Zdravím,
marně jsem se pokoušel hledat zde problém, který u mě nastal, proto doufám, že mi někdo poradí. Mám pár dní Dakotu 10. Když měří, všechno šlape jak má. Problém ale nastává s přenosem do MapSource.
Když v Dakotě uložím aktuální prošlou trasu a dám přijmout data z GPS, tak se mi nic nevytáhne. Když ji archivuji, tak se mi taky nic nevytáhne. Ale když najedu v počítači přímo do Dakoty, tak tam ty trasy jsou (soubory .gpx) a MapSource je bez problému zobrazí, když je ručně otevřu. Je to normální? Další problém nastává když si chci zobrazit záznam trasy. MapSource mi ukazuje jinou průměrnou rychlost, než jakou mi ukazuje Dakota. Příklad: v Dakotě mám průměrnou rychlost pohybu 6,5 Km/h, průměrnou rychlost celkem 4,5 Km/h (předpokládám, že toto je i s přestávkami) a v MapSource mám průměrnou rychlost 5 Km/h. Nevím tedy, jestli kecá Dakota, nebo MapSource. Každopádně nevím, kde MapSource ty hodnoty bere. Nastavení zobrazení jsem nikde nenašel.
V MapSource jde s tou prošlou trasou pracovat velmi málo a pro mě vcelku nedostatečně. Počítal bych, že to, co mi ukazuje Dakota, budu mít potom i v PC. Neexistuje třeba nějaký jiný program, který je schopný to zobrazit? Nebo je to nedostatečný export z Dakoty?
Další věc, které nerozumím je ta, proč při exportu do Google Earth není zobrazen výškový profil trati? Já jsem dříve používal externí GPS modul a mobil s programem Nokia Sport Tracker a ten tyhle věci bez problému zvládal. Od Garminu jsem čekal, že toto bude na vyšší úrovni, než free program do mobilu. Stejně jako třeba zobrazení záznamu v Dakotě. Je nějaká možnost, aby mi Dakota zobrazila u uložené trasy čas trvání, průměrnou rychlost a podobné věci? Ukáže mi sice trasu na mapě, ale nic k ní. A pro mě ta mapa není nějak důležitá, spíše bych chtěl, když slezu z kola, nebo dojdu, doběhnu, v uložené trase najít naměřené hodnoty.
Další otázka zní, zda je možnost nějak pozastavit měření. Něco jako pauza, nebo tak.
Pořád doufám, že jsou alternativní metody vyhodnocování trasy a že jen někde dělám chybu.
Díky za případné rady :-)