Stránka 2 z 3

Re: Automatický přepočet trasy - jak vypnout?

OdeslatOdesláno: 16.06.11 15:21 (Čt)
od Path
K přepočtu... Na staré koncepci Garminů byla poměrně široká možnost nastavení optimalizace trasy a přepočítání "Na dotaz" se historicky táhne i v samotných lokalizačních souborech současných modelů jako připravené fráze, které ale tuto fci vůbec nemají.

Když Garmin do světa vypustil řadu nuvi, zamýšlel její využití pro širokou "netechnickou" veřejnost. Z nuvi zmizelo mnoho nastavení, včetně možnosti definovat rádius objížďky, což v minulosti byla naprosto běžná věc. Osobně mi takto zamýšlený koncept nevadil, až na skutečnost, že pokročilejší přístroje typu StreetPilot přestal Garmin - z pro mě nepochopitelného důvodu - vyvíjet.

Absenci pokročilejších funkcí routingu u nuvi nevidím ani v alibismu výrobce ani preferencí dražších modelů stejné řady, ale spíše v prapodivné marketingové politice... Vyždímat co se dá, a místo přidání další funkcionality, po které uživatelé volají raději vylézt s novou řadou. A co se týká chyby (a je to chyba), na kterou nuvi_joe upozorňuje, tak se jedná hlavně o neschopnost dotáhnout firmware do plně funkční podoby. Kdybych se mohl podílet na personálním vedení takové společnosti, lítaly by třísky na všechny strany.

Re: Automatický přepočet trasy - jak vypnout?

OdeslatOdesláno: 01.07.11 10:05 (Pá)
od zdenekfabianek
Dobrý den,
stále hledám ve fóru jednoznačnou odpověď na to, jak projet vytvořenou trasu v PC.Vytvořím mapu v PC-nahraji do navigace. Potud vše dobrý. Jakmile vyjedu, tak si navigace vypočítá svoji trasu-dokonce ignoruje průjezdní body. Co s tím? Pokud není řešení, tak nemá cenu vytvářet mapy v PC.
Děkuji za rady. :)

Re: Automatický přepočet trasy - jak vypnout?

OdeslatOdesláno: 01.07.11 10:07 (Pá)
od Anders
Divny, mam Zumo 500 a trasy mi fungujou uplne normalne.
Nemas nahodou navigaci, co neumi vice prujezdnich bodu?

Re: Automatický přepočet trasy - jak vypnout?

OdeslatOdesláno: 01.07.11 10:12 (Pá)
od Sally
...trasu si určitě přepočítá GPS podle sebe, ale ignorovat průjezdní bod si moje GPS ještě nedovolila. Pokud tvá GPS neumí více průjezdních bodů, tak ti doporučuji se nechat navigovat od bodu k bodu.

Re: Automatický přepočet trasy - jak vypnout?

OdeslatOdesláno: 01.07.11 10:14 (Pá)
od zdenekfabianek
Mám 1490. Ta to snad umí, ne?

Re: Automatický přepočet trasy - jak vypnout?

OdeslatOdesláno: 01.07.11 10:28 (Pá)
od zdenekfabianek
Nechat se navigovat bod po bodu chápu.Je to sice "pakárna", ale dá se to .Myslím si, že 1490 více průjezdních bodů umí.Ale proč neumí jet na " natvrdo" vytvořené trase a neuhýbat,tak to mi hlava nebere.Vím, že se tady k tomuto tématu už napsalo dost, tak se omlouvám za znovu rejpání do tohoto tématu.

Re: Automatický přepočet trasy - jak vypnout?

OdeslatOdesláno: 01.07.11 16:10 (Pá)
od Monoid
Pocitas to v Mapsource na stejne mape (a stejne verzi mapy), jako v navigaci?

V prastarych autonavigacich od Garmina to bylo tak, ze pokud se lisila mapa v ktere byla trasa vytvorena a aktivni mapa v navigaci, tak se navigace dotazala, zda prepocitat (mozna, ze trasu prepocitala bez dotazu, ale kazdopadne oznamila, ze to je kvuli rozdilnym mapam). Nuvi to asi prepocita, aniz neco oznami.

Mozna vsak, ze to nuvi prepocitava vzdy. Pak by nezbyvalo nez tam dat dostatek prujeznich bodu, abys ji donutil jet zvolenou cestou.

Rozdil vypoctu trasy mezi navigaci a PC muze byt zpusobeny mnoha pricinami. Jednou z nich je rozdilne nastaveni preferenci pro routovani v PC a navigaci. Ovsem, ani pri shodnem nastaveni neni zaruceno, ze budou trasy v PC a navigaci vzdy shodne.

EDIT.
Musis si take uvedomit, ze pro navigaci po trase je potreba mnoho ruznych udaju (napr. nahledy krizovatek) a ty se v souboru neprenaseji. Navigace je musi nekde ziskat a nejjednodussi zpusob, jak je ziskat je: prepocitat trasu. :frown:

Re: Automatický přepočet trasy - jak vypnout?

OdeslatOdesláno: 01.07.11 17:49 (Pá)
od nuvi_joe
Monoid napsal:EDIT.
...pro navigaci po trase je potreba mnoho ruznych udaju (napr. nahledy krizovatek) a ty se v souboru neprenaseji. Navigace je musi nekde ziskat a nejjednodussi zpusob, jak je ziskat je: prepocitat trasu. :frown:


Tím chceš říci, že dobrotivý Garmin mi změní (přepočítá) mnou určenou trasu jen proto, abych se podíval na hezké náhledy křižovatek, které na původně určené trase nebyly a které mě ale v tomto případě vůbec nezajímají?

Re: Automatický přepočet trasy - jak vypnout?

OdeslatOdesláno: 02.07.11 17:42 (So)
od zdenekfabianek
Mylím, že jsem na problém přišel.Jen prosím o potvrzení mé myšlenky. Neměl jsem v navigaci zaškrtnuté políčko doprava. Navigace asi přepočítala trasu při husté dopravě.Je to možné?

Re: Automatický přepočet trasy - jak vypnout?

OdeslatOdesláno: 06.07.11 12:13 (St)
od Monoid
nuvi_joe napsal:Tím chceš říci, že dobrotivý Garmin mi změní (přepočítá) mnou určenou trasu jen proto, abych se podíval na hezké náhledy křižovatek, které na původně určené trase nebyly a které mě ale v tomto případě vůbec nezajímají?


Nevim, proc skutecne Garmin prepocitava trasu, pokud ji tedy vzdy prepocitava. Garmina uz nemam a tak to nemohu vyzkouset. U starych modelu autonavigaci a turistickych GPS trasu neprepocitaval...

Garmin z nejakeho duvodu zmenil logiku a ja se pouze domyslim, ze jeden z duvodu je, ze nechce resit problemy rozdilnych map/nastaveni v Mapsource a navigaci. Nejde jen o nahledy krizovatek, ale i o instrukce, kdy, kde a kam zatocit. Pokud to v Mapsource naplanujes v jine mape, nez je v GPS, tak jak ma GPS generovat navigacni hlasky?

Samozrejme, idealni reseni by bylo, aby GPS trasu neprepocitavala, pokud jsou mapy stejne a prepocitala, pokud se lisi. Tak to bylo v minulosti. Garmin zvolil snadnejsi cestu, ze prepocita vzdy. Proste je treba pocitat s tim a pridat do trasy nejake prujezdni body. Nebo si koupit GPS jineho vyrobce.

Ale to uz jsme trochu OT, protoze toto vlakno je o prepocitani behem jizdy, ne o prepocitani na zacatku jizdy.