tipoval buď pokovený nebo vytápěný přední sklo, který odrušuje nebo někdy úplně znemožní příjem GPS signálu, další vnější vliv může bejt kamera pro záznam nehody s GPS a nebo FM šířiče.


btw: "Clear nonVol" není úplně ideální řešení, ale to je každého věc jak se chová k přístroji.


Hele asi takhle, používám navigaci v nákladníám vozidle MAN TGL sklo má minimální sklon oproti osobáku, ale navi je připevněna na originálním držáku (jak jinak, jeden z nejlepších co jsem kdy měl tu čest používat).
Sklo není vyhřívané a nedávno mi dávali kvůli pár prasklinkám co se celníkům nelíbily nové.
Na pokovení se zeptám na dílně jestli to z kodu v databázi od dodavatele lze nějak vyčíst, pouze v horní asi pětině toho skla, je zelená sluneční clona ve skle nebo součástí folie co skla proti rozbití/vysypání mají, na výšku má asi jako postavená krabička od cigaret přibližně.
V osobáku jsem navi zkoušel a chová se stejně.
Kameru za čelním sklem nemám, FM šířiče pokud máš na mysli transmittier který se zastrčí do CL zásuvky a přehrávané songy z usb lze chytit na vestaveném rádiu nemám, ani to nepotřebuji, od výrobce je v palubce blaupunkt s cd.
Telefon při jízdě nemá aktivní GPSku, tu zapínám jen někdy když si chci venku něco vyfotit, aby se uložil udaj o poloze do exifu.
Pokud jde o gps chip který mají firemní vozidla někdy schovaný v kabině taktéž ji nemám, má to u nás jediné auto, funglovka renault ostatní ne.
WolfN
 
Příspěvků: 49
Registrace: 06.06.13 23:10 (Čt)

Další

Zpět na Garmin: GPS přijímače

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: CommonCrawl [Bot] a 1 návštěvník.