Nüvi 40 vs Nüvi 1300 rozdíly?

Vše co se týká železa značky Garmin.

Re: Nüvi 40 vs Nüvi 1300 rozdíly?

Odeslatod thomas007 » 10.06.13 11:07 (Po)

ADD Software: Na linuxu Garmin neběží. Nevim jak TomTom, ale ten myslim běhal na WinCe nebo něčem takovym.
Obrázek uživatele
thomas007
 
Příspěvků: 535
Registrace: 26.10.12 9:26 (Pá)

Re: Nüvi 40 vs Nüvi 1300 rozdíly?

Odeslatod WolfN » 11.06.13 18:35 (Út)

Rubic napsal:Je to prosté. Uživatel WolfN vzal nejjednodušší typ navigace proto aby ušetřil. Návod k použití nečte, neuvědomuje si, že chytrosti vložené do navigací dražších musí nahradit svou hlavou. Každou jednotlivou cestu musí také ukončit. Teprve potom si může nastavit další jednoduchou cestu, max. s jedním průjezdním bodem a zase tu cestu musí ukončit. Jinak se bude stále divit, co mu ta navigace vyvádí. :)

Hele proti tomuto se musím ohradit :frown: , jasně jsem psal že se ztrácím při navigaci, trasu po dokončení mažu to neměj strach.
Po pár dnech se to už uklidnilo ale občas ještě udělá, když kliknu na indikátor intenzity GPS ukazuje se mi na volném prostranství mimo město nebo na dálnici, přesnost od 5 do 12m párkrát jsem viděl i 14 a jednou dokonce 23m stále se domníváš že něco dělám špatně?
Zeptá se tebe nebo ostatních, používá se napájecí kabel od CL" adaptéru, částešně k zesílení antény nebo ne?
Napájecí adaptér používám ten od TT může mít jiné vlastnosti, nabíjecí proud je o.k.

Mimochodem tunely naprosto v pohodě.
Naposledy editoval WolfN dne 11.06.13 18:41 (Út). Počet editací: 1x.
WolfN
 
Příspěvků: 49
Registrace: 06.06.13 23:10 (Čt)

Re: Nüvi 40 vs Nüvi 1300 rozdíly?

Odeslatod WolfN » 11.06.13 18:37 (Út)

noEXP napsal:WolfN: proc jsi nevzal 140t? cenovy rozdil neni velky za 1/2 eu map, tmc a trasy. Jinak nemuze bejt problem v umisteni pokud jezdis s nakladakem?

Zítra se budu motat po praze tak jsem zvědav, v NA mám navigaci na palubce, je možné že nevidí dostatečně "ven" takže ji šoupnu za okno a uvidím....TT ale problém neměl, 40ka má patrně jinou citlivost chipu nevím...zítra se ozvu.
WolfN
 
Příspěvků: 49
Registrace: 06.06.13 23:10 (Čt)

Re: Nüvi 40 vs Nüvi 1300 rozdíly?

Odeslatod Rubic » 11.06.13 18:51 (Út)

Napájecí kabel příjem družic nezesiluje. Chce to volný výhled na obzor. Jak zadáváte cíl cesty? Pokud jménem města, pak Garmin naviguje na střed města a z toho mohou vznikat popisované problémy na konci trasy.
Garmin Nuvi 765T, Luxe 50, GE v7.3.1.0
Rubic
 
Příspěvků: 809
Registrace: 05.07.09 14:36 (Ne)

Re: Nüvi 40 vs Nüvi 1300 rozdíly?

Odeslatod WolfN » 12.06.13 18:02 (St)

Dík za tvůj čas rubicu, ne, ne...vždy město a ulici, včera jsi mě patrně špatně pochopil už jsem to i zmínil.
Tohle mi udělalo v telči, při navigaci na konkrétní adresu, prostě v půli trasy mezi domy které nebyly až tak vysoké, jsem zabočil, mapa zatuhla v zatáčce, vůbec se nehýbala, autíčko pak různě poskakovalo vedle fialové čáry, prostě to vidím na ne příliš citlivou gpsku.
Je ale pravda že se to už zlepšilo, prostě se navigace "zajela" pokud to mohu napsat takhle.
Používám ji a koupil jsem si jí do NA při rozvážce jsou někdy pop. a orient. čísla k nezaplacení, tomu věř.
Vzal jsem základní model, protože RDS-TMC,možnost plánovat s více průjezdními body než jedním (případ n40) a další funkce nepotřebuji.

Hodím screeny jak to vypadá v praxi, dneska na vinohradech a žižkově navigace zvládla až na dvě místa vše v pohodě, mezi domy se občas ztratí každá, celkem mě ale vyděsila přesnost kterou mi to třeba v seifertově ukazovalo, nějakejch 23m ale zvládla mě dostat ven.
Závěrem jen podotknu, že čelní sklo MANa není pokovené a jiný sklon než u osobáku na citlivost nemá vliv, nepozoroval jsem rozdíl když byla navi na kraji palubky na té kulaté podložce, nebo přímo na skle.
V osobáku jsem ji zkoušel a chová se to stejně někdy je přesnost opravdu horší ale až na pár vyjímek to nevadí.
Většinou se to hýbe od 5-12m výjimkou bylo když jsem ji vzal ven na volné prostranství, to se ukázalo 4m což je o.k...gps má přesnost snad 3metry tuším.
Dík za poznámku ohledně nabíjecího kabelu ;)

EDIT:
Slíbené screeny dnes po prazev méně husté zástavbě je to 5-12m

Pražské vršovice, bez navigování
ObrázekObrázek

Pražský žižkov, vyjížděl jsem z laubovy, jsou tam pravsda vysoké domy a dělá to většina přístrojů...prostě než se navi rozkouká.
ObrázekObrázek

Taktéž žižkov, tam je výhled relativně dobrý, navigace v pohodě
ObrázekObrázek

Stejná ulice, bez navigace
ObrázekObrázek

Citlivost chipu ač je v spec. uvedeno "Vysocecitlivý" bude troxchu horší než u TomToma, vím že garmin používá dva druhy chipů jeen lepší druhý horší (ty patrně dává do levných modelů) ted si honem nevzpomenu jak se jmenují StarSirf III a ještě jeden, jde to snad nějak vyčíst v systémových informacích.

EDIT:
Zajímavost netýkající se tématu, koukám že garmin u TO modelů kde je použito zcela jiné GUI
http://www.garmin.cz/produkty/auto-moto ... etime.html
už umí zobrazovat i právě projížděnou ulici/silnici, tohle dříve neuměly 760/765 či modely řady 37xx, u současných se "starým" GUI to neumí žádná, nahoře se zobrazí jen další odbočka/název ulice či silnice, pouze pokud je navigování neaktivní se zobrazí "jízda po...."

EDIT2:
Díky kodýlovi viewtopic.php?f=19&t=1179&start=40#p16126 jsem včera přehrál FW na ten čistý s logem garmin a zbavil se té kooperativa customizace a světe div se, zdá se že zde byl zakopán pes...citlivost navigace se neuvěřitelně zlepšila, nyní je přesnost 3-14m to se týká chvíli v hustém lesním porostu který protíná silnice, třeba dnes cestou z boleslavi na českou lípu a pak ještě u bakova nad Jizerou, v městě je to průměrně 6-11m ale HLAVNĚ ANI JEDNOU SE MI NESTALO že by "autíčko" sjelo z fialové čáry nebo při odbočování zůstala mapa zaseklá a pak se to zase vracelo pomalu zpět..citlivost je ted daleko daleko lepší a k problémům zde už nedochází.
Vsadím se kdybych nuvi reklamoval, v gaermiu udělají totéž a nahrají originál FW bez jakýchkoliv uprav, ten FW s logem kooperativy....logo nebude patrně jediný zásah a je tam někde chyba.
Doufám že tohle bude číst pan bureš z pražských letnan :) ;) když se mu na prodejně obejví někdo se stejným problémem jaký jsem měl já.
WolfN
 
Příspěvků: 49
Registrace: 06.06.13 23:10 (Čt)

Re: Nüvi 40 vs Nüvi 1300 rozdíly?

Odeslatod noEXP » 13.06.13 22:50 (Čt)

WolfN: dneska jsem to sledoval a ve meste cca 12m les cca 9m tak me ty tvoje hodnoty prisly divny. Jsou veci mezi nebem.....
noEXP
 
Příspěvků: 17
Registrace: 22.06.11 9:35 (St)

Re: Nüvi 40 vs Nüvi 1300 rozdíly?

Odeslatod WolfN » 13.06.13 23:21 (Čt)

Jo ve městě to takhle má přibližně také, v ulicích mezi vyššími domy jde přesnost dolů u každé navigce ale problém po tom co jsem se zbavil koop customizace nebyl, první den když jsem nuvi protáhnul v telči ano, ted je naštěstí pokoj ;)
Nebo je možné že už se gpska tzv. "zahřála" po tom skoro tisících km (mám běžně 200-400km) a je mimo záběh ale to je nejspíš blbost..fakt nevím, hlavně že už vše šlape jak má. ;)
WolfN
 
Příspěvků: 49
Registrace: 06.06.13 23:10 (Čt)

Re: Nüvi 40 vs Nüvi 1300 rozdíly?

Odeslatod thomas007 » 14.06.13 9:13 (Pá)

Logo ale nemá s firmwarem GPS chipu nic společného. :)
Obrázek uživatele
thomas007
 
Příspěvků: 535
Registrace: 26.10.12 9:26 (Pá)

Re: Nüvi 40 vs Nüvi 1300 rozdíly?

Odeslatod noEXP » 14.06.13 9:58 (Pá)

thomas007: je to kompletni flash ze stranek garminu + uprava loga tak to bude mit neco spolecneho
noEXP
 
Příspěvků: 17
Registrace: 22.06.11 9:35 (St)

Re: Nüvi 40 vs Nüvi 1300 rozdíly?

Odeslatod thomas007 » 14.06.13 11:40 (Pá)

Software zustava stejny. Logo je proste jen obrazek prevedeny do potrebneho formatu. POkud vyjde novy fw, logo se neprepisuje. Ale necham Vas u tech "konspiracnich teorii"... :bigwink:
Obrázek uživatele
thomas007
 
Příspěvků: 535
Registrace: 26.10.12 9:26 (Pá)

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: GPS přijímače

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: CommonCrawl [Bot], Google [Bot] a 1 návštěvník.