Souřadnice - nejde zadat vteřiny

Vše co se týká železa značky Garmin.

Souřadnice - nejde zadat vteřiny

Odeslatod djlukasek » 05.02.12 11:30 (Ne)

Proč nejdou u Garminu zadat plné souřadnice (vteřiny) ? Co si má člověk počít když jsou uvedené souřadnice místa - stupně , minuty, vteřiny a Garmin vteřiny zadat neumí ? Jak zadat tyto souřadnice
GPS: 50°44'8.407"N, 15°26'32.478"E
Loc: 50°46'15.928"N, 15°25'53.716"E
apod.
Dost frustrující
djlukasek
 
Příspěvků: 32
Registrace: 09.11.11 22:00 (St)

Re: Souřadnice - nejde zadat vteřiny

Odeslatod Garmin OC Letňany » 05.02.12 11:52 (Ne)

Pokud vím tak vteřiny zadat lze s přesností na jedno desetiné místo. Ono taky není důvod zadávat další desetiná místa když navigace pracuje s přesností 3m v ideálních podmínkách.. Zadání vteřin na více desetiných míst by vedlo k určení polohy na decimetry..
Standa Bureš - vedoucí prodejny
letnany@garmin.cz
Facebook
Obrázek uživatele
Garmin OC Letňany
VIP
 
Příspěvků: 369
Registrace: 28.07.10 14:52 (St)

Re: Souřadnice - nejde zadat vteřiny

Odeslatod djlukasek » 05.02.12 12:08 (Ne)

Já tady vidím možnost zadání souřadnic ve formátu N 50 42. 429' apod. čili 3 oddělené bloky, nic víc se tam nedá dopsat, takže nevím jak zadat příklady souřadnic uvedené výše ... tj.

GPS: 50°44'8.407"N, 15°26'32.478"E
Loc: 50°46'15.928"N, 15°25'53.716"E

apod.
djlukasek
 
Příspěvků: 32
Registrace: 09.11.11 22:00 (St)

Re: Souřadnice - nejde zadat vteřiny

Odeslatod Rubic » 05.02.12 12:16 (Ne)

Jak už Ti bylo řečeno, nemá to praktický význam. Pokud však trváš na svém, můžeš si to přepočítat do vhodného tvaru
http://geo.hermansky.net/index.php?co=convert
Garmin Nuvi 765T, Luxe 50, GE v7.6.0.0
Rubic
 
Příspěvků: 813
Registrace: 05.07.09 14:36 (Ne)

Re: Souřadnice - nejde zadat vteřiny

Odeslatod Sally » 05.02.12 13:27 (Ne)

...já teda nevím, ale já v GPS vidím možnost zadat souřadnice i ve formátu

hddd°mm'ss.s"

takže tebou požadovaný formát souřadnic GPS podporuje - je potřeba si jen zvolit ten co chceš
Zumo 550, Oregon 300, Garmin Mobile PC, Garmi víago
Obrázek uživatele
Sally
 
Příspěvků: 149
Registrace: 19.03.08 14:06 (St)
Bydliště: Strážnice

Re: Souřadnice - nejde zadat vteřiny

Odeslatod djlukasek » 05.02.12 19:41 (Ne)

No já na vteřinách atd. vůbec netrvám :) Chci se jen dostat na místo. Na Garminu 3790 ale možnost v jiném než zmíněném formátu psát nemám (držím ho v ruce).

Praktická otázka je: jak tedy zadat do daného formátu tyto souřadnice

50°44'8.407" ? (mám tam jenom 3 pole)

50 - 44 - 8 ? (stačí to ?) nebo 50 - 44 - 840 ?
djlukasek
 
Příspěvků: 32
Registrace: 09.11.11 22:00 (St)

Re: Souřadnice - nejde zadat vteřiny

Odeslatod Rubic » 05.02.12 21:33 (Ne)

V Nuvi 765 lze zadat celé vteřinové číslo - 8.407, samo si to zaokrouhlí na 8.4". Určitě u vaší Nuvi tomu nebude jinak. :)
Jde o místo v Dolní Rokytnici ?
Garmin Nuvi 765T, Luxe 50, GE v7.6.0.0
Rubic
 
Příspěvků: 813
Registrace: 05.07.09 14:36 (Ne)

Re: Souřadnice - nejde zadat vteřiny

Odeslatod djlukasek » 05.02.12 22:18 (Ne)

V Horní :) (to budou ty vteřiny :)

U mého Garmina je to bohužel jak říkám: mám tady pouze 3 pole, nic víc:

xx - yy.zzz' víc ani tuk. Protože školní matematice a geodezii už jsem trochu odrostl, tak by mě jen zajímala dobrá rada jak za těchto okolností reálně promítnout

tento typ souřadnic:

50°44'8.407" ? mám napsat 50 - 44 - 840 ? a bude to ok ? Nebo je to špatně ?
djlukasek
 
Příspěvků: 32
Registrace: 09.11.11 22:00 (St)

Re: Souřadnice - nejde zadat vteřiny

Odeslatod Rubic » 05.02.12 22:24 (Ne)

Vteřiny zapište 8.4, ale do formátu, který vteřiny obsahuje. To co tady uvádíte
xx - yy.zzz' obsahuje jenom stupně a minuty; do tohoto formátu byste opravdu musel souřadnice přepočítávat. (50°44.14' N, 15°26.541' E)
3790 však umožňuje změnu formátu (str.18 příručky; Kam vést/Souřadnice/= /Formát) a tam si zvolíte formát který vteřiny obsahuje, do něho pak za vteřiny dosadíte 8.4 . Stále nejasné ?
Garmin Nuvi 765T, Luxe 50, GE v7.6.0.0
Rubic
 
Příspěvků: 813
Registrace: 05.07.09 14:36 (Ne)

Re: Souřadnice - nejde zadat vteřiny

Odeslatod djlukasek » 06.02.12 15:27 (Po)

Ano, změna formátu ... :) Pořád jsem to hledal v nastaveních, kde to není, až jsem to našel pod tím čárovaným tlačítkem u souřadnic ... díky ...
djlukasek
 
Příspěvků: 32
Registrace: 09.11.11 22:00 (St)


Zpět na Garmin: GPS přijímače

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: CommonCrawl [Bot] a 11 návštevníků.