Garmin 3490

Vše co se týká železa značky Garmin.

Re: Garmin 3490

Odeslatod Cuba Libre » 19.01.12 14:51 (Čt)

Garmin OC Letňany napsal:Já používám jen s HD čidlem a to funguje výborně. Dokonce pro mě bylo milé překvapení, že při průjezdu tunelem ukazuje rychlost z řídící jednotky :)

...ale pravděpodobně ten impuls stejně jako 3790 nedokáže využít pro simulaci trasy, je to tak?
Obrázek uživatele
Cuba Libre
 
Příspěvků: 141
Registrace: 20.11.09 17:49 (Pá)

Re: Garmin 3490

Odeslatod algy » 20.01.12 13:13 (Pá)

Ahoj, dovoluji si vstoupit do tohoto fóra. Kromě několika outdoorových gépéesek (hlavně kvůli GC), kde autonavigace byla jen takový doplněk, jsem po vánocích přikúpil tenhle přístroj - 3490. Jsem docela spokojený, ne že by tam nebyly věci, které bych radši viděl jinak, ale je to vše čistě subjektivní a na funkci to nemá vliv :D . Včera jsem upgradoval na 4.40, vše funguje jak má. Tedy dneska ráno nastalo trochu zděšení, když při spuštění navigace na cíl nenaskočila tlustá fialová navigační čára, ani šipky odboček v levém horním rohu, a taky brousek úplně oněmněl. Ve složce Mé mapy se totiž aktivovaly i Topo a Atlas, takže když jsem je odznačil, bylo vše v poho.
Co mě však jaksi nefunguje, je ten videopřehrávač, v Aplikacích tam nic nevidím, ani když jsem nahrál na kartu MP4 video (přímo do kořenového adresáře). Musím k tomu ještě něco doinstalovat?
A taky neumím v PC zobrazit skryté složky (např. System s mapou CNE). Ve Win7 mám nastaveno Zobrazovat skryté složky, a nejde mě to vidět ani v Průzkumníku, ani v total commanderu. Kdesi tady byla zmínka o menu pro developery, což nevím co je... :frown:
Takže díky za případné rady
algy
 
Příspěvků: 7
Registrace: 20.01.12 12:51 (Pá)

Re: Garmin 3490

Odeslatod Garmin OC Letňany » 20.01.12 13:43 (Pá)

Dobrý den,
Aby se Vám v menu objevil videopřehrávač tak musíte mít zakoupenou verzi s audio kabelem a MP3 přehrávačem. V Letňanech tyto funkce našim zákazníkům aktivujeme i když verzi audio nekupují. Menu pro Developery se aktivuje tak že na mapě nejdříve kliknete na ukazatel rychlosti -> tím se dostanete na trasový počítač -> v trasovém počítači podržte cca 10sec prst opět na ukazatel rychlosti -> následuje volba MTP Settings -> Mass Storage

Co se samotného přehrání souborů týče tak to je další oříšek.. Toto jsem našel na jiném zahraničním fóru:

3490 supported video formats are:
.avi, .mp4 (H.264 video codec only!), AAC audio codec (48000 Hz, 16 bit), resolution up to 720*480.
.asf (WMV1, WMV2, WMV3 video codec), MSAudio1, MSAudio2, MSAudio3 audio codec (48000 Hz, 16 bit), resolution up to 720*480.
.wmv (WMV video codec), wma audio codec, resolution up to 720*480.


V praxi to ale znamená většinu videí co máte běžně v PC prohnat přes konvertor..
Standa Bureš - vedoucí prodejny
letnany@garmin.cz
Facebook
Obrázek uživatele
Garmin OC Letňany
VIP
 
Příspěvků: 369
Registrace: 28.07.10 14:52 (St)

Re: Garmin 3490

Odeslatod algy » 20.01.12 14:06 (Pá)

Nepřítomnost videa mě vůbec netrápí, jen jsem měl pochybnosti, zda se nový fw nainstaloval korektně, aby tam třeba nebyly i jiné chyby, ale tím se situace vysvětluje.
Vstup do toho "servisního" menu někdy vyzkouším, může se to hodit.
Rozhodně děkuji za odpověď :)
algy
 
Příspěvků: 7
Registrace: 20.01.12 12:51 (Pá)

Re: Garmin 3490

Odeslatod algy » 20.01.12 15:55 (Pá)

Ještě snad jeden dotaz: Vytvořil jsem si řadu waypointů, které jsem uspořádal do několika uživatelských kategorí. Nyní chci jednu z mnou vytvořených kategorí vymazat, je prázná (neobsahuje žádný wpt), ale vymazat nejde. Ani přejmenovat. Má s tím někdo nejakou zkušenost?
algy
 
Příspěvků: 7
Registrace: 20.01.12 12:51 (Pá)

Re: Garmin 3490

Odeslatod eidz » 30.01.12 23:18 (Po)

Bugs ve firmware 4.40
- přehrávač MP3 sice funguje na pozadí, tj. lze opustit MediaPlayer a jít kamkoliv jinam. Jenže, pokud máte nastaveno Prodlevu displeje, např. 2 minuty, tak za 2 minuty se navigace vypne, ať se přehrává nebo ne :frown:

Jinak klobouk dolů, klikáním v Media Playeru to umí hodně funkcí a i zobrazení cover obalu (pokud je)... Pěkné, konečně něco, co vypadá jako, že u toho někdo i myslel.

Co se týká mapy, tak jsem uchvácený, co to umí. Kromě hezkých velkých ikon, které budou fakt vidět (on je trochu rozdíl, jestli máte navigaci na stole doma a na skla v autě...), tak konečně výběr POI na mapě dá možnost navigovat na tento bod. Detaily POI, fotka, atd. jsou samozřejmost.

Celkově pocit propracovanosti a krokem vpřed.
Garmin nüvi 3790T - minulost
Garmin nüvi 765T - minulost
Obrázek uživatele
eidz
 
Příspěvků: 353
Registrace: 11.08.09 14:48 (Út)

Re: Garmin 3490

Odeslatod eidz » 20.02.12 7:17 (Po)

Bugs ve firmware 4.40

Pokud máte definované vlastní objížďky, typ cesta (ne oblast), tak při update mapy CN 2012.30 na CN2012.40 přestala objížďka fungovat.
Podobně je to při změně mapových podkladů.

Důvod je zřejmý - objížďka je konkrétní část dané mapy, kterou pro výpočet trasy navigace ignoruje. Pokud se změní mapové podklady, je to jinak.
Např. u Atlas 2011.5NT a CN2012.30 byl rozdíl v té samé silnici 30 m - při přepnutí map se zablokovaná cesta zobrazila v poli, tj. výpočet šel i touto neprojízdnou trasou.
Garmin nüvi 3790T - minulost
Garmin nüvi 765T - minulost
Obrázek uživatele
eidz
 
Příspěvků: 353
Registrace: 11.08.09 14:48 (Út)

Re: Garmin 3490

Odeslatod mikr » 10.03.12 18:35 (So)

Dobrý den pánové. Po v několika předchozích strojích (660,670,675,3790)jsem pořídil 3490LMT. Vše je OK, jen v modu "Kam vést" mě chybí možnost -procházet mapu.Taky hledání míst v Atlasu a v TOPO je podivné. Jinak je to parádní kousek.
Garmin 660,760,765,3790,3490,3597
mikr
 
Příspěvků: 29
Registrace: 04.12.11 18:06 (Ne)

Re: Garmin 3490

Odeslatod eidz » 12.03.12 7:37 (Po)

A můžete mi napsat, proč?

Jako u Garminu je hodně věcí podivných, ale zrovna toto je dle mého názoru naprosto OK.
Kam vést?
Zobrazí se možnosti zadání cíle (ne mapové).
Zobr. mapy
Zobrazí se mapa, kde klikem lze spustit volbu JET.

Nějak nechápu, proč věc, funkci, co máte hned vedle, chcete mít zdvojenou.
Garmin nüvi 3790T - minulost
Garmin nüvi 765T - minulost
Obrázek uživatele
eidz
 
Příspěvků: 353
Registrace: 11.08.09 14:48 (Út)

Re: Garmin 3490

Odeslatod mikr » 12.03.12 19:23 (Po)

Musím souhlasit. Po lepším průzkumu je tato funkce v Zobrazit mapu v pohodě.Dnes jsem poprvé jel podle navigace a co se nestalo. Navi nepřepočítává při uhnutí z trasy .To je asi horší problém.
:x
Naposledy editoval mikr dne 13.03.12 18:13 (Út). Počet editací: 1x.
Garmin 660,760,765,3790,3490,3597
mikr
 
Příspěvků: 29
Registrace: 04.12.11 18:06 (Ne)

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: GPS přijímače

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: Brandwatch/Magpie [Bot], CommonCrawl [Bot] a 1 návštěvník.