Nuvi 1490 - TMC

Vše co se týká železa značky Garmin.

Re: Nuvi 1490 - TMC

Odeslatod jifi » 15.04.11 13:07 (Pá)

tak to je dobrá zpráva, hned dneska to vyzkouším. Že by přeci jen nakonec Atlas zvítězil nad Navigátorem? :-) Už mi v něm chybí jen ty rychlostní limity.
jifi
 
Příspěvků: 21
Registrace: 03.03.11 12:51 (Čt)

Re: Nuvi 1490 - TMC

Odeslatod Pavel M » 15.04.11 18:32 (Pá)

Tak a ještě ukázka žlutýho autíčka :)
V případě nehody na trase se objeví toto:
1.jpg


při kliku na ikonku podrobnosti:
2.jpg


a při pohledu na aktuální situaci na webu... skutečně...:
4.jpg

:) ... no co víc bysme chtěli ... :bigwink:
Nemáte oprávnění prohlížet přílohy.
Garmin NUVI 1490TV, NUVI 760, CN 2012.10, Atlas 2011, TopoCzech, TopoSlovakia
Obrázek uživatele
Pavel M
 
Příspěvků: 77
Registrace: 03.03.11 11:18 (Čt)

Re: Nuvi 1490 - TMC

Odeslatod Pitrs81 » 18.04.11 19:13 (Po)

Tak to je neskutečné!!! A já jsem si říkal proč mě nikdy za celou dobu má 1490ka na nic z dopravy neupozornila. Takže asi si budu muset koupit Atlas Czech. A to jsem si já vůl připlatil za doživotní aktualizace mapy, která ani nefunguje jak má :-(
Pitrs81
 
Příspěvků: 33
Registrace: 22.04.10 11:28 (Čt)

Re: Nuvi 1490 - TMC

Odeslatod Pacho69 » 26.04.11 13:07 (Út)

TMC dopravda v ČR funguje pouze s Atlas NT 2011 s Atlas NT 2010 nefunguje? A s CN 2011.40 také ne? Ani při "vypnutém" nastavení navigování s dopravou? Ty popisy, které tu jsou jsou takové nejednoznačné. Dedukuji z nich:
TMC informace s CN 2011.40 nefunguje v ČR ani s vypnutím navigování podle dopravy?
TMC informace s Atlas NT 2011 fungují v i ČR pokud vypnu navigování podle dopravy - zobrazí upozornění?
TMC funguje s Atlas NT 2011 pokud zapnu navigování dle dopravy tak, že automaticky objíždí a nic neupozorňuje?
TMC nefunguje s Atlas NT 2010?

Je moje dedukce správná?
V Evropě (Německo, Maďarsko, Rakousko, Itálie) mě TMC ušetřilo spoustu nervů a času, ale v ČR mě vždycky jen štvalo, jako kdyby tady nejezdila auta, zelená ikonka.... že by konečně?
Pacho69
 
Příspěvků: 17
Registrace: 26.04.11 12:54 (Út)

Re: Nuvi 1490 - TMC

Odeslatod Pavel M » 26.04.11 13:57 (Út)

Abych to shrnul:

s Atlas 2011 - funguje se zaškrtnutou dopravou i bez. Pokud zaškrtneš dopravu, automaticky se vyhejbá problematických úsekům. Pokud nezaškrtneš, na každý tento úsek upozorní změnou barvy ikonky dopravy na mapě a dá možnost objetí.

s CN 2011.40 - nefunguje smysluplně ani se zaškrtlou dopravou, ani bez ní resp. informace tam načtený jsou, ale navigace je při jízdě ignoruje.

s Atlas 2010 - stejně jako CN ( ale nemám to na 100% ověřené, protože 2010 už nemám ) ;)

... všechno toto, co popisuju, se týká navigování v ČR, venku nemám ověřeno !!! ...
Garmin NUVI 1490TV, NUVI 760, CN 2012.10, Atlas 2011, TopoCzech, TopoSlovakia
Obrázek uživatele
Pavel M
 
Příspěvků: 77
Registrace: 03.03.11 11:18 (Čt)

Re: Nuvi 1490 - TMC

Odeslatod Pacho69 » 26.04.11 14:06 (Út)

Jasně, z toho vyplývá, že pokud alespoň trochu smysluplné použití TMC v ČR, tak jedině Atlas 2011.
Díky
Pacho69
 
Příspěvků: 17
Registrace: 26.04.11 12:54 (Út)

Re: Nuvi 1490 - TMC

Odeslatod Pavel M » 26.04.11 14:10 (Út)

Ano.
Dokonce bych se nebál říct, že pokud má navigace přijmuté správné informace, dokáže s nimi, v případě Atlasu 2011, pracovat přesně tak, jak to u Garmina zamýšleli :D
Garmin NUVI 1490TV, NUVI 760, CN 2012.10, Atlas 2011, TopoCzech, TopoSlovakia
Obrázek uživatele
Pavel M
 
Příspěvků: 77
Registrace: 03.03.11 11:18 (Čt)

Re: Nuvi 1490 - TMC

Odeslatod Path » 26.04.11 14:11 (Út)

Z věty ...smysluplné použití TMC v ČR... bych vypustil slovo ..smysluplné. S TMC se budete často vyhýbat dopravním problémům, které neexistují a naopak. Tahle služba u nás zkrátka nefunguje.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: Nuvi 1490 - TMC

Odeslatod Pavel M » 26.04.11 14:17 (Út)

Musím oponovat !

Informace přijmuté v navigaci, jsou téměř shodné s http://www.tudyne.cz. Tuto stránku často využívají i ti, co navigaci nemají.

Samozřejmě se může stát, že se budete vyhýbat nehodě, která už je odstraněná, ale to se budete vyhýbat i když vám to řeknou v rádiu, protože i do rádia jsou dodávány informace se spožděním.

Ale třeba v případě uzavírky silnice, funguje TMC jak má :bigwink:
Garmin NUVI 1490TV, NUVI 760, CN 2012.10, Atlas 2011, TopoCzech, TopoSlovakia
Obrázek uživatele
Pavel M
 
Příspěvků: 77
Registrace: 03.03.11 11:18 (Čt)

Re: Nuvi 1490 - TMC

Odeslatod Path » 26.04.11 14:19 (Út)

Klidně oponujte. Já jsem se už s TMC něco najezdil.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: GPS přijímače

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: CommonCrawl [Bot] a 4 návštevníci.