Nuvi 1490 - TMC

Vše co se týká železa značky Garmin.

Re: Nuvi 1490 - TMC

Odeslatod Pacho69 » 21.07.11 9:44 (Čt)

No to myslím nemáš pravdu, nuvi 1490 TMC přijímal, ale CN v této ho do mapy nezakresloval a ani se jím neřídil (že by třeba modifikoval trasu). Ale platilo to pouze pro ČR, v Německu, Rakousku, Maďarsku to bez problémů fungovalo. Pak přišla změna, v Atlasu 2011 to začalo fungovat.
Já nový Atlas 2011 nemám, mám jen nové TOPO 3.1, ale při ježdění autem vypnuté a přesto mi dopravní informace CN zobrazuje.
Možná by sis měl přečíst celé toto téma od začátku, neřeší se tu, že v CN nefunguje TMC, ale to, že CN v modelu 1490 ho nezobrazuje do mapy a nedá se jím řídit, jedná se fakt jen o model 1490. A mě to teď funguje (tedy pokud neřeším relevantnost TMC informací, jen funkčnost TMC v nuvi 1490 s CN). Snažím se dopídit, jestli má i někdo se 1490 podobnou zkušenost.
Pacho69
 
Příspěvků: 17
Registrace: 26.04.11 12:54 (Út)

Re: Nuvi 1490 - TMC

Odeslatod Rubic » 21.07.11 10:18 (Čt)

Držím palce ať radost z novinky trvá i s novou mapou a snad se ozve někdo kdo má Nuvi 1490. Ahoj.
Garmin Nuvi 765T, Luxe 50, GE v7.5.0.0
Rubic
 
Příspěvků: 812
Registrace: 05.07.09 14:36 (Ne)

Re: Nuvi 1490 - TMC

Odeslatod Kajka » 22.07.11 12:11 (Pá)

Děkuji za návod , našla jsem to, jen bych se zeptala ještě na jednu věc, zadala jsem cestu a na mapě se mi zobrazily body, například pizerie, ale v okamžiku kdy jsem vyjela body zmizely, jde nějak nastavit, aby se mi cestou ukazovaly body jako například benzinky nebo parkoviště?Díky za trpělivost.
Kajka
 
Příspěvků: 6
Registrace: 19.07.11 15:38 (Út)

Re: Nuvi 1490 - TMC

Odeslatod Path » 23.07.11 1:09 (So)

Už si to pro tento model nepamatuji přesně... POI které jsou součástí mapy se v mapě nezobrazují. Pokud máte definovány vlastní wayponinty (oblíbené) nebo instalovanou vlastní sadu POI (soubory gpi), pak se symboly v mapě zobrazí, ale až v největším měřítku. Můžete otestovat například tuto sadu POI: Gps TravelGuide.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: Nuvi 1490 - TMC

Odeslatod Pavel M » 23.07.11 12:58 (So)

To Pacho69:
Mám nainstalovanou TopoCzech 2011, CN 2012.10 a Atlas 2011, firmware navigace 5.40 a TMC info chodí jen s Atlasem. Jakmile přepnu na jakoukoliv jinou mapu, ikona dopravy zůstává zelená, i když projíždím třeba uzavírkou !!!
Jak je možný, že tobě to funguje nevím. 8o)
Garmin NUVI 1490TV, NUVI 760, CN 2012.10, Atlas 2011, TopoCzech, TopoSlovakia
Obrázek uživatele
Pavel M
 
Příspěvků: 77
Registrace: 03.03.11 11:18 (Čt)

Re: Nuvi 1490 - TMC

Odeslatod Kajka » 25.07.11 23:36 (Po)

Moc díky, opravdu jsem ty body našla, jsou tam při zvětšení mapy. A opět jsem narazila na problém, marně jsem se snažila nahrát Atlas(samozřejmě špatně a naštěstí bez úspěchu),tak jsem začala hledat návod jak na to, postupu rozumím jen jsem dost dobře nepochopila jestli , když Atlas nahraji do přístroje, ztratím tu původní mapu CN europe NT 2012 ? Nebo to jde nějak udělat, aby tam ta mapa zůstala? Nejsem v tomto moc zběhlá potřebovala bych srozumitelný návod pokud budu muset nějakou složku přejmenovat.Jinak celý postup chápu a zkusila jsem si to nanečisto, jen se bojím tam tu mapu nahrát, nebo mám raději použít kartu?
Moc děkuji za trpělivost.
Kajka
 
Příspěvků: 6
Registrace: 19.07.11 15:38 (Út)

Re: Nuvi 1490 - TMC

Odeslatod Path » 26.07.11 0:13 (Út)

Všechno už tady bylo několikrát popsáno, tak ať se zbytečně neopakujeme, mrkněte např. sem.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: Nuvi 1490 - TMC

Odeslatod Pacho69 » 27.07.11 20:50 (St)

To Pavel M:
Nejezdím s navigací denně, jak mnohokrát řekl Path, po Praze to nemá smys, informace jsou nepřesné časově, případně vůbec nejsou, tedy TMC je tady jen pro zajímavost, v Praze 100%. A je jedno co je to za navigaci.
Včera jsem updatnul mapy CN na 2012.20, pořád to funguje. Dnes sem to zkusil, pro zajímavost, cca kolem šesté jsem dal cestu z práce do Brna, okamžitě mi nakočilo zpoždění (6 minut - haha), prekérka někde na 56 Km D1, následně jsem "vygeneroval" trasu přes okruh, ukázalo mi to žlutou, nějaké omezení na R1. Nejezdím tam, takže moc nevím, jak to tam vypadá.
Když jsem se rozjel po své obvyklé trase domů, tak po několikém přepočítání garminí trasy, kterou jsem ignoroval mi najednou ukázal červené autíčko, ale bez zdržení, prý nehoda někde na Radlické... Mám vypnuté automatické vyhýbání se dopravě, takže jen upozorňuje, nevyhýbá se, pouze na můj pokyn. Jinak instalace pořád stejná CN 2012.20, TopoCzech 3.1, jediné co tam mám navíc je pár POI a češtinu, která je tady na path.cz, protože "úspora paliva" mě už iritovala :-). Tak doufám, že mi to vydrží a že to začne fungovat i ostatním! I když ono je to jedno, v Česku je TMC k ničemu a Rakousku, Německu, Maďarsku to fungovalo vždy.
Pacho69
 
Příspěvků: 17
Registrace: 26.04.11 12:54 (Út)

Re: Nuvi 1490 - TMC

Odeslatod taxitaxi1 » 27.07.11 21:25 (St)

Casto citam, ze v CR TMC nefuguje tak ako ma a ako paradne to funguje v Rakusku a dokonca uz aj v Madarsku.
Podla mojich skusennosti to poriadne nefunguje ani v Rakusku ani v Madarsku.
Cez tieto krajiny cestujem pravidelne a rovnako pravidelne ma pri nehodach na dialnici prekvapuje, ze system TMC na tieto neupozornuje, napriek tom, ze su velmi rizikove a sposobuju realne zdrzanie. Davam si uz na tieto situacie pozor a pri kazdej hned "kontrolujem" navigator a TMC. Mozem zodpovedne prehlasit, ze ani v tychto krajinach sa na TMC neda spolahnut a teda nefunguju, tak ako by mali. Je to skoda, aj ja som mal fungovanie TMC v zahranici dost idealizovane a strasne ma mrzelo, ze na Slovensku nam to este nefunguje. Ale radsej nech to nefunguje vobec ako tak, ze sa nato neda spolahnut.
Naposledy pred dvomi tyzdnami v Madarsku horelo auto - zastavena cela dialnica pred Budapestou.
Ani po hodine odstavenia dialnice sa tato udalost v TMC nebojavila - ani v Garmine a ani v TomTome.
- dlhsie ma to uz nebavilo sledovat :frown:
taxitaxi1
 
Příspěvků: 5
Registrace: 31.05.11 9:55 (Út)

Re: Nuvi 1490 - TMC

Odeslatod Pacho69 » 27.07.11 22:32 (St)

No my tu spíš rozebírali technickou funkčnost - problém na 1490TV je ten, že se hlášení z TMC nepromítaly do map a tras i když hlášeny evidentně byly a to pouze při použití v Česku. V zahraničí to fungovalo normálně... Až do vydání Attlas Czech 2011, kde to aspoň technicky fungovat začalo. Já tu jen poukazuju na to, že mě to funguje (technicky) i v CN. To jak moc relevantní informace v TMC jsou je jiná diskuze. Moje praktická zkušenost třeba z A8 byla taková, že mě to hlásilo zácpu o 40km dříve než byla a hnalo mne to z dálnice daleko dřív, než bylo nutné (těžko říct, jestli to byl záměr, aby se nepřicpávaly objízdné trasy a sjezdy). Na obranu TMC zase mohu říct, že třeba letošní cestu na hory jsem zvádl prakticky bez čekání v zácpě (nájezd oproti plánu cca 60km). Kamarád, který vyjížděj o 20 minut později dorazil bez "optimalizace" trasy dopravou o 3,5 hodiny později (a neskutečně nas*anej). Každopádně každej si TMC hodnotí z vlastních zkušeností. V některých zemích je alespoň částečně relevantní. Českým (k ničemu) a Slovenské (žádné) jsou v praxi totožné...
Jinak se omlouvám, že jsem zatím nedal žádné screenshoty, až se budu jen trochu nudit, sednu si do auta a nějaké udělám...
Pacho69
 
Příspěvků: 17
Registrace: 26.04.11 12:54 (Út)

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: GPS přijímače

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: CommonCrawl [Bot] a 4 návštevníci.