Stránka 1 z 3

GARMIN Nüvi 1490TV

OdeslatOdesláno: 23.05.11 9:57 (Po)
od gespenst
Dorbý den,

chtěla bych poprosit o radu.
Vlastním navigaci GARMIN Nüvi 1490TV a mám problém, že při navigovaní po určitém čase (nikdy stejný) navigace vypne. Po zapnutí si pamatuje trasu a pokračuje plynule v navigování.
Časový horizont vypínání není nijak pravidelný (většinou vypne před tím než je třeba někde odbočit).
Před vypnutím na nic neupozorní.
Tento problém nastává jak při napájení z baterie tak i když je připojená do elektřiny.
Nevíte prosím někdo co stím?

Pokud je tento problém již někde popsán velmi se omlouvám za další vlákno, ale nepovedlo se mi jej najít.

Re: GARMIN Nüvi 1490TV

OdeslatOdesláno: 23.05.11 11:20 (Po)
od Purple
Shodou okolností jsem se chystal napsat příspěvek se stejným obsahem. V poslední době se uvedený problém u mé navigace 14 90 LMT vyskytl několikrát. K symptomům popisovaným v prvním příspěvku přidávám:
navigace se restartuje při navigování jak na mapě CNE 2011, tak i při Atlas 2011. V době restartu není prováděn žádný uživatelský zásah (změna cíle, změna mapy, objížďka, apod), ani není vyžadován přepočet trasy - stalo se tom při plynulé jízdě po R4, jak směr do Prahy, tak i ven. Kromě restartu ještě dochází k další nepříjemnosti - už se znovu nepřipojí Eco čidlo (pro opětné připojení je nutné zastavit, vypnout motor a znovu nastartovat, někdy dokonce znovu instalovat (vyhledat čidlo). Mám poslední verze map CNE 2011, Atlas 2011, verze firmware je 5.30.
PS - k dalším samovolným restartům dochází při plánování nových tras - a to zpravidla nemám více než 5 - 10 průjezdných bodů. Vážně přemýšlím nad reklamací, protože mně to dost vytáčí.

Re: GARMIN Nüvi 1490TV

OdeslatOdesláno: 23.05.11 11:30 (Po)
od gespenst
Mi se ani nerestartuje ona se prostě vypne. :frown:

Re: GARMIN Nüvi 1490TV

OdeslatOdesláno: 23.05.11 12:10 (Po)
od Jarous1
Jenom hloupý dotaz, máte oba dva při navigaci aktivní vždy jen jednu mapu ?
Při navigaci je totiž nutné mít zapnutou jen jednu, jinak to zlobí asi na úplně všech přístrojích GPS...

Re: GARMIN Nüvi 1490TV

OdeslatOdesláno: 23.05.11 12:40 (Po)
od Rubic
Zdravím,
také je potřebné projíždět "Vlastní trasu" v mapě ve které byla vytvořena, nikoli v mapě jiné. To však je obecně známo, snad to uživatelé neopomenuli. :)

Re: GARMIN Nüvi 1490TV

OdeslatOdesláno: 23.05.11 13:23 (Po)
od gespenst
Jarous1 napsal:Jenom hloupý dotaz, máte oba dva při navigaci aktivní vždy jen jednu mapu ?
Při navigaci je totiž nutné mít zapnutou jen jednu, jinak to zlobí asi na úplně všech přístrojích GPS...


Tak to bude možná můj problém :oops: Vyzkouším. Děkuji

Re: GARMIN Nüvi 1490TV

OdeslatOdesláno: 23.05.11 13:49 (Po)
od Path
Obvykle mělo v minulosti vypínaní (restarty) přijímačů dva důvody. Prvním z nich, jak už bylo zmíněno, byl problém více aktivních map a druhým instalované nestandardní POI. Určitě bych zkusil zálohoval obsah složky POI někam do PC a pak odstranit všechny soubory (s příponou *.gpi). Minimálně se tím v dalším testu vyloučí možnost této chyby.

Re: GARMIN Nüvi 1490TV

OdeslatOdesláno: 23.05.11 16:35 (Po)
od gespenst
gespenst napsal:
Jarous1 napsal:Jenom hloupý dotaz, máte oba dva při navigaci aktivní vždy jen jednu mapu ?
Při navigaci je totiž nutné mít zapnutou jen jednu, jinak to zlobí asi na úplně všech přístrojích GPS...


Tak to bude možná můj problém :oops: Vyzkouším. Děkuji


No tak vyzkoušela jsem - výsledek:
mám mapy:
topo czech 2010
atlas czech 2010 NT
aresy CR v1
CN Europe NT 2010.10

nechala jsem aktivní jen Topo czech 2010 a po deseti minutach jizdy se zase vypla....

Re: GARMIN Nüvi 1490TV

OdeslatOdesláno: 23.05.11 19:01 (Po)
od Purple
Samozřejmě (považuji se za ostříleného Garmiňáka) mám aktivní pouze jednu mapu, i trasy přehrávám na mapě, na které byly vytvořeny. Možnost, že problémy způsobují soubory .gpi ověřím (mám insalovány dva soubory "kooperativa.gpi" (databáze přejezdů) a POI.gpi (databáze radarů, nebezpečných míst a vlastních bodů zájmu). Dík všem za nápady.

Re: GARMIN Nüvi 1490TV

OdeslatOdesláno: 24.05.11 7:59 (Út)
od Pavel M
Já mám gpi taky oba ("kooperativa.gpi" i POI.gpi) a nikdy se mi to zatím nestalo. 8)