ecoRoute HD

Vše co se týká železa značky Garmin.

Re: ecoRoute HD

Odeslatod Cuba Libre » 26.04.11 13:55 (Út)

Předpokládám, že jste vše pořádně odmastil. Pokud ano, tak se odlepuje kde? Z čidla nebo z palubní desky? Já osobně použil stahovací pásky, protože s oboustrannou páskou Würth mám špatné zkušenosti. Držela tak, že jsem nemohl odlepit ústřednu hansfree :D
Naposledy editoval Path dne 26.04.11 14:06 (Út). Počet editací: 1x.
Důvod: Odstraněna citace předchozího příspěvku.
Obrázek uživatele
Cuba Libre
 
Příspěvků: 141
Registrace: 20.11.09 17:49 (Pá)

Re: ecoRoute HD

Odeslatod Path » 26.04.11 14:08 (Út)

Cuba Libre: Prosím, nepoužívejte citace, když navazujete na předchozí příspěvek. Už to po vás odstraňuji poněkolikáté. K tomuto účelu slouží tlačítko "Odpověď".
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: ecoRoute HD

Odeslatod Purple » 26.04.11 15:23 (Út)

Ano, samozřejmě, odmastil (lihem) a nechal vyschnout všechny části. Pásky se odlepují od palubní desky, na čidle drží jako přibité. Bohužel stahovací pásky nelze použít, protože je není k čemu přichytit.
Garmin 3597 LM, CN Europe NT 2015.30
Obrázek uživatele
Purple
 
Příspěvků: 54
Registrace: 14.01.11 8:56 (Pá)

Re: ecoRoute HD

Odeslatod Cuba Libre » 26.04.11 16:41 (Út)

Hmm, to je divný. Já bych to odmastil perchlorethylenem, protože jestli byla palubka natřená nějakým prostředkem na ošetření plastů, mohl penetrovat do hloubky a líh může být slabý. Pokud to nepomůže tak bych to dal na suchý zip a ten přilepil nějakým kontaktním lepidlem.
Obrázek uživatele
Cuba Libre
 
Příspěvků: 141
Registrace: 20.11.09 17:49 (Pá)

Re: ecoRoute HD

Odeslatod waldauf » 09.05.11 15:37 (Po)

Ahoj,

pročítal jsem zdejší forum a narazil jsem několikrát na stejný problém jako mám ja. Na mém VW Caddy rv2004 mi to ukazuje zhruba poloviční spotřebu než je v realu. Přiznám se, že čidlo jsem si pořídil hlavně z důvodu absence palubního počítače a tak ukazatel spotřeby je pro mě primární. Zkoušel jsem zaktualizovat firmware, odpojit a připojit čidlo a stále to ukazuje nesmysly. Už je známé nějaké řešení? Jedná se o problém s autem (a jeho řídící jednotkou, či odkaď ty data čidlo bere) nebo je vadné čidlo?

GPS: Garminu Nuve 3790t


waldauf
waldauf
 
Příspěvků: 6
Registrace: 13.10.10 10:02 (St)

Re: ecoRoute HD

Odeslatod Mikin » 09.05.11 17:05 (Po)

Nevím jak je to s měřením spotřeby, ale mně se vyskytl podobný problém.Mám 3760 Natankoval jsem, zapsal jsem korekci na čerpací stanici a vyjel jsem. V průběhu jízdy jsem začal nulovat spotřebu a bodovámí ekonomiky provozu. Najednou jsem zpozoroval, že mám okamžitou spotřebu zhruba poloviční. Doma jsem smazal potom profil vozidla a ustavil nový profil. Zatím je to OK, akorát se mně zdá, že před instalací nového firmware se mi vždy po vypnutí motoru udělal záznam o ujeté vzdálenosti a spotřebě, kdežto po instalaci musím si nastavit trasu nebo cíl, jinak záznam neproběhne.
Mikin
 
Příspěvků: 63
Registrace: 30.01.11 21:13 (Ne)

Re: ecoRoute HD

Odeslatod waldauf » 10.05.11 8:47 (Út)

A profil vozidla jsi smazal pres menu GPSky ci na PC?
waldauf
 
Příspěvků: 6
Registrace: 13.10.10 10:02 (St)

Re: ecoRoute HD

Odeslatod Mikin » 10.05.11 19:35 (Út)

Smazal jsem to vše v GPS. Zmizely mně záznami o spotřebě atd. ale jinak žádný problém.
Mikin
 
Příspěvků: 63
Registrace: 30.01.11 21:13 (Ne)

Re: ecoRoute HD

Odeslatod waldauf » 13.05.11 10:55 (Pá)

Tak to jsem udělal to samé a nepomohlo to :/. No zkusím s tím ještě trochu polaborovat. V případě nefunkčnosti (tedy nesprávně ukazované spotřeby), je čidlo reklamovatelné když nefunguje tak jak má?
waldauf
 
Příspěvků: 6
Registrace: 13.10.10 10:02 (St)

Re: ecoRoute HD

Odeslatod Cuba Libre » 13.05.11 13:17 (Pá)

Podle mého je nejdůležitější nastavit v profilu správné hodnoty, navíc jsem to korigoval podle zkušenosti a následně profil 5x lehce upravoval až jsem se dostal na přesnost +- 0,3 litru. A také používám funkci "Na pumpě". Problém mám spíše s tím, že čidlo v rozporu s manuálem neukládá žádné hodnoty do paměti, takže jakmile jezdím bez navigace (a to zrovna trasy okolo 3km s nejvyšší spotřebou) tak se údaje začnou lišit klidně o litr a půl.
Obrázek uživatele
Cuba Libre
 
Příspěvků: 141
Registrace: 20.11.09 17:49 (Pá)

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: GPS přijímače

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: CommonCrawl [Bot] a 3 návštevníci.