Vložit průjezdný bod

Vše co se týká železa značky Garmin.

Vložit průjezdný bod

Odeslatod sendy » 14.04.12 12:37 (So)

Dobrý den,
prosím o radu jak vložit v Garmin nüvi 1490T Lifetime průjezdný bod, nebo jak donutit navigaci aby navigovala po trase kterou chci jet já a ne jakou spočítá navigace.
sendy
 
Příspěvků: 2
Registrace: 31.03.12 19:46 (So)

Re: Vložit průjezdný bod

Odeslatod chip.cz » 14.04.12 14:17 (So)

Průjezdní bod se přidává následně po zadání cíle. GPS musí mít signál ze satelitů. Najdu si v GPS cílový bod a dám start. GPS spočítá trasu a začne navigovat. Najdu bod, kterým chci projíždět a dám start. GPS se mě zeptá jestli tento bod je nový, nebo průjezdní. Zvolím to co chci a je to! :thumb:
U některých typů navigací mohu mít zvoleno více průjezdních bodů u některých jen jeden.
Jak je na tom 1490T nevím. Zrovna tak je to i u vložených tras. Některé podpoují jiné ne.
Snad ti tu poradí majitel 1490T.
Garmin nüvi 200, Xiaomi redmi 2
Obrázek uživatele
chip.cz
 
Příspěvků: 90
Registrace: 16.03.09 15:45 (Po)

Re: Vložit průjezdný bod

Odeslatod sendy » 14.04.12 15:14 (So)

Vyzkoušel jsem to a je to OK.Mám tuto navigaci novou a předtím jsem používal Navon na kterém jsem si trasu připravil nezávisle na signálu, třeba v hotelu a pak dal do auta a spustil start.Je to trochu nešikovné,že to neumí spočítat z uložených map nezávisle na signálu.V tom byl Navon lepší.Dík.
sendy
 
Příspěvků: 2
Registrace: 31.03.12 19:46 (So)

Re: Vložit průjezdný bod

Odeslatod zdenekfabianek » 15.04.12 7:55 (Ne)

Připravit si trasu dopředu u této navigace jde a to hned dvěma způsoby.
Pohodlnější je to v PC s programem BaseCamp. S tím si musíš chvilku pohrát, ale po chvilce bádání to jde docela rychle.Potom trasu jednoduše pošleš do přístroje, nebo na kartu. Poté data (trasu) v GPS importuješ a můžeš vyrazit.
Druhá možnost - zapneš simulátor signálu GPS a trasu naplánuješ, tak jako kdyby byl přístroj napojený na satelity. Simulátor jde zapnout buď to z meníčka, nebo když ho zapneš doma a přístroj nemá delší dobu signál, tak se sám zeptá jestli má vyhlédávat dál signál ze satelitů, nebo má zapnout simulátor.
Snad ti to takto stačí.
Ahoj
Obrázek uživatele
zdenekfabianek
 
Příspěvků: 13
Registrace: 24.06.11 10:42 (Pá)

Re: Vložit průjezdný bod

Odeslatod chip.cz » 16.04.12 20:24 (Po)

zdenekfabianek napsal:Druhá možnost - zapneš simulátor signálu GPS a trasu naplánuješ...
No a to by mě a nejenom mě, zajímalo jak to udělat. Co je myšleno "simulátor GPS signálu".
U nüvi 200 mohu zapnout simulátor jízdy. Myslí se tohle?
Garmin nüvi 200, Xiaomi redmi 2
Obrázek uživatele
chip.cz
 
Příspěvků: 90
Registrace: 16.03.09 15:45 (Po)

Re: Vložit průjezdný bod

Odeslatod Anders » 16.04.12 20:53 (Po)

V terminologii Garminu je to vypnuti GPS prijimace ;)
Zumo 500, Zumo 660, eTrex Vista Cx, Nuvi 200, Nuvi 255W as 465, Nuvi 3790LMT as 3490LMT, Mobile XT(Symbian), Viago(Android), StreetPilot(Android)
Anders
 
Příspěvků: 303
Registrace: 24.05.10 15:01 (Po)

Re: Vložit průjezdný bod

Odeslatod chip.cz » 17.04.12 10:17 (Út)

No dobře, jenže já myslel i návod, jak naplánovat trasu se zapnutou simulovanou jízdou.
Garmin nüvi 200, Xiaomi redmi 2
Obrázek uživatele
chip.cz
 
Příspěvků: 90
Registrace: 16.03.09 15:45 (Po)

Re: Vložit průjezdný bod

Odeslatod Rubic » 17.04.12 12:37 (Út)

Zdravím,
u Nuvi 200 to asi nepůjde, ale u vyšších typů které umožňují uložit "Vlastní trasy" to možné je.
V simulačním režimu - Kam vést\Vlastní trasy\Nový\Počáteční bod\Koncový bod\řada průjezdních bodů se ukládá mezi tyto dva body\Uložit - nic složitého.
Pokud se jako průjezdní bod volí adresní bod s číslem popisným, zobrazuje se do okamžiku dosažení tohoto bodu název ulice po které jedu, nikoli ulice následující, jak je to běžné. :)
Garmin Nuvi 765T, Luxe 50, GE v7.1.4.0
Rubic
 
Příspěvků: 808
Registrace: 05.07.09 14:36 (Ne)


Zpět na Garmin: GPS přijímače

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: CommonCrawl [Bot] a 8 návštevníků.