Garmin 3490

Vše co se týká železa značky Garmin.

Re: Garmin 3490

Odeslatod Kofolytik » 14.05.12 20:37 (Po)

Co navigace, to jiný výsledek. 2390 to spočítala na 12 zastávek a 146 km.
Obrázek uživatele
Kofolytik
 
Příspěvků: 305
Registrace: 10.09.08 16:23 (St)

Re: Garmin 3490

Odeslatod rtreml » 31.12.12 1:00 (Po)

zdravím , po aktualizaci map mám v navigaci složka"Mapa a vozidlo - méMapy " jen CN Europe NTU 2013.30 3D , CN Europe NTU 2013.30 ALL a dříve jsem tam měl ještě Europe DEM ,
Lze někde stáhnout-doinstalovat chybějící složku/soubor Europe DEM , prosím o radu. Děkuji .mám 3490 T
Garmin 3490LMT
rtreml
 
Příspěvků: 33
Registrace: 12.12.10 13:52 (Ne)

Re: Garmin 3490

Odeslatod jfk.j » 22.07.14 11:25 (Út)

Dobrý den. Jsem jenom laický uživatel nové navigace Garmin 3490, kterou však považuji za výborný přístroj a předem se omlouvám za dotaz, na který se mi nepodařilo najít odpověď. Ve specifikaci tohoto přístroje je mimo jiného uvedeno: "Hlásí názvy ulic - Ano". Tuším, že chyba je mezi židlí a navigací, ale mohl by mi někdo zkušenější poradit, jak zprovoznit tuto funkci? Mám nastavený ženský hlas - jak se jmenuje nevím. Jestli je dotaz více než amatérský, tak se za něj omlouvám a děkuji za případné odpovědi. Jaroslav.
jfk.j
 
Příspěvků: 2
Registrace: 09.07.14 13:14 (St)

Re: Garmin 3490

Odeslatod thomas007 » 22.07.14 12:04 (Út)

jfk.j napsal:Dobrý den. Jsem jenom laický uživatel nové navigace Garmin 3490, kterou však považuji za výborný přístroj a předem se omlouvám za dotaz, na který se mi nepodařilo najít odpověď. Ve specifikaci tohoto přístroje je mimo jiného uvedeno: "Hlásí názvy ulic - Ano". Tuším, že chyba je mezi židlí a navigací, ale mohl by mi někdo zkušenější poradit, jak zprovoznit tuto funkci? Mám nastavený ženský hlas - jak se jmenuje nevím. Jestli je dotaz více než amatérský, tak se za něj omlouvám a děkuji za případné odpovědi. Jaroslav.


Jaké mapy jsou v přístroji nainstalované a zapnuté? Pokud je jich víc, zapněte jen jednu a navigace na Vás bude mluvit. ;)
Obrázek uživatele
thomas007
 
Příspěvků: 535
Registrace: 26.10.12 9:26 (Pá)

Re: Garmin 3490

Odeslatod jfk.j » 22.07.14 12:23 (Út)

V kategorii "méMapy" je zaškrtnuto - Europe DEM, CN Europe NTU 2015.10 3D, CN Europe NTU 2015.10 ALL. Navigace normálně komunikuje - hlásí za kolik metrů odbočit a kam (doprava - doleva, držte se vpravo ap). Měl jsem představu, že bude i hlásit např.: Po 500 metrech odbočte doprava do ulice Smíchovská. Ale asi jsem si to vše špatně vyložil. Děkuji Jaroslav
jfk.j
 
Příspěvků: 2
Registrace: 09.07.14 13:14 (St)

Re: Garmin 3490

Odeslatod thomas007 » 22.07.14 14:02 (Út)

Tohle umí teď v podstatě jen nuvi 3597T jesi se nepletu.
Obrázek uživatele
thomas007
 
Příspěvků: 535
Registrace: 26.10.12 9:26 (Pá)

Re: Garmin 3490

Odeslatod lubpf » 30.07.14 8:16 (St)

Podle mého je to další "Garminí" hra. Stejně jako je v letáku na 3490 uvedeno hlasové ovládání. Ono to vše funguje, i ty ulice, ale jen v angličtině. My Češi máme holt smůlu.
Nuvi 3490
lubpf
 
Příspěvků: 29
Registrace: 01.11.11 21:13 (Út)

Re: Garmin 3490

Odeslatod Kubas » 07.08.14 22:21 (Čt)

nazdar pánové, měl bych takový dotaz....

Mám 3490 a nastavím trasu z bodu A do bodu C... vše OK, spočítá se, vyznačí na mapě, jedu.... Když si chci zvolit objížďku, tak v reálném čase nastavím bod B, zadám ho jako průjezdní, potvrdím, navigace přepočítá celkový čas dojezdu do C vše je OK.

Jenže je v tom jeden háček: celková trasa na mapě (fialově vyznačená cesta) se mi zobrazí jen z A do B. čili vidím náhled jak dojedu do B, ale nevidím jak mě pak navi vede do C. Toto se zobrazí až když dojedu do B.

Pro mě je to zásadní problém, protože jsem byl zvyklý průjezdní body používat tak (při objížďkách), že jsem si nějaký takový bod nastavil, podíval se, jak vypadá celá trasa s tímto průjezdním bodem, viděl celkový čas (čili jsem viděl kolik mi to přidá) a podle toho se rozhodl, jestli touto variantou pojedu....

Teď sice vidím o kolik je díky průjezdnímu bodu trasa delší, ale nevidím samotnou trasu. Tzn. teoreticky můžu dojet do průjezdního bodu a tam mě navigace může poslat po té samé cestě zpět, protože ji to tak vychází nejlépe.... čili prostě tu alternativní trasu mi to není schopné pořádně ukázat.... :(

samozřejmě vím že jsou tam nějaké varianty porkočilých objížďek, ale to jsou pořád nějaké předvolené varianty co ta navigace vybere, ale já jsem byl zvyklý si tu objížďku nastavit úplně sám....

Je to vlastnost toho přístroje nebo se to dá řešit nějakým nastavením....? díky moc....
Kubas
 
Příspěvků: 5
Registrace: 07.08.14 22:11 (Čt)

Re: Garmin 3490

Odeslatod thomas007 » 08.08.14 9:53 (Pá)

Je to vlastnost tohohle a všech novejch přístrojů.
Obrázek uživatele
thomas007
 
Příspěvků: 535
Registrace: 26.10.12 9:26 (Pá)

Re: Garmin 3490

Odeslatod Kubas » 09.08.14 7:52 (So)

díky.... už jsem se to naučil dělat přes aplikace a plánovač trasy, který tam je.... je to ale o dost hloupější postup.... no co už, jinak zatím spokojenost....
Kubas
 
Příspěvků: 5
Registrace: 07.08.14 22:11 (Čt)

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: GPS přijímače

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: Brandwatch/Magpie [Bot], CommonCrawl [Bot] a 4 návštevníci.