Problem - Garmin Oregon 450

Vše co se týká železa značky Garmin.

Re: Problem - Garmin Oregon 450

Odeslatod Garmin OC Letňany » 02.01.11 15:12 (Ne)

Zažil jsem přesně to samé co popisujete a cca po půl hodině zkoušení všech různých postupů pomohlo až nahrání verze firmware 3.40 Poté už začalo fungovat vše normálně a dalo se nahrát opět na nejnovější verzi.
p.s. V mém případě nepomohlo ani naformátování přístroje na FAT32, ale až teprve FLASH na FW 3.40
Standa Bureš - vedoucí prodejny
letnany@garmin.cz
Facebook
Obrázek uživatele
Garmin OC Letňany
VIP
 
Příspěvků: 369
Registrace: 28.07.10 14:52 (St)

Re: Problem - Garmin Oregon 450

Odeslatod JohnyShorty » 02.01.11 15:42 (Ne)

Děkuji moc,
Nicméně, Oregon se s počítačem rozhodl komunikovat, vymazal jsem snad všechny data co jsem tam dal, vložil FW 3.40 v GCD a po zapnutí se děje pořád to samé. Nemám tedy třeba Oregon naformátovat na FAT 32 a následně tam vložit update FW 3.xx ?
Nevím co se stane
Obrázek uživatele
JohnyShorty
 
Příspěvků: 11
Registrace: 01.01.11 22:02 (So)
Bydliště: Červené Pečky

Re: Problem - Garmin Oregon 450

Odeslatod JohnyShorty » 02.01.11 17:13 (Ne)

Path napsal: FLASH na FW 3.40

Ještě bych se zeptal co to znamená a jak to provést?
Děkuji
Obrázek uživatele
JohnyShorty
 
Příspěvků: 11
Registrace: 01.01.11 22:02 (So)
Bydliště: Červené Pečky

Re: Problem - Garmin Oregon 450

Odeslatod Garmin OC Letňany » 02.01.11 18:55 (Ne)

Stáhněta si toto: http://www.uloz.to/7212561/updater-zip
Po rozbalení archivu dostanete dva soubory. Jeden updater.exe a druhý s příponou .rgn
RGN soubor přetáhněte myší na updater.exe
Zvolta volbu USB device
oregon připojte na USB a zapněte jej s podrženým prstem tuším, že v levém horním rohu (nejsem si ale teď jistý..)
V otevřeném programu by se měl zobrazit připojený přístroj - potvrďte OK a doufejte, že dojde normálně k přehrání.
Standa Bureš - vedoucí prodejny
letnany@garmin.cz
Facebook
Obrázek uživatele
Garmin OC Letňany
VIP
 
Příspěvků: 369
Registrace: 28.07.10 14:52 (St)

Re: Problem - Garmin Oregon 450

Odeslatod JohnyShorty » 02.01.11 19:11 (Ne)

Šlape to,
Pánové musím Vám oběma moc poděkovat, ani nevíte jakou jste mi udělali radost a jsem Vám za to neskonale vděčný. Poklona Vám. Jinde mi poradit nedovedli a pořád mi radili abych to dal na reklamačku. Opravdu se klaním vaší ochotě
Moc Děkuji
Obrázek uživatele
JohnyShorty
 
Příspěvků: 11
Registrace: 01.01.11 22:02 (So)
Bydliště: Červené Pečky

Re: Problem - Garmin Oregon 450

Odeslatod Path » 02.01.11 19:40 (Ne)

Bylo by dobré ještě odhalit příčinu. Můžete sem přiložit obsah souborů a složek vašeho Oregonu?

Jak na to:
-----------
1) připojte Oregon k PC
2) spusťte příkazový řádek (Start >> Spustit >> napsat "cmd" >> OK
3) pak napsat cd\ a stisknout klávesu Enter
4) napsat "cmd /c tree J:\ /f /a > D:\output_garmin_folder.txt"

Kde písmeno "J:" změňte za jednotku vašeho Oregona a výstupní soubor "D:\output_garmin_folder.txt" pojmenujte jak potřebujete (včetně cesty)

Případně ještě podrobnější výpis (CHCP 65001 umožní výpis s korektní diakritikou):

CHCP 65001
dir J:\ /a /og /on /s /tw> D:\output_garmin_folder.txt
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: Problem - Garmin Oregon 450

Odeslatod JohnyShorty » 02.01.11 20:38 (Ne)

Tak vkládám v příloze obsah souborů.
Děkuji
Nemáte oprávnění prohlížet přílohy.
Obrázek uživatele
JohnyShorty
 
Příspěvků: 11
Registrace: 01.01.11 22:02 (So)
Bydliště: Červené Pečky

Re: Problem - Garmin Oregon 450

Odeslatod Path » 02.01.11 21:35 (Ne)

Chybí Vám tam základní mapa světa (gmapbmap.img), bez které Oregon obvykle nechce spolupracovat!

Stáhněte ji zde a nakopírujte do složky .\Garmin\

Dále stáhněte a nainstalujte program GMapTool a tímto nástrojem zkontrolujte soubor gmapsupp.img, který máte ve složce Garmin. Je možné, že je tento soubor poškozený. Pokud v tomto programu po výběru souboru klepnete na tlačítko Info a program vypíše chybu, soubor můžete v klidu odstranit - je poškozený.

Následně zálohujte a odstraňte tyto soubory:

.\output_garmin_folder.txt
.\symphony.ini
.\Garmin\startup.txt
.\Garmin\GPX\*.* (vše co je v této složce)
.\Garmin\Profiles\Recreational.GBI


Dále, pomocí aplikace WebUpdater aktualizujte soubor s českou lokalizací.

Až budete mít hotovo, zkuste aktualizovat na poslední verzi firmware a dejte vědět, jestli vše chodí. Pokud ano, postupně vracejte soubory ze zálohy zpět (samozřejmě kromě output_garmin_folder.txt :) K čemu je symphony.ini budete spíš vědět vy )

Pořád pracujte s vyjmutou kartou!
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: Problem - Garmin Oregon 450

Odeslatod JohnyShorty » 02.01.11 22:13 (Ne)

Zatím vše šlape jako hodinky, žádný problém se nevyskytl.
Děkuji
Obrázek uživatele
JohnyShorty
 
Příspěvků: 11
Registrace: 01.01.11 22:02 (So)
Bydliště: Červené Pečky

Re: Problem - Garmin Oregon 450

Odeslatod lachtan » 21.04.13 18:39 (Ne)

Když jsem se dnes po letech snažil nahrát do svého Oregon 450 nový firmware, dostal jsem se do úplně stejného stavu. GPS začne nabíhat, zobrazí inforamce o verzi pak displej vybledne a GPS se vypne. Trik s držením napájecího tlačítka po dobu 30 sec funguje, ale nijak mi to nepomáhá. ZKoušel jsem obnovit obsah interní paměti ze zálohy, též jsem přes WebUpdater nahrál ty soubory znova, což proběhlo ok, ale po odpojení od PC se situace opakuje dokola.
Jak toto řešit?
lachtan
 
Příspěvků: 2
Registrace: 21.04.13 18:35 (Ne)

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: GPS přijímače

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: CommonCrawl [Bot] a žádný návštěvník.