GARMIN 1310 liftime

Vše co se týká železa značky Garmin.

GARMIN 1310 liftime

Odeslatod romanfuksa » 18.07.11 21:36 (Po)

Zdravím všechny,
jsem čerstvým majitelem výše uvedeného modelu a mám pár otázek.
1. po zadání a vypočtení trasy si dám zobrazit trasu a pokud touto trasou na displaji procházím, cca po 1-2 minutách se navigace sama vypne. Po opětovném zapnutí a znovu procházení trasy se opět vypne.
Nemáte někdo takovouto zkušenost?
2. Vede mě to do jednosměrný ulice, nebo taky jednou dokonce na silnici, která končí jako stezka pro chodce a cyklisty.
3. vložil jsem SD kartu, ale po připojení na stránky GARMIN, kdy se objeví velikost paměti to stále ukazuje tu jako bez karty.
ještě jsem se někde dočetl, že při funkci nastavení objížděk je u této navigace při zatržení objíždění dálnice a placených úsekú automaticky vyloučena i jízda po silnicích 1. třídy?
Jste někdo schopen mi v
tomto udělat jasno?
Děkuji, Roman
romanfuksa
 
Příspěvků: 14
Registrace: 18.07.11 21:23 (Po)

Re: GARMIN 1310 liftime

Odeslatod Romstar » 19.07.11 7:40 (Út)

Zdravím, to vypínání vypadá na chybu FW. Máte poslední FW?
2. V objížďkách zatrhnout Nezpevněné povrchy aby Vás to nehnalo na polní cesty atd. Může být i chyba v mapě, já osobně používám minimálně Krátkou trasu při Rychlé se nestává, že by mě vedla někam kam nechci.
Když mě vede do jednosměrky tak to ignoruji a nechám trasu přepočítat.
3. Karta se Vám v pc zobrazuje jako samostatný disk s vnitřní pamětí nic neuděláte. Ano vyhnutí se ,,Dálnicím,, znamená vyhnutí se hlavním silnicím. Vyhnutí se Placeným znamená, že Vás povede klidně i na Dálnici pokud je bez poplatku a to je v pořádku.
Funkce vyhnutí se ,,Dálnicím,, je funkce k ničemu a tu nikdy nepoužívám, je to chybný překlad a mělo by to být
Vyhnutí se Hlavním silnicím.
Obrázek uživatele
Romstar
 
Příspěvků: 342
Registrace: 30.08.08 15:54 (So)
Bydliště: Prostějov

Re: GARMIN 1310 liftime

Odeslatod Kvarter » 19.07.11 11:49 (Út)

A pokud mohu i já poradit tak se podívej na téma viewtopic.php?f=19&t=1411 a hlavně na viewtopic.php?f=19&t=833 která mi hodně pomohla...
Kvarter
 
Příspěvků: 8
Registrace: 25.06.11 22:38 (So)

Re: GARMIN 1310 liftime

Odeslatod romanfuksa » 19.07.11 16:05 (Út)

Zdravím,
mám poslední FW, ale docela mně překvapilo, že po zakoupení asi tak v průběhu 2 dnú se to aktualizovalo 2x.
Ještě mám jeden dotaz.
Uvedu praktický příklad:
zadám si trasu s určitými objížďkami , dejme tomu, že si zadám aby vedla po dálnici a po vypočtení si cílové místo uložím do oblíbených.
Příště zase pojedu do toho samého cíle, zadám určité parametry, dejme tomu že nechci po dálnici a po navolení " KAM VÉST" si z oblíbených navolím ten CÍL již dříve uložený.
Zajímá mě, jestli trasa povede podle parametrů, které byly zadány při prvním uložení do oblíbených, nebo bude
brát v ůvahu moje nové požadavky?
nad jsem to popsal srozumitelně?
Prostě jestli v OBLÍBENÝCH JE ULOŽENO JEN TO CÍLOVÉ MÍSTO, NEBO TA CELÁ TRASA PODLE PRVOTNĚ ZADANÝCH PARAMETRŮ PRVNÍ JÍZDY DO TOHO CÍLE?

Díky, Roman.
romanfuksa
 
Příspěvků: 14
Registrace: 18.07.11 21:23 (Po)

Re: GARMIN 1310 liftime

Odeslatod Romstar » 19.07.11 16:14 (Út)

Uložen je jen ten bod. Řada 13xx neumožňuje uložit trasu.
Obrázek uživatele
Romstar
 
Příspěvků: 342
Registrace: 30.08.08 15:54 (So)
Bydliště: Prostějov

Re: GARMIN 1310 liftime

Odeslatod romanfuksa » 20.07.11 21:18 (St)

Zdravím,
ještě mám další dotaz, protože si s tím doma hraju a tápu.
Když zadám např. trasu z Pardubic do Syrovic u Brna, tak po náhedu trasy se zobrazí trasa i po D1, ale když si zvolím seznam křižovatek, tak nikde není odkaz, že mám najet taky někde na D1.
Docela mám obavy tomu věřit a nevím, co si mám o tom navigování myslet?
Díky za reakci.
Roman.
romanfuksa
 
Příspěvků: 14
Registrace: 18.07.11 21:23 (Po)

Re: GARMIN 1310 liftime

Odeslatod Path » 20.07.11 21:23 (St)

Tak si navrženou trasu zkontrolujte vizuálně:

Status bar (horní lišta v mapě) >> Zobrazit mapu
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: GARMIN 1310 liftime

Odeslatod romanfuksa » 20.07.11 22:00 (St)

právě že vizuálně to po dálnici vede.
No a ještě mám snad poslední dotaz.
V situaci kdy je GPS zapnutá (doma) a hraju si s tím, tak po nějáké době mě to při zadání trasy píše PŘIJÍMAČ VYPNUTÝ, ale jinak vše funguje normálně, připadá mi to jako u PC úsporný režim, ale nevím jak ho znova probudit.
Když stlačím tl. POWER tak se v červeným obdélníku zobrazí VÝKON VYPNUT. Myslel jsem, že po dotyku na to
se probudí, ale ona se vypne GPS.
Druhou možnost jsem zkusil ještě jednou stlačit POWER, ale to se taky vypnulo.
Proto se chci zeptat, jestli jediná možnost jak z tohoto vypnutého výkonu to znovu zapnout je opravdu vypnutí a opětovné zapnutí?
Mám obavy, jestli jsem nekoupil zbytečně levný okleštěný model. Nebo je to takhle u všech?

Díky.
romanfuksa
 
Příspěvků: 14
Registrace: 18.07.11 21:23 (Po)

Re: GARMIN 1310 liftime

Odeslatod Romstar » 20.07.11 22:07 (St)

Zdravím, Nástroje- Nastavení- Systém- Simulátor- Vypnuto/ Zapnuto :-)
Je to levný model, ale od těch dražších se mnoho neliší.
Obrázek uživatele
Romstar
 
Příspěvků: 342
Registrace: 30.08.08 15:54 (So)
Bydliště: Prostějov

Re: GARMIN 1310 liftime

Odeslatod romanfuksa » 20.07.11 22:17 (St)

to mě je jasný, ale i když navolím simulátor zapnut, tak stejně je to ve stavu vypnutého výkonu a pokud chci zadanou trasu vypočítat, tak to musím vypnout a zapnout.
romanfuksa
 
Příspěvků: 14
Registrace: 18.07.11 21:23 (Po)

Další

Zpět na Garmin: GPS přijímače

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: CommonCrawl [Bot] a 3 návštevníci.