Garmin 1310

Vše co se týká železa značky Garmin.

Garmin 1310

Odeslatod Kvarter » 07.07.11 12:08 (Čt)

Zdravím a nejdříve děkuji za chod tohoto fora ;) je mi už přes 35 a sice s pc trochu umím ale s navigací vůbec,koupil jsem si Garmin 1310 nuvi s livetime cz mapami,ale použil jsem ji zatím na týdenní dovolenou(mám jí od 26.6.2011)je to paráda to jo ale..(mimochodem díky Vám jsem si nahrál obě nové mapy uspěšně :D )jenže prosím o pomoc s firmware-a to s tímto- přes webupdater mi hlásí-je aktuální-ale v GPS mám toto-SV 5,30(nahoře)a v okně verze SV je GPS:4,30 Text 3,40 atd..tak jak je to?pletu si jen pojmy?a ještě má umět Asistent jízdních pruhů...co to je?a umí to skutečně???prosím poraďte a děkuji...a ještě něco sice čtu o tom radary a zvuk ale umí to i tato??(pochopil jsem dobře že musím dát stahovat s waw soubory a mít v poiladeru i sox.exe??)je to tak..?děkuji za odpověď
Kvarter
 
Příspěvků: 8
Registrace: 25.06.11 22:38 (So)

Re: Garmin 1310

Odeslatod Path » 08.07.11 10:25 (Pá)

Kvarter napsal:..prosím o pomoc s firmware-a to s tímto- přes webupdater mi hlásí-je aktuální-ale v GPS mám toto-SV 5,30(nahoře)a v okně verze SV je GPS:4,30 Text 3,40 atd..tak jak je to?pletu si jen pojmy?

Garmin má menší odchylky v terminologii, ale je to v pořádku. Verze software většinou znamená verzi instalovaného firmware pro obsluhu zařízení. U verze SW GPS se jedná o firmware pro GPS čipset.

Kvarter napsal:..a ještě má umět Asistent jízdních pruhů...co to je?a umí to skutečně???

Obecně nuvi 1310 řazení jízdních pruhů nezobrazuje (i když to může mapa podporovat), ale u nás se prodávají některé upravené kousky, které to zvládnou. Záleží tedy, u koho a jakou verzi jste toto nuvi zakoupil. Řazení pruhů se zobrazuje v levém horním rohu na mapové stránce při aktivní navigaci, viz obr.

Obrázek

Kvarter napsal:...a ještě něco sice čtu o tom radary a zvuk ale umí to i tato??(pochopil jsem dobře že musím dát stahovat s waw soubory a mít v poiladeru i sox.exe??)je to tak..?děkuji za odpověď


Ano, dohrajte sox.exe. Dost se o tom zde psalo, např. zde.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: Garmin 1310

Odeslatod Kvarter » 08.07.11 13:15 (Pá)

FW je tedy ok,řazení pruhů mi ta moje placka asi podporuje,neboť se mi v tom rohu také zobrazují "šipky"no a s tím SOX tak to jdu zkusit :D ...Velice děkuji za odpověď...
Kvarter
 
Příspěvků: 8
Registrace: 25.06.11 22:38 (So)

Re: Garmin 1310

Odeslatod kahuda » 11.07.11 7:26 (Po)

Zdravím, chtěl bych se zeptat, jestli nuvi 1310 podporuje zobrazení křižovatky? Ještě jsem na takovou nenarazil (mám asi týden) , při navigaci se sice zobrazí na displeji po přepnutí na náhled odbočky dole "zobrazení křižovatky" , ale nejde na to máčknout. Zkoušel jsem simulovat trasy po D1, ale nikde mi to nešlo. Pokud to tuto funkci nemá, bylo by možno ji tam nějak dostat? Předem moc děkuji za odpověď - jsem úplný navigační začátečník.
Obrázek uživatele
kahuda
 
Příspěvků: 10
Registrace: 08.07.11 10:37 (Pá)

Re: Garmin 1310

Odeslatod Path » 11.07.11 9:14 (Po)

Standardně model 1310 náhledy křižovatek (junction view) nezobrazuje. S touto úpravou to ale zvládne, jen je zapotřebí dohrát na kartu JCV soubor (složka JCV), který odpovídá verzi instalované mapy Evropy.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: Garmin 1310

Odeslatod Rubic » 11.07.11 12:21 (Po)

Zdravím,
1310 LT mapu Evropy běžně nemívá, s úpravami bych nechvátal.
http://www.garmin.cz/produkty/auto-moto ... etime.html
Mýlím se ?
Garmin Nuvi 765T, Luxe 50, GE v7.3.1.0
Rubic
 
Příspěvků: 809
Registrace: 05.07.09 14:36 (Ne)

Re: Garmin 1310

Odeslatod kahuda » 11.07.11 12:47 (Po)

Rubic napsal:Zdravím,
1310 LT mapu Evropy běžně nemívá, s úpravami bych nechvátal.
http://www.garmin.cz/produkty/auto-moto ... etime.html
Mýlím se ?

Mapu Evropy nemá , jen atlas czech.
Obrázek uživatele
kahuda
 
Příspěvků: 10
Registrace: 08.07.11 10:37 (Pá)

Re: Garmin 1310

Odeslatod Garmin OC Letňany » 11.07.11 15:21 (Po)

Verze nuvi 1310 prodávaná přes Picodas podporuje i náhledy na křižovatky a není nutné dohrávat žádnou úpravu. Problém je v tom, že mapa ATLAS tuto funkci zatím nepodporuje a tudíž se Vám tyto náhledy zobrazí pouze se zakoupenou a nainstalovanou Evropskou mapou kdy se stáhne přes mapupdater i soubor JCV.
Standa Bureš - vedoucí prodejny
letnany@garmin.cz
Facebook
Obrázek uživatele
Garmin OC Letňany
VIP
 
Příspěvků: 369
Registrace: 28.07.10 14:52 (St)

Re: Garmin 1310

Odeslatod kahuda » 11.07.11 19:34 (Po)

Přes Picodas mám navigaci koupenou, takže díky za odpovědi!
Obrázek uživatele
kahuda
 
Příspěvků: 10
Registrace: 08.07.11 10:37 (Pá)

Re: Garmin 1310

Odeslatod Romstar » 11.07.11 23:16 (Po)

Zdravim, to se mi nějak nezdá. Nedávno jsem simuloval trasy s Atlasem a řazení do pruhů normálně fungovalo a v daleko vetším počtu než v CityNavigatoru.
Obrázek uživatele
Romstar
 
Příspěvků: 342
Registrace: 30.08.08 15:54 (So)
Bydliště: Prostějov

Další

Zpět na Garmin: GPS přijímače

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: CommonCrawl [Bot], Google [Bot], Yandex [Bot] a žádný návštěvník.