Garmin nüvi 3790 - problémy

Vše co se týká železa značky Garmin.

Garmin nüvi 3790 - problémy

Odeslatod Cuba Libre » 15.04.11 12:37 (Pá)

Ahoj všichni, chtěl bych se s vámi podělit o problémy, které mi dělá už v pořadí třetí kousek 3790-ky. První umřel, vyměněn za nový. Ten zlobil taky tak mám třetí.
Používám ho s ecoRoute HD čidlem.

Problémy:
1. Večer přijedu domů, vypnu motor, čidlo detekuje vypnutí a dá signál navigaci, následně se spustí automatické vypínání, počkám až se vypne a vyndám z držáku.
Ráno sednu do auta, nastartuju, dám navigaci do držáku. V pěti případech z deseti se sama vzbudí ze svého standby a ihned funguje. Z těch zbývajících pěti pokusů z deseti se ve třech vzbudí restartem a ve dvou tak, že je zamrzlá včetně intenzity podsvícení (pokud přijedu večer je nižší). Pomůže jen vyndání z držáku a ruční softreset. Potom ovšem zůstane podsvícení na noční úrovni (pokud jsem přijel večer) a pomůže jedině opětovné krátké vypnutí do standby.
Zkoušel jsem hardreset a potom naprosto čistou navigaci bez POI atd. a bez úspěchu. Zkoušel jsem i dávat do držáku před nastartováním, případně po nastartování, ale až po delší době, aby ecoRoute čidlo už komunikovalo s ŘJ auta. Vše bez úspěchu, blbne to furt.

2.Běžně se mi stává, že se restartuje za jízdy. Speciálně v případech, kdy sjedu z trasy a musí sama vypočítat novou. Tak v 7 případech ze dvaceti prostě restart.

3.Restart při zadání cíle - například včera pokus navigovat se do Lékarny Rubeška. 2x restart po zadání cíle a kliknutí na Jet, teprve na třetí pokus OK.

Stávají se vám také podobné chyby? Protože jinak je 3790-ka super zařízení a navigačně proti ní nemohu říct křivého slova. Kvůli těmhle chybám jsem vyzkoušel TomTom Go 1000 a navigačně mě úplně zklamal. Hlavně přepočet trasy po sjetí, 5 km a pořád mě to vracelo na původní trasu ve chvíli, kdy 3790 už dávno vypočítala alternativní trasu.
Obrázek uživatele
Cuba Libre
 
Příspěvků: 141
Registrace: 20.11.09 17:49 (Pá)

Re: Garmin nüvi 3790 - problémy

Odeslatod Path » 15.04.11 14:09 (Pá)

Já tyhle problémy nemám, ale je fakt, že taky nemám ecoRoute HD. Zkoušel jste stabilitu bez připojeného čidla?
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: Garmin nüvi 3790 - problémy

Odeslatod Cuba Libre » 15.04.11 14:38 (Pá)

Vyzkouším přes víkend. Taky mě to napadlo, ale protože jsem přesvědčený, že to musí chodit i s čidlem, zatím jsem to nezkoušel. Také ale vyzkouším jiné čidlo, kdyby to tím bylo tak bych se sice dost divil, nicméně stát se může všechno. Zkoušel jsem to ale s vypnutou nebo zapnutou handsfree a je to stejné.
Editováno: Tak jsem o víkendu čidlo odpojil a problém jsem nezaznamenal. Ale je fakt, že jsem udělal pouze 4 pokusy. Tak jsem dnes zase čidlo připojil a zatím to zase jede. Ještě poznámka - fw mám poslední, pouze používám upravenou češtinu.
Naposledy editoval Cuba Libre dne 18.04.11 10:06 (Po). Počet editací: 1x.
Obrázek uživatele
Cuba Libre
 
Příspěvků: 141
Registrace: 20.11.09 17:49 (Pá)

Re: Garmin nüvi 3790 - problémy

Odeslatod Tragedie_v_JZD » 15.04.11 22:25 (Pá)

K bodu (1) - to mi delala , ale se starším firmware. S poslední verzí jsem se s tím už nesetkal.

bod (2) - totéž, jako bod (1)
Garmin DriveLuxe 50 + Garmin Approach S1
Tragedie_v_JZD
 
Příspěvků: 683
Registrace: 19.10.08 20:35 (Ne)

Re: Garmin nüvi 3790 - problémy

Odeslatod Cuba Libre » 27.04.11 9:46 (St)

Zatím jsem nezkoušel s jiným čidlem, protože ho nemám k dispozici, nicméně jsem updatoval firmware na poslední verzi a projevila se další chyba, kterou jsem dosud nezaznamenal - navigaci občas vložím do držáku a je "mrtvá", nerozsvítí se displej, vůbec nenaběhne. Jediné řešení je softreset. Ach jo, budu jí muset poslat do Picodasu.
Nicméně delším pozorováním jsem si téměř jistý, že je to problém související s ecoRoute HD čidlem. Čidlo totiž při nastartování komunikuje jak s ŘJ auta tak přes BT s navigací. Je naprosto nutné, aspoň u té mojí, počkat na stabilizaci obou připojení a pak zadávat trasu. Jinak to občas padá. To samé při vypínání, pokud pospíchám a vyndám navigaci z držáku dříve, než se sama vypne a navíc jí otočím na výšku a stihne se před vypnutím překlopit je pak většinou zamrzlá. Navíc jsem vypozoroval, že jí i vadí, že dostává dva signály o vypnutí, jeden z ecoRoute HH čidla a druhý když zcela vypnu klíček tak ještě indikuje ztrátu napájení (vypíná se mi zásuvka zapalovače).
Obrázek uživatele
Cuba Libre
 
Příspěvků: 141
Registrace: 20.11.09 17:49 (Pá)

Re: Garmin nüvi 3790 - problémy

Odeslatod Cuba Libre » 03.09.11 20:03 (So)

Path napsal:Já tyhle problémy nemám, ale je fakt, že taky nemám ecoRoute HD. Zkoušel jste stabilitu bez připojeného čidla?

Zkoušel jsem to minulý týden (tak dlouho jsem od mého prvního příspěvku s 3790 vydržel) a kupodivu to bylo ještě horší. Tak jsem obnovil uživatelská data a v následující den se to kouslo snad šestkrát. Tak znovu obnova dat, všechno z navi pryč (POI, Adresy ČR atd.) A stejná situace. Protože to byla už třetí 3790-ka v řadě, zbavil jsem se toho krámu a vzal si nuvi 2340. No a vida, překreslování map v pohodě, nezamrzá, zatím se jeví jako výrazně stabilnější. Jen je to po vysokém rozlišení 3790-ky je displej bída a navíc je to hrozná cihla. Ale hlavně, že to funguje :D
Obrázek uživatele
Cuba Libre
 
Příspěvků: 141
Registrace: 20.11.09 17:49 (Pá)

Re: Garmin nüvi 3790 - problémy

Odeslatod OGRUDO » 10.10.11 17:56 (Po)

Ahoj, jak velkou microSD kartu podporuje Nüvi 3790t?
Ve specifikaci jsem to nenašel. Díky.
OGRUDO
 
Příspěvků: 5
Registrace: 12.10.09 23:19 (Po)

Re: Garmin nüvi 3790 - problémy

Odeslatod Rubic » 10.10.11 18:33 (Po)

Garmin Nuvi 765T, Luxe 50, GE v7.5.0.0
Rubic
 
Příspěvků: 812
Registrace: 05.07.09 14:36 (Ne)


Zpět na Garmin: GPS přijímače

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: CommonCrawl [Bot] a 1 návštěvník.