Nuvi 1490 - TMC

Vše co se týká železa značky Garmin.

Re: Nuvi 1490 - TMC

Odeslatod Pavel M » 26.04.11 14:22 (Út)

S Atlasem 2011? Já taky. ;)

... ono je podstatné to, že když navigace obdrží z TMC informace, dokáže s nimi ve spojení s Atlasem 2011 správně pracovat.
Bohužel, tento základní předpoklad, není možný v případě CN 2011.40 a starších Atlasů.
Garmin NUVI 1490TV, NUVI 760, CN 2012.10, Atlas 2011, TopoCzech, TopoSlovakia
Obrázek uživatele
Pavel M
 
Příspěvků: 77
Registrace: 03.03.11 11:18 (Čt)

Re: Nuvi 1490 - TMC

Odeslatod Path » 26.04.11 15:11 (Út)

Pavel M napsal:...když navigace obdrží z TMC informace...


Odpověděl jste si sám. Aby jste mohl komfortně využít TMC na vašem přijímači, je nutný plně funkční systém distribuce dat nejen na výstupu, ale hlavně na vstupu od vzniku dopravní události, až po její expiraci. Současný stav je bohužel nepoužitelný.

Je radost slyšet, že je někdo s kvalitou distribuce dopravních informací spokojený. Já ale mezi tyto uživatele nepatřím a mám k tomu pádné důvody. Ostatně věřím, že například i po dnešním ránu byste jako můj spolujezdec svou zkušenost přehodnotil.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: Nuvi 1490 - TMC

Odeslatod Pavel M » 26.04.11 21:04 (Út)

Netvrdím, že jsem spokojený s distribucí dopravního vysílání, ale důležité je, že je tu zatím jediná mapa (Atlas 2011), která dokáže tyto informace plně využívat.
Zkoušel jsem hodně map, vč. již několikáté verze CN a bohužel, ani tento poslední CN, za který chtějí hříšné peníze, neposkytne v ČR ani ten základ, pro který si spousta uživatelů, v dobré víře, kterou jim dává reklama, přístroje s TMC kupuje.

Pokud TMC s Atlasem2011 nebude fungovat, jak má, už to není problém ani Garmina, ani výrobce mapy :bigwink:
Garmin NUVI 1490TV, NUVI 760, CN 2012.10, Atlas 2011, TopoCzech, TopoSlovakia
Obrázek uživatele
Pavel M
 
Příspěvků: 77
Registrace: 03.03.11 11:18 (Čt)

Re: Nuvi 1490 - TMC

Odeslatod Pacho69 » 18.07.11 12:06 (Po)

Mám zajímavý poznatek... Nevím co se stalo, ale najednou se mi od pátku rozjelo dopravní info na CN 2012. Nedokázu posoudit co se stalo. Měl jsem CN 2012.10 a Atlas 2010 + Topo 3.0. Zjistil jsem ale, že je aktualizace na TOPO 3.1 a že ji nemusím kupovat. Tak jsem aktualizoval TOP 3.0 na TOPO 3.1 a zrušil ATLAS 2010 (stejně jezdím podle CN). A v pátek jedu a najednou vždy zeleně svítící ikona dopravy napíše 6min. zpoždění. :o Koukal jsem jak zrána, tohle hlášení z Čech neznám. No a teď mi CN2012.10 zobrazuje dopravu na trase i se podle ní řídí. Totéž včera. Tak nevím, čím to je? Tím, že jsem jen nainstaloval TOPO 3.1? Ale pokud jedu autem, tak ho mám ale vypnuté, zapnuté je jen CN 2012.10. Nemáte někdo podobnou zkušenost?
Naposledy editoval Pacho69 dne 19.07.11 22:31 (Út). Počet editací: 1x.
Pacho69
 
Příspěvků: 17
Registrace: 26.04.11 12:54 (Út)

Re: Nuvi 1490 - TMC

Odeslatod Kajka » 19.07.11 15:54 (Út)

Ráda bych se zeptala, jestli někdo neví jak velkou kartu mikro sd garmin nuvi 1490 zvládne.A pokud na kartu nahraji radary, jestli mi to bude fungovat.Mám ji jen 4 dny a s navigací teprve začínám. Děkuji.
Kajka
 
Příspěvků: 6
Registrace: 19.07.11 15:38 (Út)

Re: Nuvi 1490 - TMC

Odeslatod Path » 19.07.11 22:25 (Út)

Ještě jsem nenarazil na kartu, která by mi v nějakém nuvi nefungovala. Záleží jak velkou kapacitu vyžadujete, ale podle mě si vystačíte klidně se 2 až 4 GB. Záleží, co na ni všechno bude chtít ukládat. Radary, resp. POI s upozorněním tento model zvládne.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: Nuvi 1490 - TMC

Odeslatod Kajka » 20.07.11 21:37 (St)

Děkuji za odpověď, budu na ní dávat jen POI, a měla bych ještě jednu otázku, mám mapy CN Europe NT 2012.10 a nefungují mi dopravní informace, kde bych mohla sehnat Atlas 2011, mám doživotní aktualizace, ale nic takového na stránkách nebylo, nebo to neumím najít.Moc děkuji za pomoc, jsem ráda, že se najdou hodní lidé, kteří pomohou i laikovi jako jsem já.
Kajka
 
Příspěvků: 6
Registrace: 19.07.11 15:38 (Út)

Re: Nuvi 1490 - TMC

Odeslatod Path » 20.07.11 23:02 (St)

Mapu Atlas zaregistrujete (a stáhnete) prostřednictvím tohoto webu: http://unlock.garmin.cz/
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: Nuvi 1490 - TMC

Odeslatod Pacho69 » 20.07.11 23:30 (St)

To opravdu nemáte nikdo podobnou zkušenost jako já? Mám CN 2012.10 a Topo 3.1 a dopravní informace mi fungují. Např dnes ráno ověřeno (9:20 nehoda jižní spojka sjezd Hostivař), zahlášeno, nabídnuta objízdná trasa , odpolende též, jak jinak - jižní spojka. V autě používám CN 2012.10, TOPO mám vypnuté. Atlas Czech 2011 jsem nikdy neměl, jen 2010, ten jsem dal pryč. Není možné, že TOPO 3.1 obsahuje "opravu" podobně jako Atlas 2011? Proč mě to funguje, když jsem Atlas 2011 nikdy neměl? Ti co mají Atlas 2011, dopravní informace vám fungují jen s ním nebo i když přepnete na CN 2012.10? Skoro to vypadá, že se mi snad zbláznil Garmin... :o
Pacho69
 
Příspěvků: 17
Registrace: 26.04.11 12:54 (Út)

Re: Nuvi 1490 - TMC

Odeslatod Rubic » 21.07.11 9:21 (Čt)

Zdravím,
tvoje radost je upřímná - ale jenom proto, že nejsi seznámen se skutečným stavem. CN umožňoval příjem vždy, Atlas od této verze poprvé. Podívej se na informace zde
http://www.poi.cz/phpbb/viewforum.php?f=21
a všímej si data příspěvků. :)
Garmin Nuvi 765T, Luxe 50, GE v7.3.1.0
Rubic
 
Příspěvků: 809
Registrace: 05.07.09 14:36 (Ne)

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: GPS přijímače

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: CommonCrawl [Bot], DotNetDotCom.org [Bot], Google [Bot] a 2 návštevníci.