nuvi 1410 v letadle - problém s trasou

Vše co se týká železa značky Garmin.

nuvi 1410 v letadle - problém s trasou

Odeslatod Mirek_H » 20.08.11 23:10 (So)

Do "automobilové" nuvi 1410 jsem nahrál leteckou mapu AERO TOPO.
V MapSource vytvořím trasu, přenesu do GPS trasu a stopy, Importuji... ale v GPS se nezobrazí přímá spojnice traťových bodů jako v MapSource - ale navigace mi trasu přepočítá po silnicích. Podle toho se létat nedá :)
Jde s tím něco dělat, nebo když to není letecká GPS, tak to nepůjde?
Obrázek uživatele
Mirek_H
 
Příspěvků: 6
Registrace: 12.08.11 18:35 (Pá)

Re: nuvi 1410 v letadle - problém s trasou

Odeslatod Cheetah007 » 21.08.11 9:56 (Ne)

Koupil bych spise navigaci od garminu primo do letadla....rada nuvi zna jen Automobil a Chodec a nahrana mapa to myslim nezmeni.
Garmin nüvi 3790 nüMaps Lifetime / CN Europe NT 2012.20 / FW4.30 /
Cheetah007
 
Příspěvků: 54
Registrace: 01.07.10 0:47 (Čt)

Re: nuvi 1410 v letadle - problém s trasou

Odeslatod Tragedie_v_JZD » 21.08.11 10:22 (Ne)

Až budeš z MapSourcu tu leteckou mapu do navigace posílat, tak tam odksrttni volbu, ze chces do navigace poslat i routovací data.

Potom, co to udelas, bude mapa naroutovatelná a výsledek se dostaví - v navi budeš mít rovné čáry.
Garmin DriveLuxe 50 + Garmin Approach S1
Tragedie_v_JZD
 
Příspěvků: 683
Registrace: 19.10.08 20:35 (Ne)

Re: nuvi 1410 v letadle - problém s trasou

Odeslatod Mirek_H » 21.08.11 12:15 (Ne)

Díky za radu - i když zatím to nefunguje. Až budeš mít trochu času, uvítal bych přesnější informace, kde - co - jak. (Mám MapSource 6.16.3)
Mapu z nuvi jsem vymazal a chtěl znovu poslat s volbou, jak radíš. Ale přenos mapy žádnou takovou volbu nenabízí:
Odeslat_do_zarizeni.JPG

V MS jsem také v Předvolbách nastavil přímé trasy - jak praví nápověda, takhle volby by mělatvořit trasu jako přímou spojnici trasových bodů:
Predvolby_MS.JPG

Výsledek je stále stejný - po přenosu trasy do nuvi, importu trasy je v GPS zobrazena nikoli přímo, ale stále po silnicích...
Nemáte oprávnění prohlížet přílohy.
Naposledy editoval Path dne 22.08.11 9:55 (Po). Počet editací: 1x.
Důvod: Odstraněna citace předchozího příspěvku.
Obrázek uživatele
Mirek_H
 
Příspěvků: 6
Registrace: 12.08.11 18:35 (Pá)

Re: nuvi 1410 v letadle - problém s trasou

Odeslatod Tragedie_v_JZD » 21.08.11 13:13 (Ne)

Ten přepínač není v tom okně pro přesun, ale v hlavní oně aplikace, když máš vybranou záložku mapy, tak vlevo dole je takový schovaný checkbox.

Jinak, nastavení routování a podobnýách věci se nepřenáší z mapsource do navigace, takže v mapsourcu můžeš mít nastaveno co chceš.
Garmin DriveLuxe 50 + Garmin Approach S1
Tragedie_v_JZD
 
Příspěvků: 683
Registrace: 19.10.08 20:35 (Ne)

Re: nuvi 1410 v letadle - problém s trasou

Odeslatod Mirek_H » 21.08.11 13:43 (Ne)

Díky, vidím to, ale nijak se mi nedaří to zpřístupnit, ať dělám co dělám, pořád je to šedivé... Zkouším to s trasou i bez ní, ať mapy vyberu, nebo ne - nepřístupná volba....
Nemáte oprávnění prohlížet přílohy.
Naposledy editoval Path dne 22.08.11 9:55 (Po). Počet editací: 1x.
Důvod: Odstraněna citace předchozího příspěvku.
Obrázek uživatele
Mirek_H
 
Příspěvků: 6
Registrace: 12.08.11 18:35 (Pá)

Re: nuvi 1410 v letadle - problém s trasou

Odeslatod Tragedie_v_JZD » 21.08.11 13:56 (Ne)

A nemate v navi zaplou jeste nejakou jinou routovatelnou mapu? Ono je klidne mozne, ze ta air mapa vubec neni rotovatelna... Resp, loni na jare jsem ji pouzival a ani v mapsource a ani v navi jsem snad ani nastavovat primou navigaci nemusel.

Mimochodem, kdyz tedy letani... Nechcete koupit leteckeho garmina 96c? Akorat ho prodavam...
Garmin DriveLuxe 50 + Garmin Approach S1
Tragedie_v_JZD
 
Příspěvků: 683
Registrace: 19.10.08 20:35 (Ne)

Re: nuvi 1410 v letadle - problém s trasou

Odeslatod Mirek_H » 21.08.11 14:11 (Ne)

V nuvi mám AERO TOPO CZ/SK/H v 7.1 silniční ATLAS Czech 2011 NT - vždy vyberu jen jednu z nich.
Tenhle problém bych nečekal, protože MS trasu tvoří správně - jako rovné úseky - i předtím, než jsem to v Předvolbách vybral.

Díky za nabídku, ale kupovat speciální leteckou GPS nechci, v některých letadlech, se kterými lítám GPS je, tam, kde ne jsem si dosud bral PDA - pravda, víc jsem tam používal SeeYou. Nuvi jsem dostal, tak jsem uvítal, že to je Garmin a že mi tam letecká mapa běží a vše je větší, čitelnější...
Lítá se podle mapy, beru to jen pro kontrolu polohy a pro záznam skutečné trasy letu - takže i bez trasy je to dobrá věc, ale je fakt, že by to jít mělo....
Naposledy editoval Path dne 22.08.11 9:55 (Po). Počet editací: 1x.
Důvod: Odstraněna citace předchozího příspěvku.
Obrázek uživatele
Mirek_H
 
Příspěvků: 6
Registrace: 12.08.11 18:35 (Pá)

Re: nuvi 1410 v letadle - problém s trasou

Odeslatod Kodýl » 21.08.11 17:32 (Ne)

V AERO TOPO CZ/SK/H v 7.1 žádná routovací data nejsou,
trasu ti to vypočítává ze základní mapy gmapbmap.img .
Tuto základní mapu nemaž nejspíš by přestala nüvi fungovat,
já si zvolím Mimo silnice a trasu mám vzdušnou čarou k cíli.
cesta nüvi 200: Nastavení - Navigace - Nastavení tras - Mimo silnice
https://youtu.be/VW9lVN3nv8I
Obrázek uživatele
Kodýl
 
Příspěvků: 479
Registrace: 25.01.08 22:09 (Pá)

Re: nuvi 1410 v letadle - problém s trasou

Odeslatod Mirek_H » 21.08.11 20:51 (Ne)

VYŘEŠENO! :) :)
Díky Tragédovi, kterého znám z fóra o virtuálním lítání jsem proniknul zase trochu víc do MS, ale na řešení mne přivedl poslední příspěvek od Krokodýla - to ťuknutí "Mimo silnice"

Prakticky mi to tedy na nuvi 1410 funguje takto:
- trasu přenesu z MS a v nuvi udělám IMPORT z "Moje data"
- na hlavní obrazovce vyberu "KAM VÉST", "Trasy", "Zvolit trasu"

- nyní se trasa na mapě zobrazí špatně = GPSka se snaží navigovat po silnicích

- vlevo jsou tři tlačítka, vybereme horní - "Upřesnit"
- na další obrazovce zvolit "Upravit" a dál "Přepočítat"
- následující obrazovka se jmenuje "Nastavení tras" - tady zvolit "Mimo silnice" - právě tohle je klíčové.

Po potvrzení "OK" se na mapě trasa zobrazí správně = jako přímá spojnice trasových bodů.

Třeba to pomůže i někomu jinému...
Obrázek uživatele
Mirek_H
 
Příspěvků: 6
Registrace: 12.08.11 18:35 (Pá)


Zpět na Garmin: GPS přijímače

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: CommonCrawl [Bot] a 4 návštevníci.